Garmin Monterra

Diskussioner om dedikerade GPS-mottagare (ej telefoner).
Användarvisningsbild
Jimmy.P
Geocachare
Inlägg: 273
Blev medlem: fre maj 16, 2008 21:50
Efternamn: Pettersson
Förnamn: Jimmy
Ort: Västerås
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Jimmy.P » tis aug 18, 2015 7:12

Nu har även jag uppdaterat till en monterra, tog en stund att lära sig hur man uppdaterade den samt föra över cacher från GSAK, men nu tillslut så gick ju det oxå ;)


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Bild
Användarvisningsbild
Jimmy.P
Geocachare
Inlägg: 273
Blev medlem: fre maj 16, 2008 21:50
Efternamn: Pettersson
Förnamn: Jimmy
Ort: Västerås
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Jimmy.P » tis aug 18, 2015 10:08

Uppdatering:

Monterra software version 4.10
as of August 6, 2015

(223.05 MB)

Notes:

Version 4.10_1.28
- Added a notification sound when approaching route vias in direct nav mode
- Added access to Android recovery menu by holding volume down during startup
- Improved map rendering speed when terrain layer is disabled
- Improved raster map rendering
- Improved stability when rapidly using pinch-to-zoom
- Improved POIs to show up to 1.2mi zoom level instead of 300ft
- Fixed issue with map layers sometimes panning at different rates
- Fixed issue with map zoom level not persisting across opening/closing the app
- Fixed grayscale Birdseye imagery drawing incorrectly
- Fixed issue with not being able to toggle off some non-basemap images
- Fixed issue with not showing icons for GPI points
- Fixed issue with not being able to tap custom POIs on map
- Fixed issue with direct routes limiting to only 50 points
- Fixed issue with compass always pointing north when navigating a track
- Fixed possible issue saving points in wrong hemisphere in certain languages
- Fixed issue with elevation dashboard and widget not centering on new data
- Fixed Mark Waypoint app not using adjusted elevation
- Fixed issue with map datum and spheroid not saving with profiles
- Fixed issue with routes not recalculating on profile change
- Fixed issue with speed alert POIs displaying incorrect speed
- Fixed issue with custom POI comments not linking URLs correctly

Uppdateras via Wifi-uppkoppling

Gå in på Inställningar
Bläddra längst ner -> Om Monterra
Högst upp -> Systemuppdateringar
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tis aug 18, 2015 11:21

Jimmy.P skrev:Nu har även jag uppdaterat till en monterra, tog en stund att lära sig hur man uppdaterade den samt föra över cacher från GSAK, men nu tillslut så gick ju det oxå ;)


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Hur för Du över cacher från GSAK till Monterra :?:
Bild
Användarvisningsbild
Jimmy.P
Geocachare
Inlägg: 273
Blev medlem: fre maj 16, 2008 21:50
Efternamn: Pettersson
Förnamn: Jimmy
Ort: Västerås
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Jimmy.P » tis aug 18, 2015 17:05

Monway skrev:
Jimmy.P skrev:Nu har även jag uppdaterat till en monterra, tog en stund att lära sig hur man uppdaterade den samt föra över cacher från GSAK, men nu tillslut så gick ju det oxå ;)


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Hur för Du över cacher från GSAK till Monterra :?:
Ja det var ju inte så lätt att bara plugga i microUSB kabeln och köra, som man var van vid med de äldre GPSerna.
Jag hittade detta när jag googlade.

1. Update all MFILTER commands to use the Where syntax
2. Support SQLite in the Custom User Macros editor
3. Add experimental support for Montera
We can't yet support Monterra natively, however this version adds support for the Monterra when connected as a mapped FTP drive using the FTP Server App by The Olive Tree on the Monterra and either NetDrive or DirectNET Drive on the PC to map the drive to a drive letter.
(I had better success with DirectNET Drive than NetDrive, YMMV...)
This version should support either mapping both internal storage and the SD card to a single drive, or mapping them to separate drives. (This was hard for me to test so please give me feedback)


Jag la alltså först in Appen: FTP Server App på monterran.
Sedan installerade jag DirectNET på datorn. Skrev in informationen jag fick från appen i DirectNET och vips så dök GPSen upp som en enhet. Därefter gick det att köra GSAK och Garmin Export macrot som vanligt.
Var ärligt lite orolig att det inte skulle fungera med GSAK längre :)

Hoppas du blev nöjd med svaret :)

Om någon vet någon bättre programvara för att få GPSen som en enhet i datorn så är det bara hojta till, jag är ganska ny i denna krångliga Android värld så jag har inte full kolla på vilka appar som finns mm. :)
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tis aug 18, 2015 17:26

Tack :!: :D
Bild
Användarvisningsbild
bonde456
Geocachare
Inlägg: 664
Blev medlem: tis nov 02, 2010 19:47
Efternamn: Persson
Förnamn: Andreas
Ort: N65° 56.065 E22° 52.506

Re: Garmin Monterra

Inlägg av bonde456 » tis aug 18, 2015 17:59

Jimmy.P skrev:Nu har även jag uppdaterat till en monterra,
Eftersom att jag själv har en Monterra så beklagar jag ditt köp.

Just nu så får min frispel och försöker läsa in kartorna från SD kortet, när man väl fått in dom och börjar scrolla omkring så är det stor risk att den tappar allt och försöker läsa in kartorna igen, ett tiotal omstarter eller att låta den vara avslagen ett längre tag brukar lösa problemet....tillfälligt.
Funderade på om det var SD kortet men jag har samtidigt fått samma problem på både vägkartor och sjökort och dom ligger på olika kort.

var ner till Stockholm i helgen och skulle lägga en rutt sista biten....Nej den påstod att det inte gick att rutta i området! Provade då att lägga en rutt till E4 någon kilometer framför mig....nej det gick inte att rutta i området. :(

Tänkte söka efter en uppdatering så att jag kanske fick en fungerande gps till resan hem, nej den kunde inte koppla in på min mobiltelefons Hotspot för den tyckte att signalen var för svag, hur det nu kunde vara så för dottern kopplade direkt in sig på hotspoten med mycket god signal på flera meters avstånd och min monterra tyckte signalen var svag på det oerhörda avståndet av 20 cm.
BildBild
Användarvisningsbild
Jimmy.P
Geocachare
Inlägg: 273
Blev medlem: fre maj 16, 2008 21:50
Efternamn: Pettersson
Förnamn: Jimmy
Ort: Västerås
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Jimmy.P » tis aug 18, 2015 18:28

bonde456 skrev:
Jimmy.P skrev:Nu har även jag uppdaterat till en monterra,
Eftersom att jag själv har en Monterra så beklagar jag ditt köp.

Just nu så får min frispel och försöker läsa in kartorna från SD kortet, när man väl fått in dom och börjar scrolla omkring så är det stor risk att den tappar allt och försöker läsa in kartorna igen, ett tiotal omstarter eller att låta den vara avslagen ett längre tag brukar lösa problemet....tillfälligt.
Funderade på om det var SD kortet men jag har samtidigt fått samma problem på både vägkartor och sjökort och dom ligger på olika kort.

var ner till Stockholm i helgen och skulle lägga en rutt sista biten....Nej den påstod att det inte gick att rutta i området! Provade då att lägga en rutt till E4 någon kilometer framför mig....nej det gick inte att rutta i området. :(

Tänkte söka efter en uppdatering så att jag kanske fick en fungerande gps till resan hem, nej den kunde inte koppla in på min mobiltelefons Hotspot för den tyckte att signalen var för svag, hur det nu kunde vara så för dottern kopplade direkt in sig på hotspoten med mycket god signal på flera meters avstånd och min monterra tyckte signalen var svag på det oerhörda avståndet av 20 cm.
Jag har faktiskt inte hunnit testa den alls ännu, men jag hoppas den ska fungera bättre än hur du beskriver den. För då kommer jag troligtvis lägga ut koordinater mitt ute i en sjö och med beskrivningen "DYK EFTER GPS" :) Jag återkommer när jag testat den i fältet. Håller just nu på att lägga över kartor på minneskortet :)
Bild
Användarvisningsbild
bonde456
Geocachare
Inlägg: 664
Blev medlem: tis nov 02, 2010 19:47
Efternamn: Persson
Förnamn: Andreas
Ort: N65° 56.065 E22° 52.506

Re: Garmin Monterra

Inlägg av bonde456 » tis aug 18, 2015 18:42

När dom släppte Monterran var den helt obrukbar och min kan iofs blivit något fel på.
Fram till uppdateringarna som släpptes i juli förra sommaren så var den HELT obrukbar, Garmins utvecklingsfolk hade bara behövt knalla runt parkeringsplatsen så hade dom insett att produkten inte var redo att släppas.

Den var så dålig att det inte gick att ta koordinater i en sjö och sänka den.....funktionen att ta koordinater fungerade nämligen inte!
Användarvisningsbild
Jimmy.P
Geocachare
Inlägg: 273
Blev medlem: fre maj 16, 2008 21:50
Efternamn: Pettersson
Förnamn: Jimmy
Ort: Västerås
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Jimmy.P » tis aug 18, 2015 21:07

Gissar att det är fler här som har monterran? Upplever ni nå liknande som bonde456? Eller fungerar era?


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » tis aug 18, 2015 22:03

Det är tyvärr ganska sopigt!

Funkar bra som Bluetoothmodem till köksradion från Routerns wifi.

Det enda som funkar bra i fält är c.geo
Bild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Motorcycledude » ons aug 19, 2015 9:00

Jag har inga som helst problem med garmins egen outdoor app bortsett att den hänger sig lite ibland. Annars funkar det bra.

Vad gäller att föra över filer från GSAK är det enklaste att köra macrot garmin export och lägga GGZ-filen i en mapp på datorn och sedan flytta filen till rätt mapp på monterran.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » ons aug 19, 2015 10:31

Motorcycledude skrev:Jag har inga som helst problem med garmins egen outdoor app bortsett att den hänger sig lite ibland. Annars funkar det bra.

Vad gäller att föra över filer från GSAK är det enklaste att köra macrot garmin export och lägga GGZ-filen i en mapp på datorn och sedan flytta filen till rätt mapp på monterran.

Var gör Du inställningar för export till mapp på datorn i macrot Garmin Export :?:
Bild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Motorcycledude » ons aug 19, 2015 18:22

Monway skrev:Var gör Du inställningar för export till mapp på datorn i macrot Garmin Export :?:
Bockar i "SD drive letter" och skriver i "C". File name to export: "caches".

Klart.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Monway » ons aug 19, 2015 19:41

Motorcycledude skrev:
Monway skrev:Var gör Du inställningar för export till mapp på datorn i macrot Garmin Export :?:
Bockar i "SD drive letter" och skriver i "C". File name to export: "caches".

Klart.
Fungerar inte, jag får felmeddelande:

Garmin\GGZ Folder does not exist on the SD card.

Please create it and re-run the macro


Har Du Monterran inkopplad när Du utför ovanstående :?:
Bild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: Garmin Monterra

Inlägg av Motorcycledude » ons aug 19, 2015 19:57

Skapa mappen och undermappen då.

Funkar både med och utan monterran ansluten.
Bild
Bild
Skriv svar