Garmin Monterra

Diskussioner om dedikerade GPS-mottagare (ej telefoner).
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » ons aug 19, 2015 20:22

SD fungerade inte, däremot GPS drive letter.

Tack!
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » fre aug 21, 2015 11:01

Jimmy.P skrev:
Monway skrev:
Jimmy.P skrev:Nu har även jag uppdaterat till en monterra, tog en stund att lära sig hur man uppdaterade den samt föra över cacher från GSAK, men nu tillslut så gick ju det oxå ;)


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Hur för Du över cacher från GSAK till Monterra :?:
Ja det var ju inte så lätt att bara plugga i microUSB kabeln och köra, som man var van vid med de äldre GPSerna.
Jag hittade detta när jag googlade.

1. Update all MFILTER commands to use the Where syntax
2. Support SQLite in the Custom User Macros editor
3. Add experimental support for Montera
We can't yet support Monterra natively, however this version adds support for the Monterra when connected as a mapped FTP drive using the FTP Server App by The Olive Tree on the Monterra and either NetDrive or DirectNET Drive on the PC to map the drive to a drive letter.
(I had better success with DirectNET Drive than NetDrive, YMMV...)
This version should support either mapping both internal storage and the SD card to a single drive, or mapping them to separate drives. (This was hard for me to test so please give me feedback)


Jag la alltså först in Appen: FTP Server App på monterran.
Sedan installerade jag DirectNET på datorn. Skrev in informationen jag fick från appen i DirectNET och vips så dök GPSen upp som en enhet. Därefter gick det att köra GSAK och Garmin Export macrot som vanligt.
Var ärligt lite orolig att det inte skulle fungera med GSAK längre :)

Hoppas du blev nöjd med svaret :)

Om någon vet någon bättre programvara för att få GPSen som en enhet i datorn så är det bara hojta till, jag är ganska ny i denna krångliga Android värld så jag har inte full kolla på vilka appar som finns mm. :)
Kan Du förklara hur Du fyller i de olika fälten i DirectNET Drive :!: :?:
Bild
Användarvisningsbild
Jimmy.P
Geocachare
Inlägg: 273
Blev medlem: fre maj 16, 2008 21:50
Efternamn: Pettersson
Förnamn: Jimmy
Ort: Västerås
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Jimmy.P » lör aug 22, 2015 5:41

Hej.

Om du ser på denna länk: https://play.google.com/store/apps/deta ... .ftpserver
På mitten bilden får du information vilken FTP server adress mm som du behöver för att logga in på telefonen

Den infon skriver du bara in i NetDrive på datorn. Tänk på att du måste ändra protocol till FTP
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tor aug 27, 2015 12:38

Jimmy.P skrev:Hej.

Om du ser på denna länk: https://play.google.com/store/apps/deta ... .ftpserver
På mitten bilden får du information vilken FTP server adress mm som du behöver för att logga in på telefonen

Den infon skriver du bara in i NetDrive på datorn. Tänk på att du måste ändra protocol till FTP
Jag förstår inte hur de olika fälten skall fyllas i :!: :?:


Bild
Bild
Straussen
Föreningsmedlem
Inlägg: 1
Blev medlem: lör apr 10, 2010 11:01
Efternamn: Strauss
Förnamn: Johan
Ort: Torslanda

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Straussen » mån dec 28, 2015 14:00

Hej

Min Monterra har börjat tappa gps mottagningen, eller inte hitta den alls...

När jag har live kartan igång har jag en stor grå cirkel runt markören...

Den senaste månaden har den strulat varje gång jag använt den...

Om jag är ute och letar efter cacher, så med lite tur funkar den var femte minut i ca: 30 sekunder
innan den tappar igen det spelar ingen roll vad det är för väder, eller om jag cyklar eller åker bil,
det är likadant oavsett... :?

Detta gäller även om jag går över till att köra med c:geo eller någon annan geo app...

WI-FI täckningen från min samsung S5 är stark och jag kan köra alla appar som inte
behöver gps signal på Monterran...

Jag har gjort en total fabriksåterställning men det gjorde ingen skillnad...

Är det någon som har haft liknande problem med mottagningen???

Mvh / Straussen
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1545
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Garmin Monterra

Inlägg av The Forslunds » mån dec 28, 2015 22:52

Straussen skrev:Hej

Min Monterra har börjat tappa gps mottagningen, eller inte hitta den alls...

När jag har live kartan igång har jag en stor grå cirkel runt markören...

Den senaste månaden har den strulat varje gång jag använt den...

Om jag är ute och letar efter cacher, så med lite tur funkar den var femte minut i ca: 30 sekunder
innan den tappar igen det spelar ingen roll vad det är för väder, eller om jag cyklar eller åker bil,
det är likadant oavsett... :?

Detta gäller även om jag går över till att köra med c:geo eller någon annan geo app...

WI-FI täckningen från min samsung S5 är stark och jag kan köra alla appar som inte
behöver gps signal på Monterran...

Jag har gjort en total fabriksåterställning men det gjorde ingen skillnad...

Är det någon som har haft liknande problem med mottagningen???

Mvh / Straussen
Jag har inte någon Monterra själv men jag fingrade på en för några månader sedan, uppdaterade all programvara och såg att det fanns en uppdatering till GPS-chipsetet, du kan ju testa att köra in den och se om det gör skillnad. Tror jag körde Garmin Express för detta, eller om jag körde den manuella varianten med att lägga firmwarefilen i en speciell katalog...

Edit:
Sökte lite och ser att det nu sedan en tid går att uppdatera GPS firmware med Garmin Express, uppdatera mjukvaran först och uppdatera firmware efter den har bootat om ifall du har för gammal mjukvara i GPSen.
BildBild
Användarvisningsbild
YankeeDude
Föreningsmedlem
Inlägg: 37
Blev medlem: sön jun 06, 2010 17:45
Efternamn: Gray
Förnamn: Jerry
Ort: Örebro
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av YankeeDude » tis jul 31, 2018 11:27

Sista inlägg här från 2015. Beror det på att ingen hittar till GC.se forumet längre? Slänger in en fråga och se om det kommer nån respons. :roll:

Har skaffat en begagnade Monterran nyligen. Fick se att stöd för c:geo har nu upphört (se skärmdump) i och med Groundspeaks uppdatering till senaste enkrypteringmetoden TLS 1.1 och/eller högre.

Finns nån workaround/fix? Vad föreslår ni för Android app istället för c:geo? Är själv en iFån användare 8)

Bild

Cache ya later,
YankeeDude
Användarvisningsbild
tmad.se
Föreningsmedlem
Inlägg: 676
Blev medlem: lör dec 20, 2003 14:58
Efternamn: Westling
Förnamn: Thommy
Ort: Upplands Väsby

Re: Garmin Monterra

Inlägg av tmad.se » tis jul 31, 2018 16:20

Ja det förklarar ju varför jag inte heller kan logga in på c:geo med min Monterra... :(

Att Garmin skulle uppdatera Monterran känns ju inte heller nått att hoppas på..
Skriv svar