Öppna länkar i ny flik/fönster

I detta forum diskuteras funktioner och förbättringar på geocaching.se.
Kategoriregler
Om du upplever problem med hemsidan eller statistiken, ange då så mycket information som möjligt om det problem du upplever. Exempelvis minst ett (men gärna fler) exempel på cacher där problemet uppstår. Ange vad du gör, vad som händer (eller inte händer) samt vad du förväntar dig ska hända. Detta förenklar administratöreras arbete avsevärt.
Pipetta
Geocachare
Inlägg: 22
Blev medlem: tor aug 02, 2012 2:49
Efternamn: B
Förnamn: L
Ort: Västerås

Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av Pipetta » ons sep 12, 2012 0:10

Är det bara jag som stör mej på att länkar i forumet öppnas i samma fönster som forumet?
Man kommer alltså ur forumet och jag som är van att det annars öppnas på ny flik glömmer hela tiden bort det och stänger fliken varpå jag måste öppna forumet igen och försöka hitta var jag var.

Dom flesta andra forum jag brukar besöka öppnar sina länkar på ny flik och därför är jag inte van med detta.

Använder Google Chrome - om det är så att det skiljer sej på olika webläsare.
Användarvisningsbild
exostor
Geocachare
Inlägg: 553
Blev medlem: tor aug 06, 2009 9:17
Efternamn: Nordin
Förnamn: Rikard
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av exostor » ons sep 12, 2012 8:16

Det finns ett greasemonkeyscript som eventuellt fungerar i chrome också. Det ger möjligheten att slå på/av öppna länkar i nytt fönster/tab under dina inställningar

http://userscripts.org/scripts/show/70422

Meddela gärna om det fungerar i chrome, så jag vet..
Bild Bild
Användarvisningsbild
bonde456
Geocachare
Inlägg: 664
Blev medlem: tis nov 02, 2010 19:47
Efternamn: Persson
Förnamn: Andreas
Ort: N65° 56.065 E22° 52.506

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av bonde456 » ons sep 12, 2012 9:13

håll in ctrl när du klickar
BildBild
Användarvisningsbild
TimTim GO
Geocachare
Inlägg: 1161
Blev medlem: sön jan 22, 2006 16:50
Efternamn: Forsander
Förnamn: Tim
Ort: Kungsbacka

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av TimTim GO » ons sep 12, 2012 10:00

bonde456 skrev:håll in ctrl när du klickar
Eller högerklick på musen och välj öppna i ny flik.
Fast smidigast är det nog om man har en klickbar scroll på musen, som gör samma.
Kör själv chrome och tycker det är mkt smidigt att surfa med hjälp av flikar! :thup:
Bild
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: Sv: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av sydman » ons sep 12, 2012 12:58

Frågan är inte ny...och att få det att funka med div kringmanövrar går ...men varför inte lösa det? Jag är VÄLDIGT säker på att kompetensen finns här ,men kanske inte tiden..
Bild
Användarvisningsbild
1337v411
Geocachare
Inlägg: 866
Blev medlem: ons jan 21, 2009 23:13
Efternamn: Lithvall
Förnamn: Richard
Ort: Alingsås

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av 1337v411 » ons sep 12, 2012 13:59

http://www.geocaching.se/forum/viewtopi ... =21&t=8353

Omröstningen visade att man ville att länkar skall öppnas i ny flik/fönster, men konsensus i slutet av diskussionen verkar vara att inte öppna länkar i ny flik/fönster.
Vanemänniska som jag är så röstade jag för att länkar skall öppnas i ny flik/fönster så som det var innan förändringen (som föranledde omröstningen) skedde - men nu har jag ändrat uppfattning.
Bild
Pipetta
Geocachare
Inlägg: 22
Blev medlem: tor aug 02, 2012 2:49
Efternamn: B
Förnamn: L
Ort: Västerås

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av Pipetta » ons sep 12, 2012 15:00

Om jag ska högerklicka eller använda CTRL kräver det ju samma invänjning som att klicka på Bakåt-knappen.
Och det vill jag helst unvdika för då börjar jag bakåt-klicka på alla andra hemsidor också... :|

Exostor,
När jag försöker öppna din fil säger först Google Chrome:

Tillägg, appar och användarskript kan bara läggas
till från Chrome Web Store.


Sen får jag ett fel meddelande från Windows Script Host

Skript: 70422.user.js
Rad: 180
Tecken: 1
Fel: 'document' är odefinierad
Kod: 800A1391
Källa: Körningsfel i Microsoft JScript
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1542
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av The Forslunds » ons sep 12, 2012 22:30

Om man vill lägga till skript i Chrome som inte kommer från "affärn" så spara dom på datorn, klicka på skiftnyckeln i chrome, inställningar, tillägg, dra filen till "tilläggen", svara på dialogrutan, klart.
BildBild
Användarvisningsbild
Drejan
Geocachare
Inlägg: 683
Blev medlem: lör jun 28, 2008 23:05
Ort: Alafors

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av Drejan » ons sep 12, 2012 23:11

Pipetta skrev:glömmer hela tiden bort det och stänger fliken varpå jag måste öppna forumet igen och försöka hitta var jag var.
Skulle detta råka hända så kan man i Chrome trycka CTRL + SHIFT + T, eller högerklicka på en flik och välja "Öpnna en stängd flik igen".
Pipetta
Geocachare
Inlägg: 22
Blev medlem: tor aug 02, 2012 2:49
Efternamn: B
Förnamn: L
Ort: Västerås

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av Pipetta » ons sep 12, 2012 23:18

Tack för tipsen!


Nu har jag fått in scriptet i Chrome men vet inte hur jag ska göra inställningar.
Den finns i Tillägg men det går inte att klicka på.
Om det inte ska göras inställningar så funkar den inte.
Startat om webläsaren men inte datorn...
Användarvisningsbild
exostor
Geocachare
Inlägg: 553
Blev medlem: tor aug 06, 2009 9:17
Efternamn: Nordin
Förnamn: Rikard
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av exostor » tor sep 13, 2012 8:43

Pipetta skrev:Tack för tipsen!


Nu har jag fått in scriptet i Chrome men vet inte hur jag ska göra inställningar.
Den finns i Tillägg men det går inte att klicka på.
Om det inte ska göras inställningar så funkar den inte.
Startat om webläsaren men inte datorn...
Om installationen lyckats så ska du få upp en meny under
"Min profil" -> Kontrollpanel -> inställningar -> "inställningar för gcse++"

Där väljer man att "öppna länkar i nytt fönster".
Bild Bild
Användarvisningsbild
1337v411
Geocachare
Inlägg: 866
Blev medlem: ons jan 21, 2009 23:13
Efternamn: Lithvall
Förnamn: Richard
Ort: Alingsås

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av 1337v411 » tor sep 13, 2012 8:58

exostor skrev:Om installationen lyckats så ska du få upp en meny under
"Min profil" -> Kontrollpanel -> inställningar -> "inställningar för gcse++"
På webbsidan geocaching.se alltså - inte i chromes inställningar.
Bild
Användarvisningsbild
Frudden
Geocachare
Inlägg: 304
Blev medlem: tis jan 04, 2011 9:54
Efternamn: Wergeland
Förnamn: Fredrik

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av Frudden » tor sep 13, 2012 12:03

Vill också att länkar ska öppnas i ny flik - precis som det är i alla andra forum.

// Frudden.
Användarvisningsbild
jasy
Föreningsmedlem
Inlägg: 4441
Blev medlem: lör aug 02, 2003 9:46
Efternamn: Sylvan
Förnamn: Jan
Ort: Centrala Hisingen N57 44.7 E11 53.4
Kontakt:

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av jasy » tor sep 13, 2012 15:35

exostor skrev:
Pipetta skrev:Tack för tipsen!


Nu har jag fått in scriptet i Chrome men vet inte hur jag ska göra inställningar.
Den finns i Tillägg men det går inte att klicka på.
Om det inte ska göras inställningar så funkar den inte.
Startat om webläsaren men inte datorn...
Om installationen lyckats så ska du få upp en meny under
"Min profil" -> Kontrollpanel -> inställningar -> "inställningar för gcse++"

Där väljer man att "öppna länkar i nytt fönster".
Jag får inte mitt val att "fastna". Jag bockar i men mitt val ligger inte kvar.
Geocaching Pioneer - but not addicted!
Bokprojektet
"Not all who wander are lost." -- J.R.R. Tolkien
"Det är stor skillnad på kritik och smutskastning!" -- jasy
Pipetta
Geocachare
Inlägg: 22
Blev medlem: tor aug 02, 2012 2:49
Efternamn: B
Förnamn: L
Ort: Västerås

Re: Öppna länkar i ny flik/fönster

Inlägg av Pipetta » tor sep 13, 2012 18:14

Luels skrev:
exostor skrev:Om installationen lyckats så ska du få upp en meny under
"Min profil" -> Kontrollpanel -> inställningar -> "inställningar för gcse++"
På webbsidan geocaching.se alltså - inte i chromes inställningar.
Ha ha! Tur du skrev det, för det hade jag inte fattat #-o
jasy skrev: Jag får inte mitt val att "fastna". Jag bockar i men mitt val ligger inte kvar.
Samma här.
Jag bockar för men det sparas inte.
Skriv svar