Konstig cachebeskrivning

Här diskuterar vi olika cacher
Användarvisningsbild
1000sjöar
Geocachare
Inlägg: 710
Blev medlem: fre okt 31, 2008 20:30
Efternamn: Larsson
Förnamn: Ingemar
Ort: Bredaryd

Konstig cachebeskrivning

Inlägg av 1000sjöar » sön okt 05, 2014 17:19

Loggade en GC idag. Men såg efter inläggningen i GPSen, gm. PQ, och även på datorn hemma konstigt ut i beskrivningen. Cachen ifråga är:
http://coord.info/GC5A9R8
Ngn som vet :?:
Bild
Medlem sedan 2001
samuel123abc
Geocachare
Inlägg: 113
Blev medlem: fre sep 19, 2014 17:02

Re: Konstig cachebeskrivning

Inlägg av samuel123abc » sön okt 05, 2014 17:28

Något har ju hänt med coachens beskrivning, ser ut som någon sorts länk som för mig inte går att markera, kopiera eller gå in på utan att slå in den manuellt vilket kan ta sin tid....
//Samuel
Användarvisningsbild
-Beast-
Föreningsmedlem
Inlägg: 1088
Blev medlem: sön dec 18, 2011 0:00
Efternamn: Wahlström
Förnamn: Martin
Ort: Jönköping

Re: Konstig cachebeskrivning

Inlägg av -Beast- » sön okt 05, 2014 21:44

Länken ger följande resultat
403. That’s an error.

Your client does not have permission to get URL /8ctjRuTiVa0LBzMdNp-CV1FeohApzL3xvU8zvZAMWioptP-gg-EkLJozHhQrKPsTL1v-AbLuBR1bwfbygSV2OQ76lqTecbgZH4mwyTGR0IYkHeCTU5NZJyfUYn4ONsR8TnMNflaMxNrJc9iBo2F4469llf3Qba2FW_DJLCo4HM9C81EvraToSeylz21ZqSLQeH_7bUkdr9nSuIejnSa69FEX-WL3JmUbkNe96Qd-lM7eM1zFo1Em4LypSr8_ec6--c76npE2_6IJ11wZIcOi-Y3VoEg3G_Fu9SB5axgJdunm2CL8QLt3QD46snuOlOApxkQyLXfwq9ObmyXOJzwDb99KkSHXbQb1mFeh03fqdjVbDwt_x2FkxJuZH3lbtBUssrPek7tlUQX54i4Nk3sB24_4gwd77OLK-xfiM6srL-WDfuDFxIswBUHFqWNHLmfWidQPyAkk3euoUhXXg_h19mDAPEgnxj7nFBALczn2ZTgVxwf6UezKAs0j4fqt_19s86t0-VO6SPZB9IerzLvQt7Kl459Bm_4iaJ4UWVLtNBxF0irhnZ-7e1B4grgF9dAH3R7r5qg=w1342-h547-l75 from this server. (Client IP address: 83.177.139.36)

Forbidden That’s all we know.
I källkoden står den bara som text.
Bild Bild
Användarvisningsbild
linsrille
Geocachare
Inlägg: 3112
Blev medlem: sön jun 21, 2009 11:24
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Richard
Ort: Jönköping

Re: Konstig cachebeskrivning

Inlägg av linsrille » sön okt 05, 2014 22:58

Adressen är antagligen till en bild (google, ev picasa), men åtminstone från min uppkoppling kan man inte nå den.

https://www.robtex.com/en/advisory/dns/com/ggpht/gm1/

Det är nog bara lite databaskorruption hos groundspeak, blir mer sånt här framöver :P Eller också slant nån på tangentbordet..
Bild
Användarvisningsbild
Elmertoft
Geocachare
Inlägg: 39
Blev medlem: tor sep 04, 2014 8:48
Efternamn: Elmertoft
Förnamn: Göran
Ort: Grimeton
Kontakt:

Re: Konstig cachebeskrivning

Inlägg av Elmertoft » tis okt 07, 2014 9:56

Får väl kontakta CO så denna får fixa detta.
Användarvisningsbild
Kasheuren
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 395
Blev medlem: ons apr 14, 2010 22:00
Efternamn: Rane
Förnamn: Bernt
Ort: Mölndal

Re: Konstig cachebeskrivning

Inlägg av Kasheuren » lör okt 11, 2014 7:36

linsrille skrev:Adressen är antagligen till en bild (google, ev picasa), men åtminstone från min uppkoppling kan man inte nå den.

https://www.robtex.com/en/advisory/dns/com/ggpht/gm1/

Det är nog bara lite databaskorruption hos groundspeak, blir mer sånt här framöver :P Eller också slant nån på tangentbordet..
Hm, varför tror du det blir mer sånt framöver?
Användarvisningsbild
linsrille
Geocachare
Inlägg: 3112
Blev medlem: sön jun 21, 2009 11:24
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Richard
Ort: Jönköping

Re: Konstig cachebeskrivning

Inlägg av linsrille » lör okt 11, 2014 20:30

Stadskasheuren skrev:
linsrille skrev:Adressen är antagligen till en bild (google, ev picasa), men åtminstone från min uppkoppling kan man inte nå den.

https://www.robtex.com/en/advisory/dns/com/ggpht/gm1/

Det är nog bara lite databaskorruption hos groundspeak, blir mer sånt här framöver :P Eller också slant nån på tangentbordet..
Hm, varför tror du det blir mer sånt framöver?
Det var väl mest en osalig tanke, men om det nu skulle vara ett hårdvarufel i nån server så kan det hända att det hinner bli en hel del tysta fel innan orsaken är åtgärdad.

Mest sannolikt är kanske att användaren ville ha in en bild och det blev lite fel, och sen pep hen iväg och tog en kopp kaffe och glömde bort sin cachebeskrivning. Hade det varit ett fel i maskineriet hade det troligen varit lite mer "random junk". Det där ser ju iallfall ut att vara en komplett länk till något.
Bild
Användarvisningsbild
Kasheuren
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 395
Blev medlem: ons apr 14, 2010 22:00
Efternamn: Rane
Förnamn: Bernt
Ort: Mölndal

Re: Konstig cachebeskrivning

Inlägg av Kasheuren » lör okt 11, 2014 21:02

linsrille skrev:
Stadskasheuren skrev:
linsrille skrev: ...
Det är nog bara lite databaskorruption hos groundspeak, blir mer sånt här framöver :P Eller också slant nån på tangentbordet..
Hm, varför tror du det blir mer sånt framöver?
Det var väl mest en osalig tanke, men om det nu skulle vara ett hårdvarufel i nån server så kan det hända att det hinner bli en hel del tysta fel innan orsaken är åtgärdad.
...
Jaså bara så. Trodde du var kompetent och insatt och hade listat ut nåt i stil med att "hm, eftersom ip-adressen inte är nattad och dom körde Oracle 11g tidigare men migrerar till Postgress istället för MySQL så kommer dom att få problem med den gamla plsql-koden, haha, dom skulle kört Java i databasscripten då kunde dom ju ha fått över allt till node-js-baserad serverjavascript och klarat sig från just det databasstoppet" eller nåt sånt. Men det var alltså inte ens "hm, och har en hamster snubblat så brukar ju nån mer trilla och då kan det bli rörigt" utan du bara slängde iväg en gissning!?! Där sjönk creddgraden lite, linsrille... :wink:
Användarvisningsbild
linsrille
Geocachare
Inlägg: 3112
Blev medlem: sön jun 21, 2009 11:24
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Richard
Ort: Jönköping

Re: Konstig cachebeskrivning

Inlägg av linsrille » mån okt 13, 2014 17:17

Stadskasheuren skrev:
linsrille skrev:oinitierat lekmannadravel
Jaså bara så. Trodde du var kompetent och insatt och hade listat ut nåt i stil med att "hm, eftersom ip-adressen inte är nattad och dom körde Oracle 11g tidigare men migrerar till Postgress istället för MySQL så kommer dom att få problem med den gamla plsql-koden, haha, dom skulle kört Java i databasscripten då kunde dom ju ha fått över allt till node-js-baserad serverjavascript och klarat sig från just det databasstoppet" eller nåt sånt. Men det var alltså inte ens "hm, och har en hamster snubblat så brukar ju nån mer trilla och då kan det bli rörigt" utan du bara slängde iväg en gissning!?! Där sjönk creddgraden lite, linsrille... :wink:
Förlåt :oops: ska skärpa mig #-o
Bild
Skriv svar