Telia strular!

Information från och frågor till de olika geoshopparna i Sverige som samarbetar med geocaching.se
Kategoriregler
Här finns information från de geoshoppar i Sverige som är annonsörer på geocaching.se. Endast annonsörer har rätt att skapa trådar. Alla forummedlemmar är välkomna att kommentera och fråga i befintliga trådar.
skattletaren
Geocachare
Inlägg: 2283
Blev medlem: tis okt 02, 2007 14:35
Efternamn: Adler
Förnamn: Pia
Ort: Bjärred
Kontakt:

Telia strular!

Inlägg av skattletaren » lör jul 02, 2011 0:13

Hej alla!

Sedan torsdag eftermiddag har teliaanvändare (framförallt från södra Sverige) svårt eller nästan omöjligt att komma in i shopen på Geoshop Sweden. Felet ligger troligen på DNS-servrarna, men Telia har inte kunnat hitta felet ännu. Tyvärr har de tre dagars "ställtid", dvs de garanterar inte att de kan titta på felet förrän tisdag nästa vecka #-o

Ett följdfel är beklagligtvis att jag själv inte kan komma in i shopen och uppdatera saldon/effektuera ordrar hemifrån #-o Jag ska försöka ordna ngt tillfälligt bredband under helgen och jobba undan det viktigaste.

Ett ytterligare följdfel är att det skånska forumet ligger på samma server och det innebär att även detta är delvis oåtkomligt under helgen för många användare.

Jag har idag tillbringat sisådär fyra timmar i telefon/telefonköer för att försöka reda ut problemen.... Men alltså inte lyckats.....

Jag ber om överseende med de problem som detta kan åsamka kunder och användare!

//Pia

PS! Mailen tycks dock fungera som den ska via de aktuella domänerna (www.geoshop.cc, www.geoshopsweden.com samt www.geocaching.cc).
Bild
Användarvisningsbild
Blaufish
Geocachare
Inlägg: 2685
Blev medlem: lör okt 07, 2006 9:12
Ort: Hufvudstaden Götheborg http://blaufish.wordpress.com/
Kontakt:

Telia strular!

Inlägg av Blaufish » lör jul 02, 2011 7:27

Jag vet att för någon dag sen var Telia inblandat i ett DNS-fel som tog lång tid att reda ut. Jag hade inte kontakten, så jag vet inte vem/vad som hade orsakat problemet.

Verkar lustigt att de tappat fler domäner med bara dagarna emellan.

Ps. Om du kan styra över det, ge inte din domän för långa cachningstider. Är de flera timmar kan det bli surt vid DNS-fel.

fad 2012 intervjuer - fad 2011 teaser - blaufish.wordpress.com - väder i götheborg


You define how you play. How you play defines who you are. .hack//
Användarvisningsbild
Blaufish
Geocachare
Inlägg: 2685
Blev medlem: lör okt 07, 2006 9:12
Ort: Hufvudstaden Götheborg http://blaufish.wordpress.com/
Kontakt:

Telia strular!

Inlägg av Blaufish » lör jul 02, 2011 7:31

du kan förresten , om du inte ligger bakom väldigt nerlåst brandvägg, själv utforska DNS-servers med "nslookup" (finns I windows som standard) och "dig".

fad 2012 intervjuer - fad 2011 teaser - blaufish.wordpress.com - väder i götheborg


You define how you play. How you play defines who you are. .hack//
Swerker
Geocachare
Inlägg: 306
Blev medlem: lör dec 20, 2008 15:35
Ort: Skärstad Huskvarna Sweden

Re: Telia strular!

Inlägg av Swerker » lör jul 02, 2011 9:32

Kan det ha sammband med det problemet som jag upplever
Sitter nere vid Habo Ljung o mitt trådlösa 3g är hopplöst slött
När vi kom för en vecka sen var det full signalstyrka men nu är det knappt det går att surfa En enda liten plutt på signalstyrka
Lite tyngre sidor kan vara ömöjliga att komma in på
skattletaren
Geocachare
Inlägg: 2283
Blev medlem: tis okt 02, 2007 14:35
Efternamn: Adler
Förnamn: Pia
Ort: Bjärred
Kontakt:

Re: Telia strular!

Inlägg av skattletaren » lör jul 02, 2011 11:51

All annan surfning med telia fungera bra här, så jag gissar att Swerkers strul inte har med saken att göra.

att pinga domänerna funkar bra mot servern (109.73.163.86), men alltså inte http eller ftp. Provade att byta till googles PD-DNS-server (8.8.8.8, 8.8.4.4), men märkligt nog funkar det inte heller. Där föll kanske teorin om DNS-servrarna? (ja, jag har startat om datorn efter DNS-bytet).

nslookup ger rätt ip för domänerna.

Fler bra förslag till en desperat shopägare? [-o<

..och ja, jag är inte ensam om problemet. Palmarna bor en mil härifrån och kunde inte heller komma in på ngt av ställena. Telias support (som inte sitter i Skåne för den delen) kunde inte heller komma in på sidorna igår.
Bild
skattletaren
Geocachare
Inlägg: 2283
Blev medlem: tis okt 02, 2007 14:35
Efternamn: Adler
Förnamn: Pia
Ort: Bjärred
Kontakt:

Re: Telia strular!

Inlägg av skattletaren » lör jul 02, 2011 12:00

Saxat från hotell-leverantörens forum :

Postad Igår, 09:58

Vi har fått in rapporter från kunder som använder Telia om att de ej kan nå sina sidor eller att de laddar långsamt.

Detta gäller sidor som finns på våra servrar i UK (England).

Datacentret är kontaktade om detta, men vi ber Er även kontakta Telia då felet ser ut att ligga hos dem.

I våra tester via Telia så fungerar det utan problem - så detta drabbar tydligen endast ett fåtal kunder hos Telia.
Vi beklagar detta och hoppas det ska lösas snarast.
Bild
skattletaren
Geocachare
Inlägg: 2283
Blev medlem: tis okt 02, 2007 14:35
Efternamn: Adler
Förnamn: Pia
Ort: Bjärred
Kontakt:

Re: Telia strular! Hjälp!

Inlägg av skattletaren » lör jul 02, 2011 12:07

Kan jag få be om er hjälp här i forumet?

Prova att gå in på www.geoshop.cc och gör ett par sidbyten för att se att/om det fungerar som det ska.

Svara sedan i denna tråden typ med "ort, internetleverantör, fungerar/fungerar ej". För min del gäller det nu att försöka lokalisera felet samt i förlängningen övertyga Telia(?) om att det verkligen är problem....

Tack på förhand!

//Pia
Bild
Visom
Geocachare
Inlägg: 389
Blev medlem: mån okt 25, 2010 0:14
Efternamn: Linde
Förnamn: Roger

Re: Telia strular!

Inlägg av Visom » lör jul 02, 2011 12:47

Hej Pia,

Telia ADSL från Hässleholm fungerar ej.

Har nog aldrig sett detta problem innan, verkar aldrig gå på timeout och får inget felmeddelande....

Edit:
Telia mobilt bredband fungerar.
Senast redigerad av 1 Visom, redigerad totalt 0 gånger.
Bild
skattletaren
Geocachare
Inlägg: 2283
Blev medlem: tis okt 02, 2007 14:35
Efternamn: Adler
Förnamn: Pia
Ort: Bjärred
Kontakt:

Re: Telia strular!

Inlägg av skattletaren » lör jul 02, 2011 12:52

Tack!

Jag skulle gärna vilja ha rapporter från ett tjugotal personer. Vare sig ni använder Telia eller annan leverantör... och oavsett var i landet ni bor.

Hoppas på hjälp med detta [-o<

..och på förhand... ursäkta att jag spammar och ber om denna typ av hjälp. Men, det är lite panikartat läge.....
Bild
walle.puh
Geocachare
Inlägg: 99
Blev medlem: ons apr 15, 2009 11:14
Efternamn: Wallen
Förnamn: Mats
Ort: Bjärred

Re: Telia strular!

Inlägg av walle.puh » lör jul 02, 2011 12:57

Jag använder i o f Insatnet och har anslutning via kabel. Nemas problemas.
rodblo
Föreningsmedlem
Inlägg: 68
Blev medlem: fre apr 28, 2006 11:14
Efternamn: Blomberg
Förnamn: Rodney
Ort: LINKÖPING

Re: Telia strular!

Inlägg av rodblo » lör jul 02, 2011 13:10

Hej!
Med Tele 2 i LINKÖPING fungerar det. Det enda är att en del bilder inte kan ses,dom är kryssade i ena hörnet.
Användarvisningsbild
Eloserik
Föreningsmedlem
Inlägg: 444
Blev medlem: ons mar 16, 2005 19:40
Efternamn: Carlsson
Förnamn: Erik
Ort: Skövde / Timmersdala.

Re: Telia strular!

Inlägg av Eloserik » lör jul 02, 2011 13:14

Timmersdala, Telia, fungerar bra.
Bild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: Telia strular!

Inlägg av Motorcycledude » lör jul 02, 2011 13:35

Telia i Ludvika, stendött.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
pglans
Geocachare
Inlägg: 604
Blev medlem: lör maj 02, 2009 12:38
Efternamn: Glans
Förnamn: Peter
Ort: Borås
Kontakt:

Re: Telia strular!

Inlägg av pglans » lör jul 02, 2011 13:41

Bredbandsbolaget Borås fungerer fint.
Telia mobilt bredband Borås fungerar fint.
Telenor mobilt bredband Borås fungerar fint.
.

Bild
Sisjötrollen
Geocachare
Inlägg: 80
Blev medlem: ons jul 23, 2008 12:55
Ort: Göteborg

Re: Telia strular!

Inlägg av Sisjötrollen » lör jul 02, 2011 13:52

Hej PIa,

Glocalnet ADSL i Göteborg funkar, men Telia 3G är dött.
Ulf Sisjötroll
Skriv svar