Garmin Monterra

Diskussioner om dedikerade GPS-mottagare (ej telefoner).
TMR68
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 405
Blev medlem: lör aug 05, 2006 14:07
Efternamn: Ramdahl
Förnamn: Tomas
Ort: Sävedalen

Re: Garmin Monterra

Inlägg av TMR68 » fre okt 31, 2014 1:51

Tyvärr har jag ingen GGZ-kompatibel GPSr själv, så jag kan inte testa. Det verkar dock som att felen hänger ihop. Har du senaste versionen av makron?
Bild
TMR68
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 405
Blev medlem: lör aug 05, 2006 14:07
Efternamn: Ramdahl
Förnamn: Tomas
Ort: Sävedalen

Re: Garmin Monterra

Inlägg av TMR68 » fre okt 31, 2014 2:00

Det ser ut som att makron inte riktigt stöder Monterran än. Det finns däremot ett experimentellt stöd, som innebär att man för mecka lite.
http://gsak.net/board/index.php?showtop ... t&p=202276
Bild
peg54321
Geocachare
Inlägg: 39
Blev medlem: fre feb 27, 2009 12:50
Ort: Mölndal

Re: Garmin Monterra

Inlägg av peg54321 » fre okt 31, 2014 18:07

Har heller ingen Monterra men skulle kört igång macrot
utan GPS ansluen och valt:
1. Sd card letter c
2. GGZ
3. Kör macrot (OK)
Och sen kopierat från hårddisken c:\garmin\xxx.ggz till GPSen med filhanteraren.
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Motorcycledude » fre nov 14, 2014 20:11

Ngn som lyckas köra senaste uppdateringen? Jag får bara "Uppdateringsfilen skadad".
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » fre nov 14, 2014 22:25

Motorcycledude skrev:Ngn som lyckas köra senaste uppdateringen? Jag får bara "Uppdateringsfilen skadad".
Bara via wi-fi.
Bild
Användarvisningsbild
bonde456
Geocachare
Inlägg: 664
Blev medlem: tis nov 02, 2010 19:47
Efternamn: Persson
Förnamn: Andreas
Ort: N65° 56.065 E22° 52.506

Re: Garmin Monterra

Inlägg av bonde456 » lör nov 15, 2014 13:45

Motorcycledude skrev:Ngn som lyckas köra senaste uppdateringen? Jag får bara "Uppdateringsfilen skadad".
inga problem för mig, uppdaterade genom wifi
Grynet&Co
Föreningsmedlem
Inlägg: 6
Blev medlem: tis okt 28, 2014 19:28
Efternamn: Gustafsson
Förnamn: Åke

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Grynet&Co » mån dec 29, 2014 19:32

Jag har lite praktiska frågor om Monterran har nyligen köpt en men tycker nog mest
att den är klumpig och krånglig , är det nån som har lite praktiska råd och tips så vore
jag tacksam , har även ett par frågor hur radderar man hittade cacher smidigast utan att
ta bort alla Gpx,filer ur enheten plus finns det något räkneverk för hittade cacher
hittar inget sånt ?
Bild
Användarvisningsbild
bonde456
Geocachare
Inlägg: 664
Blev medlem: tis nov 02, 2010 19:47
Efternamn: Persson
Förnamn: Andreas
Ort: N65° 56.065 E22° 52.506

Re: Garmin Monterra

Inlägg av bonde456 » mån dec 29, 2014 22:27

Grynet&Co skrev:Jag har lite praktiska frågor om Monterran har nyligen köpt en men tycker nog mest
att den är klumpig och krånglig , är det nån som har lite praktiska råd och tips så vore
jag tacksam , har även ett par frågor hur radderar man hittade cacher smidigast utan att
ta bort alla Gpx,filer ur enheten plus finns det något räkneverk för hittade cacher
hittar inget sånt ?
Du kan skapa ett filter så det bara visar dom ologgade eller vad du nu vill veta. t.ex bara visa mystery, multi osv.
hur många det är i varje filter vet jag inte om man kan få fram men hittad listan brukar bli rätt överskådlig.
på samma sätt så filtrerar jag även bort dom jag letat men inte hittat så jag slipper se dom under pågående cachingdag.

Skapa filter:
- Tryck på cachingikonen (Kistan)
- tryck på menyknappen (tre horisontella streck)
- Hantera Filter
- plussymbolen i övre högra hörnet.
BildBild
Grynet&Co
Föreningsmedlem
Inlägg: 6
Blev medlem: tis okt 28, 2014 19:28
Efternamn: Gustafsson
Förnamn: Åke

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Grynet&Co » tis dec 30, 2014 21:34

Angående det där med filter hur funkar det menar du i enheten
eller måste man använda GSAK för att filtrera i datorn ?
jag kör bara med Gc.com för PQar och för att föra över Field Notes
till datorn , det funkade perfekt med min gamla Oregon 550T
men tyvärr så gick den sönder
Senast redigerad av 1 Grynet&Co, redigerad totalt 0 gånger.
Bild
Användarvisningsbild
Djurets
Föreningsmedlem
Inlägg: 1706
Blev medlem: sön feb 10, 2008 20:49
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Mikael
Ort: Mariestad

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Djurets » ons dec 31, 2014 0:45

Filter i gpsn.
/Djurets
Bild
MatsAgeby
Föreningsmedlem
Inlägg: 2540
Blev medlem: tis dec 21, 2010 13:25
Efternamn: Ageby
Förnamn: Mats
Ort: Stockholm ( Södra delen )

Re: Garmin Monterra

Inlägg av MatsAgeby » ons dec 31, 2014 14:28

Grynet&Co skrev:Angående det där med filter hur funkar det menar du i enheten
eller måste man använda GSAK för att filtrera i datorn ?
jag kör bara med Gc.com för PQar och för att föra över Field Notes
till datorn , det funkade perfekt med min gamla Oregon 550T
men tyvärr så gick den sönder
( Fick en oregon 650T på garantin = nya problem )
Halloj Grynet & Co
Är det Garmin Monterra eller Oregon 650T som frågan gäller eller har du båda modellerna?

Du skrev i ett inlägg tidigare Garmin Monterra och i inlägget jag nu "svarar på" så nämner du Oregon 650T.

.
Grynet&Co
Föreningsmedlem
Inlägg: 6
Blev medlem: tis okt 28, 2014 19:28
Efternamn: Gustafsson
Förnamn: Åke

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Grynet&Co » ons dec 31, 2014 17:19

Ja då ber jag om ursäkt detta inlägg gäller tråden om Monterran
jag var nog bara lite frustrerad över hur 650 beter sig
men det där med filter jo jag förstår hur man skapar olika filter
men sen då , hamnar dom olika loggade cacher typerna i
filtren, men hur tömmer man gpsen på hittade det hjälper ju inte att ta bort
vissit filen , men det som funkar är att ta bort alla gpx filer i Garmin
mappen
Bild
Användarvisningsbild
bonde456
Geocachare
Inlägg: 664
Blev medlem: tis nov 02, 2010 19:47
Efternamn: Persson
Förnamn: Andreas
Ort: N65° 56.065 E22° 52.506

Re: Garmin Monterra

Inlägg av bonde456 » ons dec 31, 2014 18:31

Min tanke med filter är att jag förutsatte att du t.ex på resande fot ska kunna få bort dom cacher du redan hittat.
tänkte du ha det över längre tid så finns det ingen mening med att ha gamla GPX i din enhet och bara plocka bort/gömma hittade gömmor.
cacher kommer och caher går samtidigt som dom senaste loggarna talar om statusen på cacherna så en fräsch GPX är alltid att föredra, själva överföringen tar ju inte många sekunder.
BildBild
Grynet&Co
Föreningsmedlem
Inlägg: 6
Blev medlem: tis okt 28, 2014 19:28
Efternamn: Gustafsson
Förnamn: Åke

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Grynet&Co » mån mar 02, 2015 17:37

En liten undran är det nån där ute som hört om det är nån ny uppdatering på gång
av Monterran , skulle vara trevligt om GOA appen inte krachade varje gång
man försöker att navigera till nån cache , men den kanske inte är den optimala
Gpsen för geocaching den funkar nog bäst som en frilufts gps att markera svampställen
mm , kan inte hjälpa att jag är lite besviken på den
Bild
Användarvisningsbild
bonde456
Geocachare
Inlägg: 664
Blev medlem: tis nov 02, 2010 19:47
Efternamn: Persson
Förnamn: Andreas
Ort: N65° 56.065 E22° 52.506

Re: Garmin Monterra

Inlägg av bonde456 » mån mar 02, 2015 18:19

Grynet&Co skrev:kan inte hjälpa att jag är lite besviken på den
Jo visst har man tänkt slänga den i diket många gånger eller slänga den till sjöss men nu är den i alla fall lite användbar.
Innan uppdateringen i slutet av juni så var den helt och hållet oanvändbar till och med för navigering efter väg.
min stora besvikelse fortfarande är att den inte går att använda med intercom, den kopplar bort hjälmen när man backar ur menyn och Garmin påstår att det är ett måste enligt Bluetoothprotokollet.
Exempelvis att om man lyssnar på en ljudbok så hålls ljudet i hjälmen så länge jag inte pausar, om jag pausat så måste jag in och koppla ihop dom igen.
På samma sätt är det med navigering, så länge fröken garmin babblar så öronen blöder så är man uppkopplad men är hon tyst så är det bara att gå in i menyn för att höra henne igen. :(
Skriv svar