GSAK

Diskussioner om programvara för datorer (GSAK, Mapsource och liknande).
Användarvisningsbild
bonde456
Geocachare
Inlägg: 664
Blev medlem: tis nov 02, 2010 19:47
Efternamn: Persson
Förnamn: Andreas
Ort: N65° 56.065 E22° 52.506

Re: GSAK

Inlägg av bonde456 » mån maj 12, 2014 5:51

hjontemyra skrev:
danne100 skrev:Hallå alla
Jag har mina lösta mystar i gsak som jag vill ha i min gps ja det är ju ej svårt att få över dom till gpsen men en annan fråga hur gör man för att se att just dessa är lösta när man har olösta i sin gps med?
finns det något macro som gör att det visas något igpsen att dessa är lösta och dessa är inte lösta?
Hoppas ni fattar min fråga.
Strunta i att föra över dom olösta mystarna. Du lär väl inte lösa dom i fält om du inte lyckats lösa dom hemma innan.
ta dom till telefonen istället, i C:geo går det att skapa listor.
FN-yxa
Geocachare
Inlägg: 487
Blev medlem: mån nov 17, 2008 14:41
Efternamn: J
Förnamn: Micke
Ort: Lund

Re: GSAK

Inlägg av FN-yxa » mån maj 12, 2014 6:21

Garmin export-macro så får du en gul triangel på de med corrected.
Bild
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: GSAK

Inlägg av Sillen » mån maj 12, 2014 19:48

danne100 skrev:Hallå alla
Jag har mina lösta mystar i gsak som jag vill ha i min gps ja det är ju ej svårt att få över dom till gpsen men en annan fråga hur gör man för att se att just dessa är lösta när man har olösta i sin gps med?
finns det något macro som gör att det visas något igpsen att dessa är lösta och dessa är inte lösta?
Hoppas ni fattar min fråga.
Jag för inte över de olösta utan bara de med corr coord. För att föra över dessa samt de andra cachern jag vill ha med i GPS:n har jag tillverkat ett par filter, bland annat ett som heter "ologgade mystar corr coord" och innan jag laddar GPS:n kör jag en macro som heter något typ Filter combined.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
doffy_74
Geocachare
Inlägg: 443
Blev medlem: mån sep 20, 2010 16:19
Efternamn: Dahlberg
Förnamn: Henrik
Ort: Göteborg

Re: GSAK

Inlägg av doffy_74 » tis maj 13, 2014 17:42

Jag sätter kryss på alla cacher jag kan ta, där hamnar lösta mystar.
Sen gör man en filtrering på alla cacher i ett geografiskt område med kryss och exporterar till GPS:en.

Vid import av PQ söker jag fram alla cacher med GPX-datum som överensstämmer med de PQ jag importerat. Söker upp alla utom mystar som saknar kryss och kryssar i dom.
Filtrerar sen alla med kryss som är satt till disabled eller arkiverade och kryssar ur de som inte verkar gå att ta.
Användarvisningsbild
benke.olsson
Föreningsmedlem
Inlägg: 140
Blev medlem: tis aug 17, 2010 20:24
Efternamn: Olsson
Förnamn: Bengt-Åke
Ort: Gammalstorp

Re: GSAK

Inlägg av benke.olsson » tis maj 13, 2014 20:00

danne100 skrev:Hallå alla
Jag har mina lösta mystar i gsak som jag vill ha i min gps ja det är ju ej svårt att få över dom till gpsen men en annan fråga hur gör man för att se att just dessa är lösta när man har olösta i sin gps med?
finns det något macro som gör att det visas något igpsen att dessa är lösta och dessa är inte lösta?
Hoppas ni fattar min fråga.
Jag skriver in %correct=* innan %name i GarminExport-macrot och får på så vis en asterisk framför cachenamn med lösta coordinater.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
doffy_74
Geocachare
Inlägg: 443
Blev medlem: mån sep 20, 2010 16:19
Efternamn: Dahlberg
Förnamn: Henrik
Ort: Göteborg

Re: GSAK

Inlägg av doffy_74 » ons maj 28, 2014 14:39

så %county%name skulle ge kommunnamn framför i exporten?
och om jag vill exportera ut i formatet "Göteborg - Hades"?
Användarvisningsbild
hjontemyra
Geocachare
Inlägg: 830
Blev medlem: ons aug 09, 2006 23:00
Efternamn: Dahlin
Förnamn: Jonas
Ort: Örnsköldsvik
Kontakt:

Re: GSAK

Inlägg av hjontemyra » tor maj 29, 2014 13:05

doffy_74 skrev:så %county%name skulle ge kommunnamn framför i exporten?
och om jag vill exportera ut i formatet "Göteborg - Hades"?
Om det fungerar tror jag nog det resulterar i "GöteborgHades" istället för "Göteborg - Hades"
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Cordin
Föreningsmedlem
Inlägg: 592
Blev medlem: tis jan 29, 2008 21:40
Efternamn: Niclas
Förnamn: Tjäder
Ort: Horda
Kontakt:

Re: GSAK

Inlägg av Cordin » lör maj 31, 2014 18:11

danne100 skrev:Hallå alla
Jag har mina lösta mystar i gsak som jag vill ha i min gps ja det är ju ej svårt att få över dom till gpsen men en annan fråga hur gör man för att se att just dessa är lösta när man har olösta i sin gps med?
finns det något macro som gör att det visas något igpsen att dessa är lösta och dessa är inte lösta?
Hoppas ni fattar min fråga.
Du kan när du för över i gps:en i rutan för namn skriva

Kod: Markera allt

%correct=! %smart
Du får du ett ! före alla cachnamn (eller smartnames) OM cachen har correctade koordinater.
%smart kan bytas mot %name om man hellre vill ha hela namnet (dock få gps:er som klarar långa namn i listorna)

EDIT: man måste inte ha ! men jag tyckte det syntes bra i listan. Därför har jag det i mitt exempel.
Bild
***
Var dig själv alla andra är upptagna.
Användarvisningsbild
doffy_74
Geocachare
Inlägg: 443
Blev medlem: mån sep 20, 2010 16:19
Efternamn: Dahlberg
Förnamn: Henrik
Ort: Göteborg

Re: GSAK

Inlägg av doffy_74 » mån jun 02, 2014 8:16

hjontemyra skrev:
doffy_74 skrev:så %county%name skulle ge kommunnamn framför i exporten?
och om jag vill exportera ut i formatet "Göteborg - Hades"?
Om det fungerar tror jag nog det resulterar i "GöteborgHades" istället för "Göteborg - Hades"
%county - %name funkade utmärkt.
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: GSAK

Inlägg av Sillen » mån jun 02, 2014 12:17

Jag har missat syftet med att exportera på detta viset, själv har jag några filter där ett är mystar med corr cord. Jag kör sedan ett macro som heter filter combined. Klart att exportera.

Vad har jag missat?
Bild
Bild
Användarvisningsbild
hjontemyra
Geocachare
Inlägg: 830
Blev medlem: ons aug 09, 2006 23:00
Efternamn: Dahlin
Förnamn: Jonas
Ort: Örnsköldsvik
Kontakt:

Re: GSAK

Inlägg av hjontemyra » mån jun 02, 2014 14:04

Sillen skrev:Jag har missat syftet med att exportera på detta viset, själv har jag några filter där ett är mystar med corr cord. Jag kör sedan ett macro som heter filter combined. Klart att exportera.

Vad har jag missat?
Man behöver egentligen inte ens macrot. Jag har ett filter som filtrerar ut alla trad, multis och lösta mystar i Örnsköldsvik.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Cordin
Föreningsmedlem
Inlägg: 592
Blev medlem: tis jan 29, 2008 21:40
Efternamn: Niclas
Förnamn: Tjäder
Ort: Horda
Kontakt:

Re: GSAK

Inlägg av Cordin » mån jun 02, 2014 15:28

Sillen skrev:Jag har missat syftet med att exportera på detta viset, själv har jag några filter där ett är mystar med corr cord. Jag kör sedan ett macro som heter filter combined. Klart att exportera.

Vad har jag missat?
Om du har ett par mystar som ska lösas i fält och ett par mystar som är lösta och klara så kan &Correct=! ge en tydlig vink i gps:en vilken som är vilken.
Bild
***
Var dig själv alla andra är upptagna.
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: GSAK

Inlägg av Sillen » mån jun 02, 2014 19:40

Cordin skrev:
Sillen skrev:Jag har missat syftet med att exportera på detta viset, själv har jag några filter där ett är mystar med corr cord. Jag kör sedan ett macro som heter filter combined. Klart att exportera.

Vad har jag missat?
Om du har ett par mystar som ska lösas i fält och ett par mystar som är lösta och klara så kan &Correct=! ge en tydlig vink i gps:en vilken som är vilken.
Ahh, då är jag ned på er tanke, funkar dock inte om man har alla mystar i databasen.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
doffy_74
Geocachare
Inlägg: 443
Blev medlem: mån sep 20, 2010 16:19
Efternamn: Dahlberg
Förnamn: Henrik
Ort: Göteborg

Re: GSAK

Inlägg av doffy_74 » mån jun 02, 2014 20:55

Jag sätter userFlag på alla lösta mystar och alla cacher jag kan ta eller som är tillgängliga och använder inte alls detta egentligen.

Att markera kommun i GPS:en gjorde jag bara för att jag ville logga finds i så många kommuner som möjligt utan tidigare hittade. Jag önskade bara att jag enkelt kunde avaktivera eller radera GPX-filen efter att kommunens cache var avklarad...
Falkz
Geocachare
Inlägg: 954
Blev medlem: sön jan 18, 2009 20:29
Efternamn: .
Förnamn: Christian
Ort: Jönköping

Re: GSAK

Inlägg av Falkz » fre okt 10, 2014 23:10

Får error meddelande när jag kör findstatgen.
verkar ha något att göra med Other statistics valet att göra för om jag disablar det så körs det som det ska, har även provat att plocka bort labs cacher utan någon skillnad.

Error log: 10/10/2014 22:37:47 GSAK 8.4.1.78
********************************************************************
MacVersion = 4.3.08B
MacDescription = Find Statistics Generator (4.3)
MacAuthor = Rutson & Lignumaqua
MacUrl = http://gsak.net/board/index.php?showtop ... t&p=141634

Current Macro: C:\Users\Falken\AppData\Roaming\gsak8\Macros\FindStatGen43Beta.gsb

Error in Macro at line: 11390
$FindStart = SqlToDate(Extract($work,";",2))

Error=> Invalid date for [SQLToDate] function

(Error number: 559)

Macro will now abort

Bild
Skriv svar