Garmin Monterra

Diskussioner om dedikerade GPS-mottagare (ej telefoner).
Användarvisningsbild
bonde456
Geocachare
Inlägg: 664
Blev medlem: tis nov 02, 2010 19:47
Efternamn: Persson
Förnamn: Andreas
Ort: N65° 56.065 E22° 52.506

Re: Garmin Monterra

Inlägg av bonde456 » tis sep 30, 2014 16:59

MrWidman skrev:Hello.
Jag har lagt in en mängd med cachar i min Monterra som är placerade i Turkiet.
Jag ser att de ligger på det interna minnet, men när jag ska söka upp dem i geocaching appen på gps:en,
så finner jag dem inte.
Många svar men vi ska komma ihåg att det här gäller en Monterra och ingen vanlig Garmin!
Vilken geocaching app är det som inte fungerar, i t.ex C:Geo ska det inte vara några problem.
BildBild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tis sep 30, 2014 17:59

Jag förutsätter att han menar Garmins egna som ingår. Den är värdelös! Själv kör jag med c:geo. Det skulle jag dock inte göra i Turkiet då hade jag kört med GDAK som är bra offline-app för Android.
Bild
Användarvisningsbild
*Danne*
Föreningsmedlem
Inlägg: 3082
Blev medlem: lör sep 06, 2008 22:13
Efternamn: Larsson
Förnamn: Daniel
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av *Danne* » tis sep 30, 2014 21:34

Monway skrev:Det är ju det som inte fungerar Danne!

Konstigt för i min 550 t fungerar det jag har lagt in en gpx på Turkiet o en på sverige och jag kan söka på en cache i Turkiet och sedan zooma så ser jag närliggande cacher.
Bild

Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tis sep 30, 2014 22:33

danne100 skrev:
Monway skrev:Det är ju det som inte fungerar Danne!

Konstigt för i min 550 t fungerar det jag har lagt in en gpx på Turkiet o en på sverige och jag kan söka på en cache i Turkiet och sedan zooma så ser jag närliggande cacher.
Att jämföra en Oregon 550t med en Monterra är som att jämföra en Fiat 127 med en Köningsegg :!:

Jag säger dock inte vilken som är vilken. :wink:

Moderna Garmin-GPSr hanterar ggz-filer.

Då får man plats med alla cacher som finns i GPSn.
Bild
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: Garmin Monterra

Inlägg av sydman » ons okt 01, 2014 0:41

Monway skrev:[

Moderna Garmin-GPSr hanterar ggz-filer.

Då får man plats med alla cacher som finns i GPSn.
Äh lägg av du hävdar att det bara finns 2 moderna Garmin serier och har GGZ som enda skäl..??
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » ons okt 01, 2014 5:28

Inte alls, totalt missuppfattat! Jag försökte förklara för Danne varför det är skillnad på sökbarheten av cacher långt borta mellan hans 550 och Monterra samt Or6xx-serien. Nämnligen att de är olika då de senare även hanterar ggz som gör att cacher längre bort än 100 miles inte visas i dessa GPSrs listor. (skulle ta för mycket kraft att visa t.ex. en million cacher).
Bild
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: Garmin Monterra

Inlägg av sydman » ons okt 01, 2014 20:21

Mao bara ett olyckligt ordval :)
Bild
astf7
Geocachare
Inlägg: 97
Blev medlem: tor jan 08, 2009 21:38

Re: Garmin Monterra

Inlägg av astf7 » lör okt 04, 2014 15:39

Behöver hjälp. Hur överför ni info från GSAK till Monterran... ??

Jag får det att fungera bra med att överföra via menyraden "GPS-Skicka Waypoints..." och via wifi och netdrive.

Men det finns ett macro till GSAK som jag vill använda, det heter "garminexport.gsk" (ver 1.3.54). Men när jag kör det så hittar inte GSAK monterran fast jag kan hitta den med filhanteraren, dock så är montrernan och SD-kortet markerat som en musikenhet och inte som en hårddisk i filhanteraren. Men jag kan få upp och hantera filerna i den precis som vanligt.

Anledningen till att jag vill använda macrot är att jag inte kan (eller förstår hur) skapa och skicka en .ggz istället för en .gpx fil till Monterran.

Några tips?

/Anders astf7
Garmin 526, 76s, 550t, Nuvi760, Zumo 550, Ipad2, forerunner 610, forerunner 405, blåtand Royaltek och Adtekniks FartkameraGPS. :-)
astf7
Geocachare
Inlägg: 97
Blev medlem: tor jan 08, 2009 21:38

Re: Garmin Monterra

Inlägg av astf7 » sön okt 05, 2014 11:47

Några förtydliganden....

Jag försöker använda macrot med Monterran inkopplad med USBkabeln.

Och så vill jag med macrot kunna välja om filen ska hamna i gpsens minne eller på SDkortet.

/Anders astf7
Garmin 526, 76s, 550t, Nuvi760, Zumo 550, Ipad2, forerunner 610, forerunner 405, blåtand Royaltek och Adtekniks FartkameraGPS. :-)
Andre4s
Geocachare
Inlägg: 114
Blev medlem: tor jul 29, 2010 14:52
Efternamn: Magnusson
Förnamn: Andreas
Ort: Linköping

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Andre4s » tis okt 07, 2014 13:46

Får du upp enheterna som ex.vis. E:\ och F:\? Så dyker nämligen mina GPS:er upp, och jag har för mig att macrot förväntar sig det också.
Bild Bild
astf7
Geocachare
Inlägg: 97
Blev medlem: tor jan 08, 2009 21:38

Re: Garmin Monterra

Inlägg av astf7 » tis okt 07, 2014 17:57

Nej, Monterran duker bara upp som en musikenhet..... inte med enhetsbokstäver, tyvärr.....

/Anders
Garmin 526, 76s, 550t, Nuvi760, Zumo 550, Ipad2, forerunner 610, forerunner 405, blåtand Royaltek och Adtekniks FartkameraGPS. :-)
astf7
Geocachare
Inlägg: 97
Blev medlem: tor jan 08, 2009 21:38

Re: Garmin Monterra

Inlägg av astf7 » mån okt 13, 2014 0:13

går det att överföra geocacheinformation från en monterra? Jag hittar inte hur man gör.....

/astf7
Garmin 526, 76s, 550t, Nuvi760, Zumo 550, Ipad2, forerunner 610, forerunner 405, blåtand Royaltek och Adtekniks FartkameraGPS. :-)
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Motorcycledude » mån okt 27, 2014 10:29

Hur får jag GSAK att skicka över cacherna som ggz istället för gpx?

Går det ens?
Bild
Bild
TMR68
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 405
Blev medlem: lör aug 05, 2006 14:07
Efternamn: Ramdahl
Förnamn: Tomas
Ort: Sävedalen

Re: Garmin Monterra

Inlägg av TMR68 » tis okt 28, 2014 0:27

Garmin export-makrot har en inställning där du kan välja GPX eller GGZ.
Bild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Motorcycledude » tor okt 30, 2014 23:59

TMR68 skrev:Garmin export-makrot har en inställning där du kan välja GPX eller GGZ.
När jag testar det får jag först upp att den inte kan hitta GPSr. Sedan börjar den generera men efter ett tag crashar det och jag får "cannot create ggz-file"
Bild
Bild
Skriv svar