Addera eller radera cachar i PQ

Fördelar, nackdelar, tips och hjälp.
primalisten
Ny i forumet
Inlägg: 7
Blev medlem: tis feb 19, 2013 20:04
Efternamn: Hansson
Förnamn: Patriq
Ort: Kalmar
Kontakt:

Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av primalisten » tor mar 21, 2013 23:09

Någon som vet om man på något vis kan radera cachar från de PQ man skapar?
Dvs, om jag skapar en PQ med 100 cachar runt Kalmar utifrån mina kriterier, men ändå vill plocka bort flertalet av dem ur min PQ innan jag skickar över den till min GPS.
Alternativt det omvända, att jag vill bygga en PQ manuellt, där jag lägger in endast de cachar jag vill se, en efter en.
Bild
Användarvisningsbild
Geodude_DK
Ny i forumet
Inlägg: 4
Blev medlem: fre feb 11, 2011 15:28
Efternamn: Munch
Förnamn: Arne
Ort: Fensmark, Danmark

Re: Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av Geodude_DK » tor mar 21, 2013 23:13

På en bookmark liste kan du lægge cacher til en efter en, og når du har udvalgt de cacher du ønsker, kan du bygge en PQ ud fra bookmark listen.
Arne aka Geodude_DK
primalisten
Ny i forumet
Inlägg: 7
Blev medlem: tis feb 19, 2013 20:04
Efternamn: Hansson
Förnamn: Patriq
Ort: Kalmar
Kontakt:

Re: Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av primalisten » tor mar 21, 2013 23:15

Ah givetvis! Tack för tipset! :)
Bild
Användarvisningsbild
Djurets
Föreningsmedlem
Inlägg: 1706
Blev medlem: sön feb 10, 2008 20:49
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Mikael
Ort: Mariestad

Re: Sv: Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av Djurets » fre mar 22, 2013 11:42

primalisten skrev:Någon som vet om man på något vis kan radera cachar från de PQ man skapar?
Dvs, om jag skapar en PQ med 100 cachar runt Kalmar utifrån mina kriterier, men ändå vill plocka bort flertalet av dem ur min PQ innan jag skickar över den till min GPS.
Alternativt det omvända, att jag vill bygga en PQ manuellt, där jag lägger in endast de cachar jag vill se, en efter en.
GSAK är lösningen, där kan du göra det mesta och lite till!
/Djurets
Bild
ta68
Geocachare
Inlägg: 285
Blev medlem: tis jul 12, 2011 11:49
Efternamn: Axelsson
Förnamn: Torbjörn

Re: Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av ta68 » fre mar 22, 2013 16:55

Ett alternativ till GSAK är geoget. Det var inte helt enkelt att använda och ställa in rätt, men jag kunde ta fram en lista på cacher för en tur.

GPSbabel är trevligt för att konvertera listan (gpx-filen) till en csv-fil som kan editeras i texteditor (emacs) plus kalkylprogram (LibreOffice) för att få en utskrivbar lista sorterad i vilken ordning man tänker ta cacherna.

Easygps är ett annat verktyg för att hantera gps-filer som jag däremot inte testat.


Min GSAK-installation var över året gammal så den hängde i fem minuter vid nag-screenen, så jag gjorde det ena rätta och hittade andra verktyg.
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: Sv: Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av sydman » fre mar 22, 2013 18:12

Torbjörn Axelsson skrev:Min GSAK-installation var över året gammal så den hängde i fem minuter vid nag-screenen, så jag gjorde det ena rätta och hittade andra verktyg.
Well det är nog en del som ser det som att det finns sätt som är bättre
Bild
Användarvisningsbild
J5oakim
Föreningsmedlem
Inlägg: 351
Blev medlem: sön sep 11, 2011 16:17
Efternamn: Åkerö
Förnamn: Joakim
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av J5oakim » fre mar 22, 2013 19:31

Jag har ändrat både namn och koordinaterna i en gpx-fil som man öppnar som ett textdokument, (Anteckningar för oss med win).
Mer manuell hantering än så lär det väl inte kunna bli...?
Livet är för långt för att ha tråkigt, så ut på ÄVENTYR!
Geocaching är inte en hobby, det är en livsstil!..!
Bild
ta68
Geocachare
Inlägg: 285
Blev medlem: tis jul 12, 2011 11:49
Efternamn: Axelsson
Förnamn: Torbjörn

Re: Sv: Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av ta68 » mån mar 25, 2013 12:43

sydman skrev:
Torbjörn Axelsson skrev:Min GSAK-installation var över året gammal så den hängde i fem minuter vid nag-screenen, så jag gjorde det ena rätta och hittade andra verktyg.
Well det är nog en del som ser det som att det finns sätt som är bättre
Det var därför jag skrev det ena rätta.

Att inte använda mjukvara man inte betalat för är väl inget fel?

Det andra rätta, om jag haft större nytta av GSAK och installerat på den nya datorn hade såklart varit att köpa programmet, men nu hittade jag ett alternativt som var precis lika bra för mina behov utan att strula med betalningar.
Användarvisningsbild
*Danne*
Föreningsmedlem
Inlägg: 3082
Blev medlem: lör sep 06, 2008 22:13
Efternamn: Larsson
Förnamn: Daniel
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: Sv: Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av *Danne* » mån mar 25, 2013 12:53

Torbjörn Axelsson skrev:
sydman skrev:
Torbjörn Axelsson skrev:Min GSAK-installation var över året gammal så den hängde i fem minuter vid nag-screenen, så jag gjorde det ena rätta och hittade andra verktyg.
Well det är nog en del som ser det som att det finns sätt som är bättre
Det var därför jag skrev det ena rätta.

Att inte använda mjukvara man inte betalat för är väl inget fel?

Det andra rätta, om jag haft större nytta av GSAK och installerat på den nya datorn hade såklart varit att köpa programmet, men nu hittade jag ett alternativt som var precis lika bra för mina behov utan att strula med betalningar.
Nyfiken var var det för alternativ du hitta?
Bild

Bild
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: Sv: Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av sydman » mån mar 25, 2013 14:14

Torbjörn Axelsson skrev:
sydman skrev:
Torbjörn Axelsson skrev:Min GSAK-installation var över året gammal så den hängde i fem minuter vid nag-screenen, så jag gjorde det ena rätta och hittade andra verktyg.
Well det är nog en del som ser det som att det finns sätt som är bättre
Det var därför jag skrev det ena rätta.

Att inte använda mjukvara man inte betalat för är väl inget fel?

Det andra rätta, om jag haft större nytta av GSAK och installerat på den nya datorn hade såklart varit att köpa programmet, men nu hittade jag ett alternativt som var precis lika bra för mina behov utan att strula med betalningar.
Hehe så var det det där att läsa ALLT.. jag läste enda sorry
Bild
ta68
Geocachare
Inlägg: 285
Blev medlem: tis jul 12, 2011 11:49
Efternamn: Axelsson
Förnamn: Torbjörn

Re: Sv: Addera eller radera cachar i PQ

Inlägg av ta68 » mån mar 25, 2013 16:32

danne100 skrev:
Torbjörn Axelsson skrev:Min GSAK-installation var över året gammal så den hängde i fem minuter vid nag-screenen, så jag gjorde det ena rätta och hittade andra verktyg.
Nyfiken var var det för alternativ du hitta?
Jag har hittat två alternativ:
geoget, fortfarande tyvärr windows. fungerade ganska bra (lite tungrott att få ordning på databser och listor, men det går)
viking, har inte testat ordentligt men det laddar en pq åtminstone och kan använda kartor från open street map med flera. Finns i Ubuntus standardarkiv till och med. (aptget install viking)

Geoget har filterfunktioner och kan skapa godtyckliga listor, visar cacher med waypoints i karta i browsern med länkning (håll muspekaren över en waypoint eller cache och alla som hör ihop börjar "hoppa", praktiskt och gulligt).

Vikin behöver jag titta på mer, får inte kartbild samtidigt som cachekarta, vilket är lite trist.
Skriv svar