Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Diskussioner om dedikerade GPS-mottagare (ej telefoner).
Vale57
Ny i forumet
Inlägg: 5
Blev medlem: sön okt 16, 2016 13:19

Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av Vale57 » sön okt 23, 2016 10:16

Hej! Jag är ny här och har skaffat ovan nämnda, jag kan inte få kartan till att "stanna" i Basecamp funkar bara om gps`en är uppkopplad emot pc`n, samma gäller med att jag inte kan få kartan att "stanna" i gps`en, tar jag ut sd kortet så försvinner kartan? Vad gör jag för fel? Någon som vet?
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1542
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av The Forslunds » sön okt 23, 2016 15:29

Hur köpte du kartan? Nerladdning eller som SD-kort.

Skickat från min ALE-L21 via Tapatalk
BildBild
Vale57
Ny i forumet
Inlägg: 5
Blev medlem: sön okt 16, 2016 13:19

Re: Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av Vale57 » sön okt 23, 2016 16:30

Hej! Se kort är det jag köpt.
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1542
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av The Forslunds » sön okt 23, 2016 16:50

Vale57 skrev:Hej! Se kort är det jag köpt.
Då är det inget fel, du måste ha kortet (kartan) i din GPS för att det ska fungera och så måste även GPSen vara ansluten till datorn för att kartan ska visas i BaseCamp.

Vad är problemet med att alltid ha kortet i din GPS?

Är det för att kortet är fullt och inget extra ryms på det så kan du ha valt att köpa kartan som nerladdningsversion och installera på ett eget större SD-kort, det sistnämnda har jag inte gjort själv så jag vet inte hur den låser kartan, troligen till GPSen så den inte inte går att flytta.
BildBild
Vale57
Ny i forumet
Inlägg: 5
Blev medlem: sön okt 16, 2016 13:19

Re: Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av Vale57 » sön okt 23, 2016 16:57

Sd kort skall det vara, tanken var att jag skulle slippa byta sd kort om jag skulle vilja titta på sjökort blue chart, eller kolla markgränser i en prime karta dumt att behöva byta för varje kort.
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1542
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av The Forslunds » sön okt 23, 2016 17:36

Vale57 skrev:Sd kort skall det vara, tanken var att jag skulle slippa byta sd kort om jag skulle vilja titta på sjökort blue chart, eller kolla markgränser i en prime karta dumt att behöva byta för varje kort.
Jag tror det går att installera flera kartor på samma SD-kort ifall man valt nerladdningsvarianten så rimligen kan du installera alla de kartor du önska på ett och samma kort, i ditt fall med en karta låst till ett SD-kort så kommer kopieringsskyddet att märka att kartan ligger på fel kort om du flyttar den till ett större och inte visa den alls.

Har du bra med plats i din GPS så kan du välja att installera några eller någon av dina övriga kartor i internminnet (om de inte är SD-kortsvarianten) så kan du ha flera samtidigt och då se alla eller nästan alla i BaseCamp samtidigt.

/Tommy
BildBild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1542
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av The Forslunds » sön okt 23, 2016 17:39

Är alla kartor köpta på SD-kort?
BildBild
Vale57
Ny i forumet
Inlägg: 5
Blev medlem: sön okt 16, 2016 13:19

Re: Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av Vale57 » sön okt 23, 2016 17:50

Japp
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1542
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av The Forslunds » sön okt 23, 2016 19:11

Vale57 skrev:Japp
Då blir det knepigt att hålla sig inom gråzonen, hade jag varit du så hade jag försökt nosa rätt på ett program som klonar ditt Fripro5 kort till ett större och sedan kört gmaptool och låst dina andra kartor till GPS-ens serienummer istället för SD-korten, alternativt kört gmaptool på samtliga kartor, men nu tror jag att den Montanan har en "bättre" metod, som även GPSmap64xx har, för att autentisiera kartorna och då funkar det inte ändå.

Ring Garmin och förklara problemet så kanske de kan byta ut dina kartor mot en annan variant så att du kan lägga dessa på samma kort, troligen så lär det inte gå men det kan vara värt ett samtal.
BildBild
Vale57
Ny i forumet
Inlägg: 5
Blev medlem: sön okt 16, 2016 13:19

Re: Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av Vale57 » sön okt 23, 2016 20:37

Ok tack för hjälpen iallafall, skall pröva att ringa gardin på måndag,
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: Garmin Montana 610 och Friluftskartan V5.

Inlägg av sydman » ons okt 26, 2016 11:10

Det som jag fått att funka är att sätta minneskortet i datorn , det finns små minneskortsläsare så man kan sätta flera i samma usb hub om man vill det
Bild
Skriv svar