GSAK

Diskussioner om programvara för datorer (GSAK, Mapsource och liknande).
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: GSAK

Inlägg av The Forslunds » ons jul 19, 2017 22:39

Alltså, man får använda sig av ett fält som inget macro använder.
BildBild
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: GSAK

Inlägg av Sillen » tor jul 20, 2017 11:28

The Forslunds skrev:
Sillen skrev:
Gaslarm skrev:Ja. Så fort jag skriver ett tecken i anteckningarna kommer den med. Det är nackdelen, men andelen sådana cacher är inte så många.
Ok, inte en metod för mig med andra ord då jag har notes på MÅNGA mystar som inte är lösta färdigt än.
Men om du lade till "uppfyller" som användardata (1-4) så kan du lätt filtrera ut uppfyllda challenge. Jag kommer nog att göra så i fortsättningen.
Jag tolkade det som att det är svårt att bara få de det står uppfylls som notes, tar 8ckså med saknas....
Bild
Bild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: GSAK

Inlägg av The Forslunds » fre jul 21, 2017 9:49

Sillen skrev:
The Forslunds skrev:
Sillen skrev: Ok, inte en metod för mig med andra ord då jag har notes på MÅNGA mystar som inte är lösta färdigt än.
Men om du lade till "uppfyller" som användardata (1-4) så kan du lätt filtrera ut uppfyllda challenge. Jag kommer nog att göra så i fortsättningen.
Jag tolkade det som att det är svårt att bara få de det står uppfylls som notes, tar 8ckså med saknas....
Jag syftar på användardata och inte usernotes vad det nu heter på svenska, användardatat kan du ju filtrera efter förekomst av ord.
Du kommer åt det via redigera waypoint.

Skickat från min ALE-L21 via Tapatalk
BildBild
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: GSAK

Inlägg av Sillen » sön jul 23, 2017 12:45

The Forslunds
Då fattar jag bättre. Fortsätter nog ändå med GSAK på det sätt jag gör idag.
Bild
Bild
Gaslarm
Geocachare
Inlägg: 42
Blev medlem: mån sep 06, 2010 18:30
Efternamn: Lenne
Förnamn: Mikael
Ort: Göteborg

Re: GSAK

Inlägg av Gaslarm » tis aug 15, 2017 14:46

Jag har ett bekymmer med waypoints.

När jag sänder cacher till gps (oregon 600) med ggz-format så får jag aldrig med waypoints. Alltså barnen i en multicache samt lämplig parkeringsplats.

Har googlat lite på detta och det verkar inte som det finns stöd för detta till oregon-serien.

Går detta att lösa på något vis?
Användarvisningsbild
Djurets
Föreningsmedlem
Inlägg: 1706
Blev medlem: sön feb 10, 2008 20:49
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Mikael
Ort: Mariestad

Re: GSAK

Inlägg av Djurets » tis aug 15, 2017 14:57

Har också irriterat mig på det. När jag läste ditt inlägg kom jag nog på en workaround.
Det borde funka om man gör en ny export och då bara väljer childwaypoints och exporterar dessa i gpx format.
Inte helt optimalt, men bättre än inget....

Skickat från min D6603 via Tapatalk
/Djurets
Bild
Gaslarm
Geocachare
Inlägg: 42
Blev medlem: mån sep 06, 2010 18:30
Efternamn: Lenne
Förnamn: Mikael
Ort: Göteborg

Re: GSAK

Inlägg av Gaslarm » ons aug 16, 2017 7:32

AAh, bra idé!
Ska fundera några varv kring detta :)
Gaslarm
Geocachare
Inlägg: 42
Blev medlem: mån sep 06, 2010 18:30
Efternamn: Lenne
Förnamn: Mikael
Ort: Göteborg

Re: GSAK

Inlägg av Gaslarm » lör sep 16, 2017 10:00

Har glömt att svara här angående tillhörande waypoints.
Har gjort så att jag skickar över cacherna som vanligt (ggz-fil). Sedan väljer jag att exportera GPS-/LOC fil. Där väljer jag att bocka i "BARA tillhörande waypoints (inga föräldrar)". Bara att flytta den till gpx-mappen i gpsen sedan.
Det blev ca 1200 waypoints på ca 4000 cacher i den sökningen jag gjorde här i fiskebyn.

Funkar rolex!
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: GSAK

Inlägg av Sillen » lör sep 16, 2017 17:33

Det spelar väll ingen roll om det är gpx eller gpz, eller?
Bild
Bild
Gaslarm
Geocachare
Inlägg: 42
Blev medlem: mån sep 06, 2010 18:30
Efternamn: Lenne
Förnamn: Mikael
Ort: Göteborg

Re: GSAK

Inlägg av Gaslarm » sön sep 17, 2017 12:40

Om det hade funkat med ggz borde dessa waypoints kommit med redan vid flytten av cacherna, men jag kan ha fel såklart.
Jag är glad att jag funnit ett sätt att få med waypoints iaf :)
Skriv svar