Hur vare man gjorde med PQ?

Fördelar, nackdelar, tips och hjälp.
norwoodbuilder
Geocachare
Inlägg: 608
Blev medlem: tor apr 30, 2009 14:20

Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av norwoodbuilder » tis sep 04, 2012 21:08

När jag ikväll skulle skapa Pocket Query, det var länge sen jag gjorde det senast, så gick allt åt skogen. Har tydligen tappat alla dom hjärnceller som en gång tränades till detta. Det blev fel hela tiden, så jag fick naturligtvis meddelandet att det var stopp nu, jag hade förbrukat mina 5 man får göra på ett dygn. Tillbaka i morgon...
Problemet i korthet. Rutan det rör sej om heter - That (And) -
1. Jag vill alltså ha cacher jag INTE loggat tidigare.
2. Dom jag loggat en gång ska INTE komma med.
3. Dessutom ska dom som ligger nere för tillfället INTE komma med.

Är det så enkelt att jag ska pricka i - I haven't found och Is Enabled ? Vill ju inte slösa bort mera försök om ett dygn. Nån som fattar vad jag menar.
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av sydman » tis sep 04, 2012 21:11

Har du senaste GSAK?
Bild
RagnaZ
Föreningsmedlem
Inlägg: 101
Blev medlem: fre maj 22, 2009 22:53
Efternamn: Henriksson
Förnamn: Mona
Ort: Östersund

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av RagnaZ » tis sep 04, 2012 21:27

Jag brukar kryssa i I haven't found, I don´t own och Is Enabled.
norwoodbuilder
Geocachare
Inlägg: 608
Blev medlem: tor apr 30, 2009 14:20

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av norwoodbuilder » tis sep 04, 2012 21:40

sydman skrev:Har du senaste GSAK?
Neeej. Å med tanke på hur fullkomligt värdelös jag nu var på PQ så kan jag ju tänka mej hur det skulle bli med GSAK. Men jag har funderat på att skaffa mej det, men då blev det väl en heltidssysselsättning att fråga om olika aspekter på det här på forumet.
Men tack för puffen.
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av sydman » tis sep 04, 2012 21:48

norwoodbuilder skrev:
sydman skrev:Har du senaste GSAK?
Neeej. Å med tanke på hur fullkomligt värdelös jag nu var på PQ så kan jag ju tänka mej hur det skulle bli med GSAK. Men jag har funderat på att skaffa mej det, men då blev det väl en heltidssysselsättning att fråga om olika aspekter på det här på forumet.
Men tack för puffen.
4-5 väldigt logiska knapptryck och du hämtar ner en temp PQ till GSAK med tex filter för att välja bort found mystar och du väljer område på en karta
Bild
MatsAgeby
Föreningsmedlem
Inlägg: 2540
Blev medlem: tis dec 21, 2010 13:25
Efternamn: Ageby
Förnamn: Mats
Ort: Stockholm ( Södra delen )

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av MatsAgeby » tis sep 04, 2012 22:57

Det är också så att dygnet för PQ inte räknas utifrån den Svenska tidzonen.

Så nytt dygn för PQ slår om runt 9-tiden Svensk tidzon.

Tänk också på att när du testar att skapa PQ så behöver du inte förbruka dina 5 filöverföringar, det går att kolla på resultatet utan att filen skickas över.
Och det är filöverföringarna som är begränsade till 5, så när du är nöjd med resultatet så kan du "kryssa i" så att du får filöverföringen genomförd.

Var rädd om dina 5 filöverföringar... ;-)
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1539
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av The Forslunds » tis sep 04, 2012 23:31

MatsAgeby skrev:Det är också så att dygnet för PQ inte räknas utifrån den Svenska tidzonen.

Så nytt dygn för PQ slår om runt 9-tiden Svensk tidzon.

Tänk också på att när du testar att skapa PQ så behöver du inte förbruka dina 5 filöverföringar, det går att kolla på resultatet utan att filen skickas över.
Och det är filöverföringarna som är begränsade till 5, så när du är nöjd med resultatet så kan du "kryssa i" så att du får filöverföringen genomförd.

Var rädd om dina 5 filöverföringar... ;-)
Så du menar att man kan lyckas få till 10 st PQ på två timmar om man gör "rätt"?
BildBild
MatsAgeby
Föreningsmedlem
Inlägg: 2540
Blev medlem: tis dec 21, 2010 13:25
Efternamn: Ageby
Förnamn: Mats
Ort: Stockholm ( Södra delen )

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av MatsAgeby » tis sep 04, 2012 23:36

2 timmar... Hur långsam är du... ;-)

Är du "normalsnabb" och prickar in dygnsskiftet så skulle du ju fixxa maximalt antal på vardera sida om dygnet på några minutrar till någon kvart eller halvtimme/timme...

Fler PQ till folket...
Svejs
Geocachare
Inlägg: 1103
Blev medlem: tis nov 11, 2008 14:19
Efternamn: Östgaard
Förnamn: Hans
Ort: Bålsta

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av Svejs » ons sep 05, 2012 7:50

Om man dessutom nyttjar de versioner GSAK som har API mot geocaching.com (senaste versionen/erna) så kan man hämta ytterligare geocachar per dygn (utöver de 5000 du får via PQ) genom att använda API:et, se under: "geocaching.com access"... Finns en begränsning där på 6000 cachar/dygn (, och har för mig att det är begränsat hur många per timme också...var det 2000?).
Men det gör ju ändå att man kan ha en betydligt större andel färska om man skall iväg på tex en utlandsemester där det bara finns en ungefärlig plan var man skall åka.
Dessutom... Med de svenska översättningsfilerna så har det blivit lättare att använda (Tack Stejor!!). Och man behöver ju inte använda alla krångliga inställningar... Jag har den mest till att få några extra cachar och en del makro:n tex cacheladdning till bil-gps:en. (Makrona är ju enbart på de språken som makro-snickrarna har skapat dom på ;-))
Att alltid vara en smula barn - det är att vara verkligt vuxen... (Jevgenij Jevtusjenko)
norwoodbuilder
Geocachare
Inlägg: 608
Blev medlem: tor apr 30, 2009 14:20

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av norwoodbuilder » ons sep 05, 2012 21:22

RagnaZ skrev:Jag brukar kryssa i I haven't found, I don´t own och Is Enabled.
Tack RagnaZ. Precis så vare ju. Gäller nu att jag kommer ihåg det. Ikväll gjorde jag det iaf. Lyckades få hem ett gäng precis som det var tänkt.
Gubben Storm
Geocachare
Inlägg: 90
Blev medlem: mån aug 27, 2012 0:51
Efternamn: Strömmare
Förnamn: David

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av Gubben Storm » tis okt 09, 2012 11:02

5 filöverföringar? :?:
Bild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1539
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av The Forslunds » tis okt 09, 2012 21:54

Gubben Storm skrev:5 filöverföringar? :?:
Fem PQ-körningar per dygn och de ligger kvar i en vecka tror jag, så efter typ 24 timmer eller när brytpunkten för dygnet passeras kan du köra fem till.
Du kan ladda hem en PQ hur många gånger som helst under den tid den finns kvar på servern men innehållet uppdateras ju inte förrän du kör din PQ igen.
BildBild
Gubben Storm
Geocachare
Inlägg: 90
Blev medlem: mån aug 27, 2012 0:51
Efternamn: Strömmare
Förnamn: David

Re: Hur vare man gjorde med PQ?

Inlägg av Gubben Storm » tis okt 09, 2012 22:09

Ah, där ser man. Tack för svaret!
Bild
Skriv svar