Cachar som blir loggade i fel län

Här diskuterar vi olika cacher
Keesen
Geocachare
Inlägg: 86
Blev medlem: mån mar 29, 2010 20:57
Efternamn: Ted
Förnamn: Gahnström

Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av Keesen » ons jun 25, 2014 20:16

När jag loggat en cache i Blekinge så syns det inte på kartan.
Den tror att cachen ifråga ligger i Kalmar trots att det står Blekinge i cachebeskrivningen.
http://coord.info/GC3MQJF
Vad kan vara fel?

MVH

Ted/keesen
Användarvisningsbild
OlaHansson
Föreningsmedlem
Inlägg: 538
Blev medlem: tor mar 29, 2012 0:20
Efternamn: Hansson
Förnamn: Ola
Ort: Ålstorp/Löddeköpinge
Kontakt:

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av OlaHansson » ons jun 25, 2014 20:58

Den verkar ligga väldigt nära länsgränsen så det kan väl så att systemet som tolkar var den ligger (det är nog inte 100%igt ) kan väl säga en sak o CO anger vad hen vet att den ligger
Användarvisningsbild
Frudden
Geocachare
Inlägg: 304
Blev medlem: tis jan 04, 2011 9:54
Efternamn: Wergeland
Förnamn: Fredrik

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av Frudden » ons jun 25, 2014 21:39

Om län-loggning är viktigt så bör man alltid ta en cache som ligger en liten bit in i länet - av just det här skälet.

// Fredrik W
Keesen
Geocachare
Inlägg: 86
Blev medlem: mån mar 29, 2010 20:57
Efternamn: Ted
Förnamn: Gahnström

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av Keesen » tor jun 26, 2014 17:50

Min far "Ekbacken 123" har loggat även denna
http://coord.info/GC55GBY
Inte heller den hamnade i Blekinge.
madchicken
Geocachare
Inlägg: 162
Blev medlem: tor nov 11, 2010 1:22
Efternamn: Rydlinge
Förnamn: Lars
Ort: Gävle

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av madchicken » tor jun 26, 2014 19:27

Min första burk som jag loggade i Norge, så var det sent på kvällen, jag hade vandrat över 2 mil i fjällmiljö, åkte till riksgränsen och promenerade till denna, som låg på den norska sidan enligt google -> http://www.geocaching.com/seek/log.aspx ... db71095204

Blev aningen besviken när den räknades som Svensk sen, eftersom jag sen åkte tillbaka till Kiruna. Tog en runda till Nordkapp ett år senare, så det är löst. Men, som sagt, se till att inte chansa att logga vid gränser om man vill vara säker. :)
Bild
Användarvisningsbild
doffy_74
Geocachare
Inlägg: 443
Blev medlem: mån sep 20, 2010 16:19
Efternamn: Dahlberg
Förnamn: Henrik
Ort: Göteborg

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av doffy_74 » fre jun 27, 2014 9:08

Länsgränserna skiljer sig en hel del mellan olika kartor, filtrera ut ett län i GSAK, kör kartmakrot och byt mellan de olika kartorna för att testa. Jag har ingen aning om vilken karta som anses vara vara bättre.
CityKatterna
Geocachare
Inlägg: 93
Blev medlem: mån sep 15, 2008 9:14
Förnamn: Lars och Helena
Ort: Örebro City

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av CityKatterna » fre jun 27, 2014 10:18

Vad gäller län och land är det registrerat av CO på cachesidan och därifrån tar de flesta statistikverktygen sina uppgifter. Det har således ingenting med kartmaterialet att göra. Har CO registrerat fel blir det fel län/land. Vill ni vara säkra så kontrollerar ni på cachesidan först.
Bild
Keesen
Geocachare
Inlägg: 86
Blev medlem: mån mar 29, 2010 20:57
Efternamn: Ted
Förnamn: Gahnström

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av Keesen » fre jun 27, 2014 20:41

På båda dom som jag visat förut så står det i cachebeskrivningen att dom ligger i Blekinge.
Men dom loggas på Kalmar ändå.
Det är just det som är det konstiga.
Var hämtar GSAK sin statistik?
Det verkar ju inte vara från loggarna iaf.
Användarvisningsbild
*Danne*
Föreningsmedlem
Inlägg: 3082
Blev medlem: lör sep 06, 2008 22:13
Efternamn: Larsson
Förnamn: Daniel
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av *Danne* » fre jun 27, 2014 22:39

ändra i gsak då så den ligger i blekinge
Bild

Bild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1545
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av The Forslunds » fre jun 27, 2014 23:17

I min GSAK så ligger GC3MQJF i Blekinge, Eniro och en gammal ekonomisk inskannad karta jag har inlagd i map enhancement stämmer väldigt bra överens och där ligger den i Blekinge, Googles länsgräns är inte i närheten så detaljerad.
Openstreetmap vill ha cache i Kalmar län :?
Senast redigerad av 1 The Forslunds, redigerad totalt 0 gånger.
BildBild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1545
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av The Forslunds » fre jun 27, 2014 23:23

GSAK hämtar väl ingen information ifall man inte angett att den ska göra det.
Jag har i följande fält fyllt i följande för att kommun, län och höjd över havet ska uppdateras automatiskt.
Uppdatera kommun: YB
Uppdatera Län: SB
Elevation: AS
B & S tror jag har något med hur den ska uppdatera, typ att den ska skriva över det gamla värdet ifall det har ändrats, kan ju minnas fel.
Varifrån källan är hämtad vet jag inte.
BildBild
Keesen
Geocachare
Inlägg: 86
Blev medlem: mån mar 29, 2010 20:57
Efternamn: Ted
Förnamn: Gahnström

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av Keesen » lör jun 28, 2014 6:40

Det är Project-GC som placerar den i Kalmar och den bygger på GSAK.
Enligt kartan ligger påda i Blekinge liksom cache-beskrivningen säger.
Användarvisningsbild
doffy_74
Geocachare
Inlägg: 443
Blev medlem: mån sep 20, 2010 16:19
Efternamn: Dahlberg
Förnamn: Henrik
Ort: Göteborg

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av doffy_74 » lör jun 28, 2014 13:03

Keesen skrev:Det är Project-GC som placerar den i Kalmar och den bygger på GSAK.
Det tror jag inte stämmer. Project-GC kanske hämtar informationen på samma eller likande sätt som GSAK.
Sidan har polygonerna för län/kommuner, jag har diskuterat detta med ganja men minns inte exakt var dessa kom ifrån.

Tittar du på http://project-gc.com/Maps/MapRegions så ligger länen över en karta som har egna länsgränser. Som det står på sidan är inte de gränser som visas de exakta gränserna som används.
Användarvisningsbild
andreaze
Geocachare
Inlägg: 358
Blev medlem: mån maj 05, 2008 9:49
Ort: Östersund

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av andreaze » lör jun 28, 2014 13:40

Om jag inte minns helt fel så kommer kommun/läns gränserna från osm. Och det var något med upphovsrätt och lantmäteriet som gjorde att man inte kan kopiera in helt exakta gränser. Därför kan en cache hamna fel om den ligger på eller nära gränsen.
Bild]
Bild
Keesen
Geocachare
Inlägg: 86
Blev medlem: mån mar 29, 2010 20:57
Efternamn: Ted
Förnamn: Gahnström

Re: Cachar som blir loggade i fel län

Inlägg av Keesen » lör jun 28, 2014 16:31

Cache-ägaren anger i vilken kommun cachen ligger.
Det borde ju helt klart vara det som allt bygger på.
Skriv svar