Hjälp med PQ

Fördelar, nackdelar, tips och hjälp.
Marie & Kent
Ny i forumet
Inlägg: 7
Blev medlem: tis mar 27, 2012 22:13
Efternamn: Lundberg
Förnamn: Marie & Kent
Ort: St.Harrie

Hjälp med PQ

Inlägg av Marie & Kent » tis maj 01, 2012 12:26

Vi har problem att göra och få in en PQ i GPS:en.
Är kassa på engelska så behöver en förklaring på svenska. :oops:

Gjorde tidigare en på 1000 st. men fick i gps:en in bara 500 st.
På kartan som visar PQ på datorn fanns cachar med, som inte fanns med när vi fört över PQ till gps.
Den har vi nu tagit bort och ska ha in en ny...

Hjälp! :?

Vi har en Oregon 450.
Användarvisningsbild
rogge88
Geocachare
Inlägg: 1066
Blev medlem: tis nov 10, 2009 23:59
Ort: Mörrum

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av rogge88 » tis maj 01, 2012 12:45

Se om denna minimanual kan hjälpa er.
http://dl.dropbox.com/u/18572117/pq_help.pdf
Marie & Kent
Ny i forumet
Inlägg: 7
Blev medlem: tis mar 27, 2012 22:13
Efternamn: Lundberg
Förnamn: Marie & Kent
Ort: St.Harrie

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av Marie & Kent » tis maj 01, 2012 13:51

Stort Tack! =D>
Nu fick vi med allt! :D
När vi kryssade i: Välj ut en cache i området, istället för hemkoordinater.

Marie & Kent
Marie & Kent
Ny i forumet
Inlägg: 7
Blev medlem: tis mar 27, 2012 22:13
Efternamn: Lundberg
Förnamn: Marie & Kent
Ort: St.Harrie

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av Marie & Kent » lör maj 19, 2012 11:55

Nu behöver vi hjälp igen! :oops:
Fick mail: Your Pocket Query titled "Tostarp" has been generated and is now available for download on Geocaching.com.

Laddar vi bara ner den och stoppar in i GPS:en, eller vi måste först ta bort nå´t?
Om vi har 1000 st. nu, hur funkar det då med uppdateringen - tas de cacher som ligger längst ifrån bort och ersätts av nya närmre? Eller hur funkar det?
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av sydman » lör maj 19, 2012 12:46

Marie & Kent skrev:Nu behöver vi hjälp igen! :oops:
Fick mail: Your Pocket Query titled "Tostarp" has been generated and is now available for download on Geocaching.com.

Laddar vi bara ner den och stoppar in i GPS:en, eller vi måste först ta bort nå´t?
Om vi har 1000 st. nu, hur funkar det då med uppdateringen - tas de cacher som ligger längst ifrån bort och ersätts av nya närmre? Eller hur funkar det?
Laddar ni ner den filen från PQ sidan och lägger in i er gps och den har samma namn som den som redan finns där då skrivs den gamla över precis som om det vore en text fil osv..
Men inte säker på om jag förstod frågan rätt..
Bild
Användarvisningsbild
rogge88
Geocachare
Inlägg: 1066
Blev medlem: tis nov 10, 2009 23:59
Ort: Mörrum

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av rogge88 » lör maj 19, 2012 13:34

Marie & Kent skrev:Nu behöver vi hjälp igen! :oops:
Fick mail: Your Pocket Query titled "Tostarp" has been generated and is now available for download on Geocaching.com.

Laddar vi bara ner den och stoppar in i GPS:en, eller vi måste först ta bort nå´t?
Om vi har 1000 st. nu, hur funkar det då med uppdateringen - tas de cacher som ligger längst ifrån bort och ersätts av nya närmre? Eller hur funkar det?
Som sydman säger så skrivs cacherna över om du har samma namn på PQ'n. Du uppdaterar inte inte den gamla PQ'n eller lägger till nya cacher genom att göra så här.
Enklast är att ta bort den gamla PQ'n från gps:en och sedan lägga dit den nya PQ'n om man känner sig osäker.
Marie & Kent
Ny i forumet
Inlägg: 7
Blev medlem: tis mar 27, 2012 22:13
Efternamn: Lundberg
Förnamn: Marie & Kent
Ort: St.Harrie

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av Marie & Kent » lör maj 19, 2012 15:05

rogge88 skrev:
Marie & Kent skrev:Nu behöver vi hjälp igen! :oops:
Fick mail: Your Pocket Query titled "Tostarp" has been generated and is now available for download on Geocaching.com.

Laddar vi bara ner den och stoppar in i GPS:en, eller vi måste först ta bort nå´t?
Om vi har 1000 st. nu, hur funkar det då med uppdateringen - tas de cacher som ligger längst ifrån bort och ersätts av nya närmre? Eller hur funkar det?
Som sydman säger så skrivs cacherna över om du har samma namn på PQ'n. Du uppdaterar inte inte den gamla PQ'n eller lägger till nya cacher genom att göra så här.
Enklast är att ta bort den gamla PQ'n från gps:en och sedan lägga dit den nya PQ'n om man känner sig osäker.
Vad händer då? Varför ska jag lägga in den nya då? :?
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av sydman » lör maj 19, 2012 15:48

Marie & Kent skrev:
rogge88 skrev:
Marie & Kent skrev:Nu behöver vi hjälp igen! :oops:
Fick mail: Your Pocket Query titled "Tostarp" has been generated and is now available for download on Geocaching.com.

Laddar vi bara ner den och stoppar in i GPS:en, eller vi måste först ta bort nå´t?
Om vi har 1000 st. nu, hur funkar det då med uppdateringen - tas de cacher som ligger längst ifrån bort och ersätts av nya närmre? Eller hur funkar det?
Som sydman säger så skrivs cacherna över om du har samma namn på PQ'n. Du uppdaterar inte inte den gamla PQ'n eller lägger till nya cacher genom att göra så här.
Enklast är att ta bort den gamla PQ'n från gps:en och sedan lägga dit den nya PQ'n om man känner sig osäker.
Vad händer då? Varför ska jag lägga in den nya då? :?
Innehållet i PQ´n uppdateras med nya cacher som tillkommer och de som arkiveras försvinner och de senaste loggarna kommer med
och lite beroende på vilka val ni gjort i PQ´n så kommer inte era redan hittade med
Bild
Marie & Kent
Ny i forumet
Inlägg: 7
Blev medlem: tis mar 27, 2012 22:13
Efternamn: Lundberg
Förnamn: Marie & Kent
Ort: St.Harrie

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av Marie & Kent » lör maj 19, 2012 16:32

Ok, då hade vi fattat det rätt. :)
Blev konfunderade när Rogge 88 skrev: Du uppdaterar inte inte den gamla PQ'n eller lägger till nya cacher genom att göra så här.
Användarvisningsbild
rogge88
Geocachare
Inlägg: 1066
Blev medlem: tis nov 10, 2009 23:59
Ort: Mörrum

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av rogge88 » lör maj 19, 2012 17:56

Marie & Kent skrev:Ok, då hade vi fattat det rätt. :)
Blev konfunderade när Rogge 88 skrev: Du uppdaterar inte inte den gamla PQ'n eller lägger till nya cacher genom att göra så här.
Isåfall har jag fattat fel. Trodde inte en PQ uppdaterades utan bara skrevs över, men men man lär sig något nytt verkar det som :o
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Sv: Hjälp med PQ

Inlägg av sydman » lör maj 19, 2012 18:59

Pq'n uppdateras varje gång den genereras :)
Bild
Användarvisningsbild
rogge88
Geocachare
Inlägg: 1066
Blev medlem: tis nov 10, 2009 23:59
Ort: Mörrum

Re: Sv: Hjälp med PQ

Inlägg av rogge88 » sön maj 20, 2012 10:30

sydman skrev:Pq'n uppdateras varje gång den genereras :)
Jag tror vi pratar om olika saker, men TS verkar vara nöjd så allt är frid o fröjd :D
mabzor
Geocachare
Inlägg: 18
Blev medlem: sön maj 27, 2012 14:55
Efternamn: Andersson
Förnamn: Andreas

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av mabzor » sön maj 27, 2012 16:23

rogge88 skrev:Se om denna minimanual kan hjälpa er.
http://dl.dropbox.com/u/18572117/pq_help.pdf
Har gjort allt enligt denna guide men den hittar inget i min garmin dakota 20 vid start.

Har rensat hela mappen men nu får jag som sagt inte in någon alls.. Antar att jag lägger den i fel mapp men i vilken ska man lägga den i?
Bild
mabzor
Geocachare
Inlägg: 18
Blev medlem: sön maj 27, 2012 14:55
Efternamn: Andersson
Förnamn: Andreas

Re: Hjälp med PQ

Inlägg av mabzor » sön maj 27, 2012 16:46

mabzor skrev:
rogge88 skrev:Se om denna minimanual kan hjälpa er.
http://dl.dropbox.com/u/18572117/pq_help.pdf
Har gjort allt enligt denna guide men den hittar inget i min garmin dakota 20 vid start.

Har rensat hela mappen men nu får jag som sagt inte in någon alls.. Antar att jag lägger den i fel mapp men i vilken ska man lägga den i?
Löste sig givetvis..

Glömde packa upp zip filen!
Bild
Skriv svar