Sida 1 av 2

Mer sen...

Postat: mån feb 29, 2016 10:10
av Justis
Som CO tycker man ju om lite kommentarer om Mysten/Multin var svår/lätt/kul etc, om burken var svårhittad, visade ett tjusigt/intressant ställe, låg på fel koords, om loggen var våt etc.
Ibland kommer det en superkort logg med bara orden "Mer sen", troligen för att vederbörande snabbloggat med sin mobil.
Men sen kommer inget mer...
Vad gör ni i sådana fall:
1) Ingenting, jag bryr mej inte om vad folk gillar min cache eller om det är något fel på den
2) Skriver till vederbörande (jag gjorde det idag på en "Mer sen"-logg som är ett halvår gammal)
3) ?
Avser cacharen att inte återkomma hade vederbörande ju kunnat skriva enbart "Tftc" i loggen, då vet man att det inte kommer mer.

Re: Mer sen...

Postat: mån feb 29, 2016 10:33
av integcalias
Fått detta några gånger men har inte hört av mig till den som loggat när det gått ett tag. Hade nog gjort det om det blev ett större antal sådana loggar.

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk

Re: Mer sen...

Postat: mån feb 29, 2016 10:54
av MatsAgeby
Jag skulle kunna tänka mig att skicka en vänlig påminnelse med budskapet att jag ser fram emot att få ta del av den spännande berättelsen som du har för avsikt att skriva på min cache "Namnet på Cachen" <Länken till Cachen> <Länk till Loggen>.

Troligen är det så att personen/personerna som gör på det sättet "normalt sett" brukar skriva lite längre loggar när de väl är hemma, och att man i fält bara vill få in dem i "systemet" i rätt ordning.
Jag brukar själv göra på det sättet och eftersom solen också har fläckar så lär det finnas någon enstaka logg från mig där det står "Mer senare..." och att den är bortglömd. Och helt klart skulle jag skriva om loggen ifall jag blev påmind om att jag verkar ha glömt bort den,

Påminn personen vänligt så lär den bli uppdaterad.

.

Re: Mer sen...

Postat: mån feb 29, 2016 12:03
av olwizard
Jag vet cachare i mina trakter som skriver "mer sen..." på nästan alla loggade cacher, han måste ha hundratals loggar att skriva "mer" i vid det här laget. Jag kan inte riktigt förstå varför man gör så, det är i mina ögon bättre med "Tftc" än "Mer sen...".

Re: Mer sen...

Postat: mån feb 29, 2016 23:31
av 1000sjöar
3.) Gör inget på de få som skrivit så. Då "mer sen" är ungefär som gamla konsumsymbolen. För vissa.

Re: Mer sen...

Postat: sön mar 06, 2016 14:56
av Tom10_2
Jag skrev "mer sen" på en cache i Mora som jag inte hade i GPS:en. Tanken var att jag skulle skriva resten då jag kom hem till Stockholm igen. Väl hemma var min logg borttagen utan minsta förklaring eller meddelande. Vissa CO är tydligen allergiska mot det förfarandet. För mig var det ett sätt att komma ihåg vilka jag loggat. Alternativt skulle jag ju kunnat skriva en note men då hade jag inte sett dem på kartan.

Re: Mer sen...

Postat: sön mar 06, 2016 15:51
av MatsAgeby
Att ta bort en Found.Logg där det står "Mer sen" är helt felaktigt gjort av Cache-Ägaren.

Det finns inga regler som säger att man inte får skriva på det sättet för att logga en Cache.

.

Re: Mer sen...

Postat: sön mar 06, 2016 18:51
av Justis
Håller helt med MatsAgeby.
Men GLÖM INTE ATT FÖLJA UPP "Mer sen".

Re: Mer sen...

Postat: mån mar 07, 2016 9:58
av 1000sjöar
1000sjöar skrev:3.) Gör inget på de få som skrivit så. Då "mer sen" är ungefär som gamla konsumsymbolen. För vissa.
:arrow:
Här passar det gamla ordspråket, " lovar runt, håller tunt", väl in :?

Re: Mer sen...

Postat: mån mar 07, 2016 13:29
av Motorcycledude
Jag har gett upp helt vad gäller kvalitén på loggar. Cacher är ngt man ska ta för givet och alla tendenser till att visa ngn form av tacksamhet för att ngn skapar cacher åt oss är bara dumheter.

Re: Mer sen...

Postat: mån mar 07, 2016 20:19
av Mullefamiljen
Tom10_2 skrev:Jag skrev "mer sen" på en cache i Mora som jag inte hade i GPS:en. Tanken var att jag skulle skriva resten då jag kom hem till Stockholm igen. Väl hemma var min logg borttagen utan minsta förklaring eller meddelande. Vissa CO är tydligen allergiska mot det förfarandet. För mig var det ett sätt att komma ihåg vilka jag loggat. Alternativt skulle jag ju kunnat skriva en note men då hade jag inte sett dem på kartan.
Kommer man inte runt det prioblem om man skriver en "fältanteckning"? Eller är det en feature som bara finns i appen? Jag använder mig av den, skriver bara något hastigt stödord och skriver sedan färdigt dem när jag sitter vid datorn.

Däremot minns jag nu att jag i somras lovade en TB-ägare bilder från en drop i fjällen. Kan man lägga upp dem så här långt efteråt? Det borde man väl - bättre bilder sent än inga alls.

/hon som besvarar sina egna frågor...

Re: Mer sen...

Postat: mån mar 07, 2016 20:29
av Ricke 59
"mer sen" brukar väl oftast användas av FTF jägarna och de brukar så gott som alltid följa upp dessa med en utförligare logg.

Re: Mer sen...

Postat: tis mar 08, 2016 21:45
av lillangen
Så var det tidigare, men nu skrivs "mer sen" av de med flera 1000 loggar utan uppdatering senare på vanliga rundor med bilen. Det handlar om att logga så många som möjligt utan att behöva anstränga sig vid tangentbordet. Även vid FTF lämnas "mer sen" nuförtiden utan uppdatering. Har på en serie, som måste loggas på kanot eller annan båt, och kräver lite äventyr endast "mer sen" av en av FTFarna. Och det är flera år sen.

Re: Mer sen...

Postat: ons mar 09, 2016 20:11
av Ricke 59
En annan tråkig sida av "mer sen" är ju också att man aldrig får något mail vid en uppdaterad logg.
För mig stannar loggläsandet ofta med mailet.

Re: Mer sen...

Postat: ons mar 09, 2016 20:41
av Frudden
Jag har fått en "mer sen"-logg på en av mina challenge-cachar, utan redovisning för hur vederbörande uppfyller kriterierna för challengen, jag ger hen ett par dagar till, sedan blir det radering.

// Fredrik W