Garmin Dakota 20

Diskussioner om dedikerade GPS-mottagare (ej telefoner).
Användarvisningsbild
Olssonivallda
Geocachare
Inlägg: 291
Blev medlem: tis okt 16, 2007 19:42
Efternamn: Olsson
Förnamn: Johan
Ort: Vallda, Kungsbacka

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av Olssonivallda » mån sep 06, 2010 21:04

Körde gps'en lite till idag under lunchen. Inga problem alls :)
Bild
Användarvisningsbild
TractionMan
Geocachare
Inlägg: 17
Blev medlem: ons jun 09, 2010 11:08
Efternamn: Johansson
Förnamn: Stellan
Ort: Åstorp
Kontakt:

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av TractionMan » tis sep 07, 2010 1:34

Tog lite längre tid att hitta satelliterna första gången efter uppdateringen (två-tre minuter uppskattningsvis). Men efter det har den startat lika snabbt som vanligt och tickat på utan några bekymmer alls.
Bild
Dakota 20, Fri Pro v2 Götaland, CN Europa + väldigt dåligt lokalsinne.
http://tractionman.blogspot.com http://www.youtube.com/tractionmanswe
Sessie
Geocachare
Inlägg: 37
Blev medlem: mån apr 13, 2009 16:07
Ort: Näshulta

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av Sessie » mån sep 20, 2010 12:11

Finns det något sätt att få prickbokstäver i texten? Hittar ingenting i användarboken om detta. Och går det att ladda ner en spoilerbild?
Användarvisningsbild
rogge88
Geocachare
Inlägg: 1066
Blev medlem: tis nov 10, 2009 23:59
Ort: Mörrum

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av rogge88 » mån sep 20, 2010 13:17

Olssonivallda skrev:Och nu har jag gjort första cachingrundan med version 3.30:

Hoppla! Det här var lite skakigt. Jobbade mig igenom 5 cacher. Det hela började med att det tog en evighet innan gps'en fick syn på någon satellit ö.h.t. Ca 10 min. in på sökningen stängde den av sig :shock:
Omstart. Denna gång hittades satelliterna en efter en. 4-5 minuter hade vi fix. Lite skumt bara att satellitvyn inte visade mer än en satellit åt gången, längst i norr. När fixen kom, gick jag till kartvyn och sedan tillbaka och då såg det bra ut.
Började navigera till första cachen. Efter jag gått ca 50 meter in i en skog frös skärmbilden :roll: Bryta batterikretsen för att lösa detta.
Omstart. Upp på banan igen med snabb fix. Hittade cachen och då stängde gps'en av sig igen :evil:
Omstart. Detta upprepades några gånger till under de tre första cacherna. Ett par avstängningar och ett par frysningar.
Därefter verkade det som om enheten förstått att jag inte tyckte det hela var speciellt roligt, så den skärpte till sig. Sista 25-30 minuterna tuggade den på i gammal fin anda.

Det mysko i det hela är att jag känner igen symptomen sedan någon tidigare uppdatering. Strul de första 20-30 minuterna och sedan rullar den på precis som den skall. Mycket, mycket mysko.
Intressant brossan hade precis samma problem, men det verkar som om löste sig efter några omstarter :?
Användarvisningsbild
mathog
Geocachare
Inlägg: 272
Blev medlem: fre apr 16, 2010 21:24
Efternamn: Högman
Förnamn: Mats
Ort: Örebro
Kontakt:

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av mathog » mån sep 20, 2010 14:22

I och med uppdateringen till v3.30 har man stöd för multicache och mystery cache. Man knappar enkelt in "Next Step". Funkar perfekt! Dessutom kan man sortera ut olika typer av cacher som finns inladdade i gps:en. Också jättebra!

Visst är texten liten i Dakota 20... fast det är en riktigt smidig gps... 100% nöjd!
Sessie
Geocachare
Inlägg: 37
Blev medlem: mån apr 13, 2009 16:07
Ort: Näshulta

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av Sessie » tor sep 23, 2010 20:49

Sessie skrev:Finns det något sätt att få prickbokstäver i texten? Hittar ingenting i användarboken om detta. Och går det att ladda ner en spoilerbild?
Finns det verkligen ingen som vet? :?:
Användarvisningsbild
Monway
Geocachare
Inlägg: 635
Blev medlem: sön aug 17, 2008 20:18
Efternamn: Johansson
Förnamn: Lars
Ort: Gråbo

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av Monway » tor sep 23, 2010 21:21

Sessie skrev:
Sessie skrev:Finns det något sätt att få prickbokstäver i texten? Hittar ingenting i användarboken om detta. Och går det att ladda ner en spoilerbild?
Finns det verkligen ingen som vet? :?:
Det är väl antagligen som på min Oregon att Du går åt höger med högerpilen under A-Z då kommer ÅÄÖ fram, ytterligare ett tryck på högerpilen tar fram siffror och +- och till sist ytterligare ett tryck på högerpilen tar fram specialtecken.

Spoilerbilder kan Du spara som jpeg-bilder och visa i bildvisaren, men det var väl inte det Du var ute efter :?:

Jag tror iofs att det eventuellt finns något macro på GSAK som laddar ner spoilerbilder :?: :!:

Jag tror att iller är en hejare på sån´t :?: :!:

Du kan ju alltid pröva sökfunktionen här på forumet.

Lycka till :!:
Bild
Användarvisningsbild
Str@tocaster
Geocachare
Inlägg: 318
Blev medlem: tis nov 25, 2008 14:21
Efternamn: Janne
Förnamn: Hentschel
Ort: Umeå

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av Str@tocaster » fre sep 24, 2010 7:05

[quote="Sessie"Och går det att ladda ner en spoilerbild?[/quote]
Kolla den här tråden http://www.geocaching.se/forum/viewtopi ... =18&t=8471
Bild
Oregon 450T med Friluftskartan Pro (SGSIII och c:geo för spontancaching)
Användarvisningsbild
Olssonivallda
Geocachare
Inlägg: 291
Blev medlem: tis okt 16, 2007 19:42
Efternamn: Olsson
Förnamn: Johan
Ort: Vallda, Kungsbacka

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av Olssonivallda » fre sep 24, 2010 12:17

Ny FW: Dakota (WebUpdater) software version 3.40

Changes made from version 3.30 to 3.40:
  • Fixed issue while using spell search in route planner.
    Fixed issue where tracks could not be disabled from the map.
    Fixed issues with odometer distance.
    Fixed shutdown while panning the map for extended periods of time.
    Fixed occasional shutdown when turning off a marine alarm.
Bild
Användarvisningsbild
Olssonivallda
Geocachare
Inlägg: 291
Blev medlem: tis okt 16, 2007 19:42
Efternamn: Olsson
Förnamn: Johan
Ort: Vallda, Kungsbacka

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av Olssonivallda » sön okt 17, 2010 21:28

Ny FW: Dakota (WebUpdater) software version 3.50

Changes made from version 3.40 to 3.50:
  • Added support for Chirp™.
  • Fixed problem with certain custom maps.
  • Fixed issue with Sight 'N Go and user north reference.
Bild
Användarvisningsbild
Olssonivallda
Geocachare
Inlägg: 291
Blev medlem: tis okt 16, 2007 19:42
Efternamn: Olsson
Förnamn: Johan
Ort: Vallda, Kungsbacka

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av Olssonivallda » lör nov 19, 2011 18:44

Oj! Den här tråden var inte uppdaterad med de senaste mjukvarorna till Dakotan... Men, här är i alla fall den senaste i raden:

Ny FW: Dakota (WebUpdater) software version 4.90

Changes made from version 4.70 to 4.90:
  • Added Photo Viewer application (go to Setup -> Main Menu to add to the current profile)
  • Improvements to the geocaching experience. See TrailTech (http://garmin.blogs.com/softwareupdates ... ching.html) for more information.
  • Updated the Geocaching - Nearest dashboard
  • Fixed a potential hang on startup when importing large numbers of waypoints, tracks, routes, or geocaches
  • Fixed issue with very long geocache descriptions
  • Fixed shutdown when reviewing certain geocache descriptions
  • Fixed issue where some auto-archived tracks would be named in English regardless of user language
  • Fixed issue that could cause some geocaches to not import
  • Fixed issue with track log recording while using the stopwatch
  • Modified default map trails to appear as dashed red lines
Bild
Användarvisningsbild
Olssonivallda
Geocachare
Inlägg: 291
Blev medlem: tis okt 16, 2007 19:42
Efternamn: Olsson
Förnamn: Johan
Ort: Vallda, Kungsbacka

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av Olssonivallda » lör nov 19, 2011 18:46

Jag har uppdaterat min Dakota utan komplikationer.
Mycket trevligt att se cache-info i listan när man söker geocacherna!
Bild
Användarvisningsbild
famaxe
Geocachare
Inlägg: 93
Blev medlem: ons jun 17, 2009 14:59

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av famaxe » fre nov 25, 2011 10:09

Jag gjorde uppdateringen på frugans Dakota och kan verkligen rekommendera den, väntar på motsvarande till Oregon300. Men när vi var klara fanns inga cacher eller waypoints på kartan! Efter lite stökande visade det sig att Användar-waypoints var satt på Off. Jag har aldrig varit med om att detta har slagits av vid tidigare uppdateringar. Se: Inställning, Karta, Avancerade, Zoomnivåer, Användar-waypoints. Sätt på Auto.

Vad som också har hänt sen ett par versioner tillbaka är att man måste välja till extra språk, det enda som hänger med är engelska. Kom ihåg att välja till Svenska. Detta verkar gälla alla Oregon och Dakota.
larvig
Ny i forumet
Inlägg: 2
Blev medlem: mån dec 13, 2010 17:10
Efternamn: Lars
Förnamn: Ivarson

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av larvig » tis nov 29, 2011 16:59

Har haft den i ett halvår nu. Den rullar på lika bra som Oregon. Displayen är väl i minsta laget för kartnavigering, en del tycker det om Oregon också. Men skall man bara ha en uppfattning om var cachen är på kartan så duger den bra.
tmioa
Ny i forumet
Inlägg: 1
Blev medlem: lör jan 28, 2012 1:52
Efternamn: Antonsson
Förnamn: M-L

Re: Garmin Dakota 20

Inlägg av tmioa » tis mar 13, 2012 23:05

Någon som kan tipsa om bra karta till vår nyinköpta Dakota20? Givetvis för Geocaching :) Gör heller inget om det är till billig peng...
Den "karta" som är i nu från början vet jag inte om man kan kalla karta... // Tack!
Skriv svar