Föra över cacher till GPSMap 64st.

Diskussioner om dedikerade GPS-mottagare (ej telefoner).
pljung
Geocachare
Inlägg: 10
Blev medlem: tis nov 09, 2010 1:19
Efternamn: Ljungberg
Förnamn: Per
Ort: Torslanda

Föra över cacher till GPSMap 64st.

Inlägg av pljung » mån jan 02, 2017 21:04

Använder själv Montana650 vilken fungerar utmärkt. Nu har min kompis skaffat en 64ST och söker min hjälp.. Han har tagit bort alla förinstallerade och det fungerar utmärkt med att föra över cacher som ligger i Sverige till GPx-mappen och dom dyker upp i GPS-en när man söker på cacher. När man för över t ex cacher i Spanien på exakt samma sätt så finns dom i GPX-mappen men dyker inte upp i GPs-en när man söker på cacher. Har försökt på alla möjliga sätt i två dagar och även varit i kontakt med Garmin utan att lyckas få till det.
Användarvisningsbild
OlaHansson
Föreningsmedlem
Inlägg: 538
Blev medlem: tor mar 29, 2012 0:20
Efternamn: Hansson
Förnamn: Ola
Ort: Ålstorp/Löddeköpinge
Kontakt:

Re: Föra över cacher till GPSMap 64st.

Inlägg av OlaHansson » mån jan 02, 2017 21:55

Vet inte hur det är med just den modellen men vissa visar inte ngr cacher på kartan förrän man kommer närmare geografiskt.

Man kan även behöva zooma in närmare beroende på inställningar man har, på min 680 var man tvungen att zooma in närmare än 150m på kartan för att se ngr cacher, ändrade till 500m
pljung
Geocachare
Inlägg: 10
Blev medlem: tis nov 09, 2010 1:19
Efternamn: Ljungberg
Förnamn: Per
Ort: Torslanda

Re: Föra över cacher till GPSMap 64st.

Inlägg av pljung » mån jan 02, 2017 22:57

OlaHansson skrev:Vet inte hur det är med just den modellen men vissa visar inte ngr cacher på kartan förrän man kommer närmare geografiskt.

Man kan även behöva zooma in närmare beroende på inställningar man har, på min 680 var man tvungen att zooma in närmare än 150m på kartan för att se ngr cacher, ändrade till 500m
Tycker ju att dom åtminstone skulle finnas med på listan med alla cacher. Om jag laddar hem en i Sverige och en i Spanien och båda finns med i GPX-mappen så syns bara den i Sverige när man söker efter cacher överhuvudtaget.
Användarvisningsbild
OlaHansson
Föreningsmedlem
Inlägg: 538
Blev medlem: tor mar 29, 2012 0:20
Efternamn: Hansson
Förnamn: Ola
Ort: Ålstorp/Löddeköpinge
Kontakt:

Re: Föra över cacher till GPSMap 64st.

Inlägg av OlaHansson » mån jan 02, 2017 23:54

Iom att man kan ladda in så många cacher i dom idag (250.000 i 680) så antar jag att dom väl tvungna att begränsa hur många som kan visas för att processorn ska klara av det.
En snabbare processor är ju önskvärt...
Användarvisningsbild
Djurets
Föreningsmedlem
Inlägg: 1706
Blev medlem: sön feb 10, 2008 20:49
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Mikael
Ort: Mariestad

Re: Föra över cacher till GPSMap 64st.

Inlägg av Djurets » tis jan 03, 2017 1:19

Zooma in över området i Spanien så bör du se dom. Går inte att söka på cacher som är för långt bort.

Skickat från mobilen med taskig tangentbords precision.
/Djurets
Bild
Muodji
Geocachare
Inlägg: 25
Blev medlem: tis feb 03, 2015 15:31
Efternamn: Berndtsson
Förnamn: Stig
Ort: Värö

Re: Föra över cacher till GPSMap 64st.

Inlägg av Muodji » ons jan 04, 2017 9:40

På min 64st ser man cacherna först sedan man zoomat in till 300m. I cachelistan syns de dock betydligt längre, hur långt kan jag inte säga men antagligen har det med att göra med hur många cacher som är inlagda.
Användarvisningsbild
Djurets
Föreningsmedlem
Inlägg: 1706
Blev medlem: sön feb 10, 2008 20:49
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Mikael
Ort: Mariestad

Re: Föra över cacher till GPSMap 64st.

Inlägg av Djurets » ons jan 04, 2017 16:25

Jag har ändrat så jag ser cacherna från 5km nivån. Bra så man kan få lite översikt.

Skickat från mobilen med taskig tangentbords precision.
/Djurets
Bild
pljung
Geocachare
Inlägg: 10
Blev medlem: tis nov 09, 2010 1:19
Efternamn: Ljungberg
Förnamn: Per
Ort: Torslanda

Re: Föra över cacher till GPSMap 64st.

Inlägg av pljung » ons jan 04, 2017 19:46

Djurets skrev:Jag har ändrat så jag ser cacherna från 5km nivån. Bra så man kan få lite översikt.

Skickat från mobilen med taskig tangentbords precision.
Tack alla för hjälpen. Jag har testat och nu fått det att fungera genom att zooma in i området där jag lagt in cacherna, i det här fallet Spanien. Lite dumt system tycker jag då jag från Montanan som jag är van vid där allt jag lägger in i gpx-mappen också dyker upp i cachelistan oavsett hur långt det är till dom. Inte underligt att man blev konfunderad när den var tom.

En sista undring - var ändrar man så att man ser cacherna redan på 5-km nivån??
Användarvisningsbild
OlaHansson
Föreningsmedlem
Inlägg: 538
Blev medlem: tor mar 29, 2012 0:20
Efternamn: Hansson
Förnamn: Ola
Ort: Ålstorp/Löddeköpinge
Kontakt:

Re: Föra över cacher till GPSMap 64st.

Inlägg av OlaHansson » tor jan 05, 2017 18:32

Vet inte hur det är med GPSMap 64st o vilket format du lägger in i
I Montana 650 är det gpx
I Montana 680 är det ggz, (kan även lägga in gpx men inte så många cacher då)

Med ggz i 680 kan man lägga in 250.000 cacher, i 650 bara 12.000
Det är väl just mängden som är problemet att kunna visa i listan.

I Montana ändrar man när man ser kartan.
Tryck på de 3 strecken längst ner
Kartinställningar - Avancerade inställningar - Zoomnivåer - geocache.

Under zoomnivåer kan man även välja kartpunkter.
Det är ikoner som visar affärer, matställen mm om man har lagt in navigeringskartor.
Är det ställt för högt upp döljer dom nästan allt annat så det har jag satt ner till 30m
pljung
Geocachare
Inlägg: 10
Blev medlem: tis nov 09, 2010 1:19
Efternamn: Ljungberg
Förnamn: Per
Ort: Torslanda

Re: Föra över cacher till GPSMap 64st.

Inlägg av pljung » tor jan 05, 2017 23:49

OlaHansson skrev:Vet inte hur det är med GPSMap 64st o vilket format du lägger in i
I Montana 650 är det gpx
I Montana 680 är det ggz, (kan även lägga in gpx men inte så många cacher då)

Med ggz i 680 kan man lägga in 250.000 cacher, i 650 bara 12.000
Det är väl just mängden som är problemet att kunna visa i listan.

I Montana ändrar man när man ser kartan.
Tryck på de 3 strecken längst ner
Kartinställningar - Avancerade inställningar - Zoomnivåer - geocache.

Under zoomnivåer kan man även välja kartpunkter.
Det är ikoner som visar affärer, matställen mm om man har lagt in navigeringskartor.
Är det ställt för högt upp döljer dom nästan allt annat så det har jag satt ner till 30m

Tack då fick jag lära mig detta. Hittade också var man ställer det i GPS Map 64st.
Skriv svar