Garmin Monterra

Diskussioner om dedikerade GPS-mottagare (ej telefoner).
astf7
Geocachare
Inlägg: 97
Blev medlem: tor jan 08, 2009 21:38

Re: Garmin Monterra

Inlägg av astf7 » lör jun 14, 2014 20:40

Garminkartappen hänger sig oftare nu..... :-(
Garmin 526, 76s, 550t, Nuvi760, Zumo 550, Ipad2, forerunner 610, forerunner 405, blåtand Royaltek och Adtekniks FartkameraGPS. :-)
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Motorcycledude » sön jun 15, 2014 14:07

Jag har följt den här tråden ett längre tag eftersom jag inom kort reser till USA och har tänkt köpa ny gps där. Huvudspåret har varit och är nog fortfarande monterra.

Mina frågor till er som redan har en monterra är:

* vad talar för en monterra i dagens läge?
* vad konkret talar emot. Jag vet att de är buggiga, men hur mycket hindras man i cachandet av det?
Bild
Bild
Användarvisningsbild
tmad.se
Föreningsmedlem
Inlägg: 676
Blev medlem: lör dec 20, 2003 14:58
Efternamn: Westling
Förnamn: Thommy
Ort: Upplands Väsby

Re: Garmin Monterra

Inlägg av tmad.se » sön jun 15, 2014 14:18

Det jag tycker talar för är kapaciteten, flexibiliteten (appar) och möjligheterna med Android.

Det som talar emot är de många (men de blir sakta färre) buggarna, halvtaskig batteritid och pissdålig support..

/Thommy
Senast redigerad av 1 tmad.se, redigerad totalt 0 gånger.
73 de SA0BJW
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » sön jun 15, 2014 17:33

Se Monterran som en "ruggad" tålig Anroidmobil för användning i ur och skur med bra GPS-mottagning som Du inte kan använda till vanliga telefonsamtal.

Glöm i dagsläget traditionell Garmin-GPS.

Garmin har sålt ut skapandet av Garmin GOA till folk som inte vet vad de pysslar med.

Som exempel kan Du bara se nordkoordinaten på satellitsidan :shock: :!:

Får titt som tätt meddelande om att GOA har kraschat.

Bra att använda Monterran vid FTF-jakt på en större serie med androidappar då det bara är att köra utan att ladda ner innan. T.ex. C-geo kan man under FTF-jaktsfärd zooma in området för serien och ladda ner för offlineanvändning om det t.ex. är dålig mobilmottagning.

Jag använder den som ett komplement till min Montana.
Bild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Motorcycledude » mån jun 16, 2014 9:51

Är den här listan hyfsat up-to-date?

http://garminmonterra.wikispaces.com/Common+Issues
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » mån jun 16, 2014 11:39

Skulle tro det.
Bild
astf7
Geocachare
Inlägg: 97
Blev medlem: tor jan 08, 2009 21:38

Re: Garmin Monterra

Inlägg av astf7 » ons aug 13, 2014 0:29

Ny firmware....
Garmin 526, 76s, 550t, Nuvi760, Zumo 550, Ipad2, forerunner 610, forerunner 405, blåtand Royaltek och Adtekniks FartkameraGPS. :-)
MrWidman
Ny i forumet
Inlägg: 1
Blev medlem: sön aug 29, 2010 10:38
Efternamn: Widman
Förnamn: Anders
Ort: Varberg

Re: Garmin Monterra

Inlägg av MrWidman » mån sep 29, 2014 13:17

Hello.
Jag har lagt in en mängd med cachar i min Monterra som är placerade i Turkiet.
Jag ser att de ligger på det interna minnet, men när jag ska söka upp dem i geocaching appen på gps:en,
så finner jag dem inte.

Hur kommer det sig?

med vänlig hälsning, MrWidman
Användarvisningsbild
Drejan
Geocachare
Inlägg: 683
Blev medlem: lör jun 28, 2008 23:05
Ort: Alafors

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Drejan » mån sep 29, 2014 23:06

Eftersom det går att ha jättemånga cacher i gpsen så tror jag den bara visar såna som är hyfsat nära, annars skulle det bli för segt. Men det är bara en gissning.
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tis sep 30, 2014 8:41

Pröva att zooma in på GPS-kartan i Turkiet där det borde finnas någon cache.

Zooma in rejält så tror jag att Du ser någon grön låda.
Bild
Användarvisningsbild
*Danne*
Föreningsmedlem
Inlägg: 3082
Blev medlem: lör sep 06, 2008 22:13
Efternamn: Larsson
Förnamn: Daniel
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av *Danne* » tis sep 30, 2014 8:46

Ett sätt är ju att söka på namnet i gpsen efter en cache i turkiet sedan visas väl den på kartan kolla runt den gröna lådan om du ser andra.
Bild

Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tis sep 30, 2014 9:19

Det är ju det som inte fungerar Danne!
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tis sep 30, 2014 9:20

Det är likadant på min Or650t och min Monterra.
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tis sep 30, 2014 10:16

Läs mer här :!:
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tis sep 30, 2014 10:18

Feature!
Cacher mer än 100 miles bort visas inte.
Bild
Skriv svar