Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Diskussioner om dedikerade GPS-mottagare (ej telefoner).
Din Jävel
Föreningsmedlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tor maj 31, 2012 15:53
Efternamn: Johansson
Förnamn: Ante

Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Din Jävel » sön aug 27, 2017 20:56

Hej,

som titeln avslöjar så har jag en Montana 680 och den visar inte cacherna som den ska längre.

När jag startar gpsen så dyker inte den närmsta cachen upp utan någon cache på varierande avstånd. Så jag har skapat ett filter och när jag kört det så visas, för det mesta, närmsta cachen. Det hade ju varit en mindre irritation om den nöjt sig med det, men vissa cacher visas inte alls utan jag måste söka på dem med namn och ytterligare ett fåtal cacher finns inte ens där.

PQerna är ok och jag hittar alla cacher i dem, i rätt ordning.

Är det någon som är bra på gpser och vågar sig på att ge mig lite tips?

Steg som jag gjort är att:
Radera alla pq på gpsen och lägga in dem på nytt.
Fabriksåterställa gpsen.
Radera pq på geocaching.com och skapa nya.
Raderat .gpx och .ggz mapparna på gpsen.

Edit: ändrade modellnamn efter ett litet hjärnsläpp.
Användarvisningsbild
OlaHansson
Föreningsmedlem
Inlägg: 538
Blev medlem: tor mar 29, 2012 0:20
Efternamn: Hansson
Förnamn: Ola
Ort: Ålstorp/Löddeköpinge
Kontakt:

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av OlaHansson » mån aug 28, 2017 22:16

Har ju samma modell men inget fel jag känner igen tyvärr... eller tack o lov
Din Jävel
Föreningsmedlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tor maj 31, 2012 15:53
Efternamn: Johansson
Förnamn: Ante

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Din Jävel » fre sep 01, 2017 23:25

OlaHansson skrev:Har ju samma modell men inget fel jag känner igen tyvärr... eller tack o lov
Tack och lov skulle jag säga.

Jag har även uppdaterat gpsen till nyaste version av mjukvaran.

Jag skulle vilja reinstallera firmwaren på enheten, men hittar inget sätt som det går att göra på. För att utesluta att det är någon drivrutin som blivit korrumperat.
Användarvisningsbild
Torkan
Föreningsmedlem
Inlägg: 130
Blev medlem: sön aug 30, 2009 15:27
Efternamn: Lindblad
Förnamn: Torgny
Ort: Järfälla

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Torkan » lör sep 02, 2017 9:53

Under fliken Firmware finner du hur du gör en ominstallation av firmware.
http://www.gpsrchive.com/Montana/index.htm
Bild
Din Jävel
Föreningsmedlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tor maj 31, 2012 15:53
Efternamn: Johansson
Förnamn: Ante

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Din Jävel » lör sep 02, 2017 11:04

Torkan skrev:Under fliken Firmware finner du hur du gör en ominstallation av firmware.
http://www.gpsrchive.com/Montana/index.htm
Tack Torkan! Jag tittade på sidan du länkade och kände att det kanske var lite svårare än vad jag kände mig bekväm med. Så jag tittade på youtube efter instruktionsvideor och hittade istället "hard reset". Efter att ha gjort en hard reset så visar min gps närmsta cachen först och det har den inte gjort på länge. Kanske är det lösningen? Oavsett kommer jag att posta en uppdatering om några dagar, när jag har hunnit testa gpsen lite mer.

Hard reset, till skillnad från factory reset som du hittar i menyerna, görs genom att trycka i det övre vänstra hörnet och starta gpsen. Trycket ska vara så hårt som du använder för att gpsen ska reagera på beröring på skärmen. Det kan ta ett par försök att lyckas, men sen kommer du att få ett val om att "radera alla användar data" och cancel. Jag antar att den kalla återstarten är mer genomgående än fabriksåterställningen eftersom den senare inte hjälpt.
Användarvisningsbild
Torkan
Föreningsmedlem
Inlägg: 130
Blev medlem: sön aug 30, 2009 15:27
Efternamn: Lindblad
Förnamn: Torgny
Ort: Järfälla

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Torkan » lör sep 02, 2017 19:12

Hoppas det funkar för dig nu.
Det är inte så svårt att ladda om firmware som det kan tyckas. Ladda bara ner den senaste firmware-filen och lägg den i mappen garmin på din Montana. (Den kallas GCD och finns under "Firmware history 2.90". Döp filen till gupdate.gcd och starta om GPSen.
Bild
Användarvisningsbild
Torkan
Föreningsmedlem
Inlägg: 130
Blev medlem: sön aug 30, 2009 15:27
Efternamn: Lindblad
Förnamn: Torgny
Ort: Järfälla

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Torkan » lör sep 02, 2017 19:25

Ska jag annars gissa så tror jag att problemet hänger ihop med ditt skapade filter. T.ex vald max D/T kombination, cache typer, cache-storlek eller cache status osv. Luskolla hur du gjort filtret.
Bild
Din Jävel
Föreningsmedlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tor maj 31, 2012 15:53
Efternamn: Johansson
Förnamn: Ante

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Din Jävel » sön sep 03, 2017 14:04

Torkan skrev:Ska jag annars gissa så tror jag att problemet hänger ihop med ditt skapade filter. T.ex vald max D/T kombination, cache typer, cache-storlek eller cache status osv. Luskolla hur du gjort filtret.
Filtret gjorde jag efter att gpsen började bete sig underligt, i ett försök att få den att visa cacherna i rätt ordning. Det är ett väldigt enkelt filter som visar alla D/T, alla storlekar och alla sorter, nothing more nothing less.
Din Jävel
Föreningsmedlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tor maj 31, 2012 15:53
Efternamn: Johansson
Förnamn: Ante

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Din Jävel » sön sep 03, 2017 14:10

Hard reset fungerade en gång. Efter nästa återstart så visade gpsen cacherna i någon egen ordning igen.

Jag kan inte se någon logik i hur cacherna visas, respektive inte visas. Nyare cacher verkar vara överrepresenterade i att falla bort, men det är ingen regel utan undantag. När jag var och cachade på Tylösand, Halmstad, så föll 10 av 13 cacher bort jämfört med telefonen. Där finns bara gamla cacher. I en ganska ny serie som ligger "nära" där jag bor faller fem av åtta cacher bort. Samma datum som de är skapade och D/T, storlek och typ kan exakt matcha en cache som visas och en som inte gör det.

Det verkar som om jag måste reinstallera firmware. Om inte någon har några andra idéer?
the explorist
Geocachare
Inlägg: 1118
Blev medlem: fre apr 18, 2008 19:49
Efternamn: Signal
Förnamn: Patrik
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av the explorist » mån sep 04, 2017 8:19

3 års garanti, bara att skicka tillbaka så får du en ny.
Din Jävel
Föreningsmedlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tor maj 31, 2012 15:53
Efternamn: Johansson
Förnamn: Ante

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Din Jävel » tis sep 05, 2017 0:33

the explorist skrev:3 års garanti, bara att skicka tillbaka så får du en ny.
Jag ska kolla upp det. Det hade varit skönt, även om jag undrar vad f*n som är fel.
Användarvisningsbild
Torkan
Föreningsmedlem
Inlägg: 130
Blev medlem: sön aug 30, 2009 15:27
Efternamn: Lindblad
Förnamn: Torgny
Ort: Järfälla

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Torkan » tis sep 05, 2017 11:31

Har du provat med att skapa en helt ny profil? Vad händer då?
Installera om firmware. Det är lätt som en plätt. Jag har gjort det ett antal gånger på mina Oregon 300 och 600.Du kan göra det med programmet Garmin Webupdater. Den frågar om du vill installera om samma version igen. Det är enklaste sättet om du är tveksam till att göra det manuellt.
Bild
Din Jävel
Föreningsmedlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tor maj 31, 2012 15:53
Efternamn: Johansson
Förnamn: Ante

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Din Jävel » tis sep 05, 2017 16:57

Torkan skrev:Har du provat med att skapa en helt ny profil? Vad händer då?
Installera om firmware. Det är lätt som en plätt. Jag har gjort det ett antal gånger på mina Oregon 300 och 600.Du kan göra det med programmet Garmin Webupdater. Den frågar om du vill installera om samma version igen. Det är enklaste sättet om du är tveksam till att göra det manuellt.
Körde programmet och en första test visar att det funkar, men det är svårt att vara säker. Jag är sjöman och ombord på mitt arbete nu. Här vet jag inte vilka cacher som brukar och inte brukar synas korrekt.
Användarvisningsbild
Torkan
Föreningsmedlem
Inlägg: 130
Blev medlem: sön aug 30, 2009 15:27
Efternamn: Lindblad
Förnamn: Torgny
Ort: Järfälla

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Torkan » ons sep 06, 2017 9:54

Vi får hoppas det funkar nu. Du får rapportera hur det går då bilden klarnar!
Bild
Din Jävel
Föreningsmedlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tor maj 31, 2012 15:53
Efternamn: Johansson
Förnamn: Ante

Re: Montana 680 - visar inte cacher som den ska

Inlägg av Din Jävel » tis sep 19, 2017 17:08

Så! Då var jag hemma på landbacken igen och kunde testa gpsen.

Ny firmware gjorde absolut ingen skillnad. Så, problemet kvarstår. Dock har jag varit i kontakt med Garmin under tiden och de erbjuder mig att byta enheten. Ett erbjudande jag kommer att ta.

Tack för all hjälp, alla tips och supporten.
Skriv svar