Geocaching för alla

Hur svår? Vilken typ? Hur stor? Hur nära? osv...
Viktoria
Ny i forumet
Inlägg: 4
Blev medlem: mån apr 19, 2004 19:25
Ort: Mariestad

Geocaching för alla

Inlägg av Viktoria » ons sep 08, 2004 13:29

Vill diskutera lite runt det faktum att vi som sysslar med detta antagligen har lite olika förhållningssätt till vår hobby. När jag för snart två år sedan blev introducerad i detta med geocaching såg jag det som ett kanonbra sätt att komma ut och få se saker som andra fann värda att visa upp. :D
Har förut köpt mig s.k. trimorienteringskarta över närområdet och ägnat flera sommarkvällar åt att gå ut i skogen och leta skärmar. Såg det som ett ypperligt tillfälle att komma ut på en promenad som jag annars inte hade kommit på tanken på. En del svamp och bär blev också plockade... Så "hittade" jag då gecaching, WOW, så kul... Men, med en tid då en barnvagn skulle med vart än man kom så blev antalet möjliga cachar att ta något begränsad. Det hände ett par gånger att man stod vid en plats och förstod att "där borta ligger den men den tar jag mig inte till". :cry: Men barn växer och nu sitter hon på min rygg och är med och letar.

Vad jag vill säga med detta inlägget är att jag förstår av de diskussioner man läser här att många tycker det är häftigt med cachar som kräver paddling, klättring osv. Helt förståeligt! MEN: :!: jag hoppas att ni som lägger ut cachar för oss som inte kan ta oss var som helst fortsätter med detta så att vi har den bredd i sporten som det är idag!
hedberg
Geocachare
Inlägg: 4158
Blev medlem: tor aug 14, 2003 1:44
Ort: Lindome

Inlägg av hedberg » ons sep 08, 2004 14:53

Hej (och välkommen).

Vi har själva en 4-åring, och det är så ibland att barn tycker saker och ting är roliga, men det kan väldigt fort skifta över till att bli världens mest jobbigaste och tråkigaste grej.

Jag har faktiskt funderat mycket på hur man lätt kan välja ut vilka cacher som är barnvagnsvänliga etc, men det är svårt. Om man sätter att "Denna multin är barnvagnsvänlig" på en cachesida så är det givetvis kanske sant i april, men i juli så är kanske gräset så högt att man kan knappt kan gå där?

Och vad säger att man kommer den vägen som utläggaren tog? ;) Det brukar vara en vanliga kommentar "Usch vad jobbigt det var att klättra till cachen, men sen tog vi trapporna ner på andra sidan berget". ;) :D

Men jag håller med dig helt och hållet, det är viktigt att det finns en bredd på cacherna. Men det kan nog vara svårt att veta vilka osm är lämpliga för barnvagnar t.ex, eller för del delen rullstolar.
Eftersom det verkar poppis med svarta bälten här på detta forumet så passar väl detta till mig?
Viktoria
Ny i forumet
Inlägg: 4
Blev medlem: mån apr 19, 2004 19:25
Ort: Mariestad

Inlägg av Viktoria » ons sep 08, 2004 15:07

Tack!

Jo, jag är medveten om svårigheten i att förmedla vilken typ av cachare som kan ta sig fram till en speciell cache. När man kommer fram till en sådan som är möjlig att ta blir det kanske en extra sporre att ta sig dit en dag utan barn eller så. Men jag klagar inte, de flesta med rimlig terrängsvårighetesgrad är ju faktiskt möjliga för nästan vem som helst... Önskar bara att veckan hade fler dagar så att man kunde utöva denna hobby lite oftare.
hedberg
Geocachare
Inlägg: 4158
Blev medlem: tor aug 14, 2003 1:44
Ort: Lindome

Inlägg av hedberg » ons sep 08, 2004 15:12

Det kan också vara så att cacher är över-rejtade (hemsk försvenskning!), t.ex GCD791 är grymt högt satt. Den tog vår då 3-årige son.... Okej att han är lite av en klätterapa, men ändå...

Där kan folk skrämmas bort i onödan.
Eftersom det verkar poppis med svarta bälten här på detta forumet så passar väl detta till mig?
Användarvisningsbild
Karl Hygge
Geocachare
Inlägg: 1415
Blev medlem: ons dec 10, 2003 23:02
Ort: Jönköping

Inlägg av Karl Hygge » ons sep 08, 2004 15:27

Jag tycker fortfarande att man kan ge en extra vink, om vad det är för typ av cache. Skriver någon äventyrscache, så kan man välja bort den om man inte är intresserad av "kläng och klätta" den dagen.
fairhair
Geocachare
Inlägg: 911
Blev medlem: tis aug 31, 2004 20:13

Inlägg av fairhair » ons sep 08, 2004 17:46

raderat
Skriv svar