Garmin GPSmap 64

Diskussioner om dedikerade GPS-mottagare (ej telefoner).
Användarvisningsbild
hojd
Geocachare
Inlägg: 99
Blev medlem: sön jul 15, 2012 12:01
Efternamn: jd
Förnamn: ho
Ort: Altea (Spain)

Garmin GPSmap 64

Inlägg av hojd » ons dec 24, 2014 21:18

Jag får snart hem en Garmin GPSmap 64.

Ni som har den eller liknande kan man använda den som en bilgps tills man kommer fram till själva cachen och sen gå över till "vanlig" gps och hur isf ?
Gissar att det behövs olika kartor i isf ?
Bild
the explorist
Geocachare
Inlägg: 1118
Blev medlem: fre apr 18, 2008 19:49
Efternamn: Signal
Förnamn: Patrik
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Garmin GPSmap 64

Inlägg av the explorist » fre dec 26, 2014 12:16

Det är klart du kan men utan ljud då förståss.
I profiler skapar du en geocaching profil med friluftskartan mm sedan har du
en profil som du kan kalla bilen där du har någon NT karta, Europa karta som funkar för dig.

Sedan är det bara att byta profil när det är dags att ta dig in i skogen.
Användarvisningsbild
hojd
Geocachare
Inlägg: 99
Blev medlem: sön jul 15, 2012 12:01
Efternamn: jd
Förnamn: ho
Ort: Altea (Spain)

Re: Garmin GPSmap 64

Inlägg av hojd » fre dec 26, 2014 14:22

the explorist skrev:Det är klart du kan men utan ljud då förståss.
I profiler skapar du en geocaching profil med friluftskartan mm sedan har du
en profil som du kan kalla bilen där du har någon NT karta, Europa karta som funkar för dig.

Sedan är det bara att byta profil när det är dags att ta dig in i skogen.
Ok så ska jag alltså ha båda kartorna aktiverade och så styr jag upp vilken karta som skall användas inne på profilerna ? Har jag fattat det hela rätt då ?

Läste i en annan tråd att du har samma fast "s" versionen. Hur funkar det med dubbla batterier ? Är det 2st AA som vanligt och ett inbyggt som inte går att ta ut då eller ?
Bild
Användarvisningsbild
Djurets
Föreningsmedlem
Inlägg: 1706
Blev medlem: sön feb 10, 2008 20:49
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Mikael
Ort: Mariestad

Re: Garmin GPSmap 64

Inlägg av Djurets » lör dec 27, 2014 10:39

2st AA och Inget inbyggt.
/Djurets
Bild
Användarvisningsbild
hojd
Geocachare
Inlägg: 99
Blev medlem: sön jul 15, 2012 12:01
Efternamn: jd
Förnamn: ho
Ort: Altea (Spain)

Re: Garmin GPSmap 64

Inlägg av hojd » lör dec 27, 2014 10:46

Djurets skrev:2st AA och Inget inbyggt.
God morgon... :)

Vad menas med det som står i beskrivningen då ?

"Utomhusoptimerat dubbelt batterisystem"

http://www.activeoutfit.se/sv/garmin-gp ... 15814.html
Bild
the explorist
Geocachare
Inlägg: 1118
Blev medlem: fre apr 18, 2008 19:49
Efternamn: Signal
Förnamn: Patrik
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Garmin GPSmap 64

Inlägg av the explorist » lör dec 27, 2014 12:40

hojd skrev:
Djurets skrev:2st AA och Inget inbyggt.
God morgon... :)

Vad menas med det som står i beskrivningen då ?

"Utomhusoptimerat dubbelt batterisystem"

http://www.activeoutfit.se/sv/garmin-gp ... 15814.html
Det finns att köpa till, ingår inte.
Det är två AA ihopsatta så en knapp trycks in och då laddas batterierna.

Man kan dock använda två uppladningsbara och sätta något i mellan för att kunna ladda upp dessa igenom gps:en.
MatsAgeby
Föreningsmedlem
Inlägg: 2540
Blev medlem: tis dec 21, 2010 13:25
Efternamn: Ageby
Förnamn: Mats
Ort: Stockholm ( Södra delen )

Re: Garmin GPSmap 64

Inlägg av MatsAgeby » lör dec 27, 2014 13:40

Bild

Länk till Batteri-Packet:
http://www.activeoutfit.se/sv/garmin-or ... 91203.html

Jag har ett sådant "BatteriPack" till min Oregon 650.

Jag blir överraskad (negativt) över prislappen på "Batteri-Packet" (289 Kr i den butiken) och jag skulle göra en "egen lösning" där man ser till så att "Knappen" i själva GPSn som sitter mellan batterihållarna trycks ned.

Exempelvis skulle man kunna skapa detta "platta" utrymme mellan batterierna med hjälp av lim från en limpistol, men att man inte limmar direkt mot batterierna, utan att man har typ plastfolie eller bakplåtspapper som man limmar mot så att man skapar en "löstagbar" platta.
Då skulle man kunna använda denna hemmabyggda "Mellan-Platta" till vilka två uppladdningsbara batterier som helst.

Kanske att jag bygger en sådan, jag har irriterats mer än en gång över att jag saknar en sådan "Platta" mellan mina vanliga uppladdningsbara batterier.
Bygger jag en sådan så kommer det upp lite bilder på hur jag gjorde.

.
the explorist
Geocachare
Inlägg: 1118
Blev medlem: fre apr 18, 2008 19:49
Efternamn: Signal
Förnamn: Patrik
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Garmin GPSmap 64

Inlägg av the explorist » lör dec 27, 2014 18:21

Jag tog ett tunnt rakblad i rätt storlek och formade kanterna, funkar kanon bra.
Användarvisningsbild
hojd
Geocachare
Inlägg: 99
Blev medlem: sön jul 15, 2012 12:01
Efternamn: jd
Förnamn: ho
Ort: Altea (Spain)

Re: Garmin GPSmap 64

Inlägg av hojd » lör dec 27, 2014 19:49

the explorist skrev:
hojd skrev:
Djurets skrev:2st AA och Inget inbyggt.
God morgon... :)

Vad menas med det som står i beskrivningen då ?

"Utomhusoptimerat dubbelt batterisystem"

http://www.activeoutfit.se/sv/garmin-gp ... 15814.html
Det finns att köpa till, ingår inte.
Det är två AA ihopsatta så en knapp trycks in och då laddas batterierna.

Man kan dock använda två uppladningsbara och sätta något i mellan för att kunna ladda upp dessa igenom gps:en.
Ok, då är jag med... :wink:
MatsAgeby skrev:Bild

Länk till Batteri-Packet:
http://www.activeoutfit.se/sv/garmin-or ... 91203.html

Jag har ett sådant "BatteriPack" till min Oregon 650.

Jag blir överraskad (negativt) över prislappen på "Batteri-Packet" (289 Kr i den butiken) och jag skulle göra en "egen lösning" där man ser till så att "Knappen" i själva GPSn som sitter mellan batterihållarna trycks ned.

Exempelvis skulle man kunna skapa detta "platta" utrymme mellan batterierna med hjälp av lim från en limpistol, men att man inte limmar direkt mot batterierna, utan att man har typ plastfolie eller bakplåtspapper som man limmar mot så att man skapar en "löstagbar" platta.
Då skulle man kunna använda denna hemmabyggda "Mellan-Platta" till vilka två uppladdningsbara batterier som helst.

Kanske att jag bygger en sådan, jag har irriterats mer än en gång över att jag saknar en sådan "Platta" mellan mina vanliga uppladdningsbara batterier.
Bygger jag en sådan så kommer det upp lite bilder på hur jag gjorde.

.
the explorist skrev:Jag tog ett tunnt rakblad i rätt storlek och formade kanterna, funkar kanon bra.
Hmm... Kanske går att göra med sån där tunn plast som är i dom styvaste petflaskorna och en varmluftspistol... :-k
Bild
MatsAgeby
Föreningsmedlem
Inlägg: 2540
Blev medlem: tis dec 21, 2010 13:25
Efternamn: Ageby
Förnamn: Mats
Ort: Stockholm ( Södra delen )

Re: Garmin GPSmap 64

Inlägg av MatsAgeby » sön dec 28, 2014 19:50

Jag provade idag att göra en "Knapptryckare" när jag och lillgrabben, Robin 7 år, var och hälsade på mina föräldrar.
Efter att ha gjort en "protoyp" så gjorde jag ytterligare en som jag dokumenterade med lite bilder.

Bild

Skapade en PDF med ett antal bilder och lite text för att tydliggöra "tillverkningen".

https://dl.dropboxusercontent.com/u/880 ... yckare.pdf

.
Användarvisningsbild
hojd
Geocachare
Inlägg: 99
Blev medlem: sön jul 15, 2012 12:01
Efternamn: jd
Förnamn: ho
Ort: Altea (Spain)

Re: Garmin GPSmap 64

Inlägg av hojd » sön dec 28, 2014 20:06

MatsAgeby skrev:Jag provade idag att göra en "Knapptryckare" när jag och lillgrabben, Robin 7 år, var och hälsade på mina föräldrar.
Efter att ha gjort en "protoyp" så gjorde jag ytterligare en som jag dokumenterade med lite bilder.

Bild

Skapade en PDF med ett antal bilder och lite text för att tydliggöra "tillverkningen".

https://dl.dropboxusercontent.com/u/880 ... yckare.pdf

.
Smart !!! :shock: :shock: :shock: Svårare än så var det inte... =D> =D> =D>

Bli inte förvånad om Garmin kontaktar dig och vill köpa eran ide'... :thup:
Bild
Skriv svar