Hur editera din cachesida, lägga till bilder etc

Här diskuterar vi olika cacher
Användarvisningsbild
CyberJunkie
Geocachare
Inlägg: 2222
Blev medlem: mån aug 04, 2003 9:34
Ort: Göteborg

Hur editera din cachesida, lägga till bilder etc

Inlägg av CyberJunkie » lör aug 04, 2007 14:37

Hej!

Jag får många frågor om hur man lägger upp bilder på en cachesida när man reggat en ny cache.

Det finns säkert många sätt att göra det på men här är ett:
1. Ladda upp din bild på geocaching.com eller på tex http://imageshack.us/
2. Byt ut sökvägen nedan (http://www.din.bild.se/bilden.jpg) till den du fick när du laddade upp din bild.
Kopiera sen in den texten på cachesidan (när du gör EDIT LISTING). Tänk också på att kryssa i ”The descriptions below are in HTML” på cachesidan.
<center><img alignment="center" src="http://www.din.bild.se/bilden.jpg"></center>

Har ni flera tips på hur man gör med bilder eller HTML-kod på cachesidan så skriv gärna en rad.

Hälsningar,
:arrow: CyberJunkie
Användarvisningsbild
GeoTectives
Geocachare
Inlägg: 1225
Blev medlem: lör apr 10, 2004 11:29
Efternamn: Lindström
Förnamn: Mats
Ort: Örebro, Sweden
Kontakt:

Tja...

Inlägg av GeoTectives » fre sep 28, 2007 11:47

Kör med att fixa klart allt i Dreamweaver och klistra in rätt av bara.
Kapten Kidd & Mary Read
Geocachare
Inlägg: 74
Blev medlem: tor okt 04, 2007 19:12

Inlägg av Kapten Kidd & Mary Read » tis maj 06, 2008 0:39

Jag har gjort som CyberJunkie sa ( tror jag ), men resultatet liknar en mindre katastrof. Liten bild och dålig skärpa blev det och dessutom en liten fyrkant brevid.
Tacksam om någon vet hur det blir bra. Jag har inte Dreamveaver eller något liknande, är dessutom inte så bra på datorer och program samt något ringrostig engelska.
Kapten Kidd & Mary Read
Geocachare
Inlägg: 74
Blev medlem: tor okt 04, 2007 19:12

Inlägg av Kapten Kidd & Mary Read » tis maj 06, 2008 17:14

Jag tror att jag nästan fixat det nu
Fastnet Rock
Geocachare
Inlägg: 481
Blev medlem: sön dec 09, 2007 20:27
Ort: Halmstad

Inlägg av Fastnet Rock » tis maj 06, 2008 23:29

En bra sida att lägga upp bilder på tex för cache sidor är
Panoramio. http://www.panoramio.com/ Den är gratis lätt att lära sig och som en liten
bonus och som ej har med cachning att göra är att man kan
lägga in vart bilden är tagen på Google earth.
Jag använder Frontpage express för att jiddra till alltihopa
till HTML kod. Man justerar storleken på bilden.(som man hämtat ifrån
tex Panoramio där man laddat upp den)Jag kan ändra typ snitt etc.
när allt ser bra ut trycker man på knappen "kod" och vips har man
en rappakalja som kallas HTML kod. Klipp ut - Klistra in på
cache beskrivningen ,kryssa i rutan för HTML Klart!
FnR
Senast redigerad av 1 Fastnet Rock, redigerad totalt 0 gånger.
Följ inte den stig som leder någonstans.
Gör istället en ny stig och lämna ett spår efter dig...men ta gärna den rätta stigen tillbaka
Kapten Kidd & Mary Read
Geocachare
Inlägg: 74
Blev medlem: tor okt 04, 2007 19:12

Inlägg av Kapten Kidd & Mary Read » ons maj 07, 2008 19:36

Stort tack, :D det ska jag prova till nästa cache och hoppas den presentationen blir bra
saerdna82
Geocachare
Inlägg: 86
Blev medlem: ons mar 26, 2008 17:53
Efternamn: Olvestrand
Förnamn: Andreas
Ort: Partille
Kontakt:

Inlägg av saerdna82 » tor aug 28, 2008 11:36

Passagen har en bra guide över en massa html taggar, där brukar jag titta. Bar när man bara ska ändra t.ex fet stil, storlek på stilen, kursiv stil osv.:

http://www.passagen.se/hjalp/version2/h ... text.shtml

//Andreas
Tors Jägare
Geocachare
Inlägg: 283
Blev medlem: fre feb 27, 2004 23:31
Ort: Göteborg

Inlägg av Tors Jägare » tor aug 28, 2008 12:00

Programmera egen HTML kod är ganska lätt. Gör först en mall som du sedan använder om och om igen och gör små justeringar i när du lägger uppp nya cacher.
Användarvisningsbild
McB.
Föreningsmedlem
Inlägg: 3901
Blev medlem: tor sep 16, 2004 23:36
Efternamn: Bengtsson
Förnamn: Marcus
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av McB. » tor aug 28, 2008 12:56

Värt att notera är att inte alla HTML-taggar är tillåtna. Dessa har jag verifierat som fungerande: <b> <i> <u> <br> <p> <a> <img> <font> <pre> <ol> <ul>

Även om pre-taggen stödjs, så går det exempelvis inte att bygga tab-steg med &#09. Inte heller stödjs font style-attributet "background-color".
Före detta geocachare.
Användarvisningsbild
CaseLogic
Geocachare
Inlägg: 126
Blev medlem: lör dec 22, 2007 21:07
Ort: Lycksele

Inlägg av CaseLogic » ons dec 10, 2008 21:01

Fastnet Rock skrev:En bra sida att lägga upp bilder på tex för cache sidor är
Panoramio. http://www.panoramio.com/ Den är gratis lätt att lära sig.
FnR
Har provat att ladda upp bilder där, gick bra men sen när jag kopierar över adressen enligt HTML-koden så funkar det bara ibland...... :cry:
Garmin 276c, Garmin Oregon 300, VW Sharan -02, ArcticCat TT660 -06, NikonD40x
stegelvik
Geocachare
Inlägg: 10
Blev medlem: lör nov 22, 2008 18:48
Ort: Storfors

Hur editera bilder....

Inlägg av stegelvik » mån jan 19, 2009 19:43

Jag läste tidigare råd och prövade med Panoramio, men jag fick det inte heller att fungera. Det var lättare att ladda upp bilden direkt på sin cachesida under navigation: uppload images. Välj sedan [edit] vid bilden och "click for larger image" Kopiera in den adress som visas (http://img.geocaching.com/cache/xxxxxxxx.jpg) i html-koden. Man måste nog kunna koda html, ha Dreamweaver eller annat hemsidesverktyg för att det ska fungera. Jag är glad att det blev rätt!
j-annie
Geocachare
Inlägg: 295
Blev medlem: ons dec 10, 2008 21:38
Efternamn: Cardell
Förnamn: Jan
Ort: kungsbacka

bilder

Inlägg av j-annie » tor maj 14, 2009 20:06

Varför göra det så svårt? Jag skapar en cache med mallen. Tar bort bocken att listing is active och fyller i rutorna längst ner och submit. Då kan man jobba med texten tills man är nöjd välja olika färger och storlek på text med

< br />
<font face="Comic Sans MS" color="#006633" size="2"><br />
ladda in bilder uppe till höger upload images i Galleri på cachsidan och gå till bilderna använda/högerklicaka "kopiera bildwebadress. Denna lägger man in mellan "http.... " i Cyberjunkies malla ovan eller i

<img src=" HÄR " />
<br />
. Naturligtvis väljer man HTML på mallen och radbyter med <br>
j-annie
Användarvisningsbild
GeoTectives
Geocachare
Inlägg: 1225
Blev medlem: lör apr 10, 2004 11:29
Efternamn: Lindström
Förnamn: Mats
Ort: Örebro, Sweden
Kontakt:

Re: bilder

Inlägg av GeoTectives » tor maj 14, 2009 20:14

j-annie skrev:Varför göra det så svårt? Jag skapar en cache med mallen. Tar bort bocken att listing is active och fyller i rutorna längst ner och submit. Då kan man jobba med texten tills man är nöjd välja olika färger och storlek på text med

< br />
<font face="Comic Sans MS" color="#006633" size="2"><br />
ladda in bilder uppe till höger upload images i Galleri på cachsidan och gå till bilderna använda/högerklicaka "kopiera bildwebadress. Denna lägger man in mellan "http.... " i Cyberjunkies malla ovan eller i

<img src=" HÄR " />
<br />
. Naturligtvis väljer man HTML på mallen och radbyter med <br>
font face="Comic Sans MS - varför?
Hardware: Garmin Montana 650t, Garmin Nüvi 3790t, iPhone 5s, MacBook Pro, iPad Air
Vehicle: Audi Q5

http://www.nordicxtreme.com

Bild
j-annie
Geocachare
Inlägg: 295
Blev medlem: ons dec 10, 2008 21:38
Efternamn: Cardell
Förnamn: Jan
Ort: kungsbacka

bilder etc

Inlägg av j-annie » tor maj 14, 2009 20:37

font face Comic sans etc är textformatet och färgen och storleken
j-annie
j-annie
Geocachare
Inlägg: 295
Blev medlem: ons dec 10, 2008 21:38
Efternamn: Cardell
Förnamn: Jan
Ort: kungsbacka

Inlägg av j-annie » tor maj 14, 2009 20:42

http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... a3e4c51dc5


På min cache ovan med tillägget så blir texten snyggare, med grön färg och en viss storlek. Sedan kan man leka med storlek, font och färg (RGB)
janne
j-annie
Skriv svar