Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Fördelar, nackdelar, tips och hjälp.
Användarvisningsbild
Frudden
Geocachare
Inlägg: 304
Blev medlem: tis jan 04, 2011 9:54
Efternamn: Wergeland
Förnamn: Fredrik

Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av Frudden » lör nov 30, 2013 10:18

Som rubriken säger, såg under mina kontouppgifter att man kan byta mellan 1.0 och 1.0.1. Vad gör det för skillnad?
I min Oregon 450 kan jag inte se någon skillnad på informationen.

// Fredrik W
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av The Forslunds » lör nov 30, 2013 10:35

I 1.0.1 så finns attributen med.

Sent from my HTC One X+ using Tapatalk
BildBild
Användarvisningsbild
-Beast-
Föreningsmedlem
Inlägg: 1088
Blev medlem: sön dec 18, 2011 0:00
Efternamn: Wahlström
Förnamn: Martin
Ort: Jönköping

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av -Beast- » lör nov 30, 2013 11:08

Kan oregon 450 visa dem?
Bild Bild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av The Forslunds » lör nov 30, 2013 11:18

-Beast- skrev:Kan oregon 450 visa dem?
Lite tveksam, det har ryktas att det skulle komma en uppdatering för det men vet inte om det blev verklighet.
BildBild
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av Sillen » lör nov 30, 2013 12:55

-Beast- skrev:Kan oregon 450 visa dem?
Jag har en Oregon 300 och jag får med attributen om jag kör på rätt gpx. När jag är ute och cachar får jag dock gå in på menyn och läsa senaste loggar, där finns attributen i text!
Bild
Bild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av The Forslunds » lör nov 30, 2013 13:44

Sillen skrev:
-Beast- skrev:Kan oregon 450 visa dem?
Jag har en Oregon 300 och jag får med attributen om jag kör på rätt gpx. När jag är ute och cachar får jag dock gå in på menyn och läsa senaste loggar, där finns attributen i text!
Du skapar dina GPX-er via GSAK med macrot för att skapa en logg av attributen?
BildBild
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av Sillen » lör nov 30, 2013 14:30

Jag kör ett äldre macro som heter ColoradoExport. Gissar att det är en del av http://gsak.net/board/index.php?s=c17f0 ... ntry192105 .

Det blir inte en logg av attributen utan de visas i GPS:n ovanför loggarna!
Bild
Bild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av The Forslunds » lör nov 30, 2013 18:29

Sillen skrev:Jag kör ett äldre macro som heter ColoradoExport. Gissar att det är en del av http://gsak.net/board/index.php?s=c17f0 ... ntry192105 .

Det blir inte en logg av attributen utan de visas i GPS:n ovanför loggarna!
Det verkar vettigt, jag ska kolla på det, kan ju vara bra att ha ibland.
BildBild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Sv: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av Monway » tor dec 05, 2013 18:09

GSAK med macrot Garmin export, bocka i attribut. Det går även att få med poi-symboler mm. Kör man API uppdatera cachedata--- alla i filter så kan man få med favoritpoäng.

Skickat från min HTC Desire S via Tapatalk 2
Bild
Användarvisningsbild
benke.olsson
Föreningsmedlem
Inlägg: 140
Blev medlem: tis aug 17, 2010 20:24
Efternamn: Olsson
Förnamn: Bengt-Åke
Ort: Gammalstorp

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av benke.olsson » tor dec 05, 2013 18:23

-Beast- skrev:Kan oregon 450 visa dem?
Jag har en Oregon 450 som kan visa attributen som text, i fliken loggar,
om man använder GSAK och makrot Garmin Export, som nämnts tidigare i tråden.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Frudden
Geocachare
Inlägg: 304
Blev medlem: tis jan 04, 2011 9:54
Efternamn: Wergeland
Förnamn: Fredrik

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av Frudden » tor dec 05, 2013 21:26

benke.olsson skrev: Jag har en Oregon 450 som kan visa attributen som text, i fliken loggar,
om man använder GSAK och makrot Garmin Export, som nämnts tidigare i tråden.
Låter mycket bra! Just vad jag vill åt. Jag är ingen höjdare på GSAK, men jag ska prova det.

// Fredrik W
d3bjorn
Geocachare
Inlägg: 538
Blev medlem: tis maj 26, 2009 10:51
Ort: Göteborg

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av d3bjorn » fre dec 06, 2013 11:27

När vi nu ändå pratar om GPX-versioner... Finns det någon anledning att INTE köra 1.0.1? Blir filen aningen mindre? Finns det något annat att ta med i beräkningen?
Användarvisningsbild
linsrille
Geocachare
Inlägg: 3112
Blev medlem: sön jun 21, 2009 11:24
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Richard
Ort: Jönköping

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av linsrille » fre dec 06, 2013 16:20

d3bjorn skrev:När vi nu ändå pratar om GPX-versioner... Finns det någon anledning att INTE köra 1.0.1? Blir filen aningen mindre? Finns det något annat att ta med i beräkningen?
Filerna är lika sånär som på det extra attributfältet och xml-deklarationen. En gissning är att det finns gps'er som blir förvirrade av 1.0.1-formatet eller vägrar att läsa filen för att det inte är den förväntade versionen.
Bild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Skillnad på GPX 1.0 och 1.0.1 ?

Inlägg av The Forslunds » fre dec 06, 2013 18:03

De som blir förvirrade är nog lätträknade, ska man in med cacherna i GSAK så bör man köra 1.0.1 för att få med så mycket som möjligt.

Sent from my HTC One X+ using Tapatalk
BildBild
Skriv svar