GSAK

Diskussioner om programvara för datorer (GSAK, Mapsource och liknande).
DenFete
Geocachare
Inlägg: 188
Blev medlem: mån dec 07, 2009 9:30
Efternamn: Ohlsson
Förnamn: Peter

Re: GSAK

Inlägg av DenFete » lör okt 11, 2014 20:31

Cordin skrev:
Sillen skrev:Jag har missat syftet med att exportera på detta viset, själv har jag några filter där ett är mystar med corr cord. Jag kör sedan ett macro som heter filter combined. Klart att exportera.

Vad har jag missat?
Om du har ett par mystar som ska lösas i fält och ett par mystar som är lösta och klara så kan &Correct=! ge en tydlig vink i gps:en vilken som är vilken.
Om man skriver en note på gömman i GSAK såsom löses på plats, spoiler gömma, bonusgömma, löst myst och dess lösning etc så ser man ganska snabbt vad som gäller. Men det är ju klart man får ingen extra ikon men det hjälper
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: GSAK

Inlägg av Motorcycledude » mån nov 03, 2014 19:07

Ngn mer än jag som har problem att ladda upp statistik med genuploadstats? Jag kör allt som vanligt men min profil uppdateras inte. Statistics generated on 2014.10.05 är det sista jag har fått upp.
Bild
Bild
FN-yxa
Geocachare
Inlägg: 486
Blev medlem: mån nov 17, 2008 14:41
Efternamn: J
Förnamn: Micke
Ort: Lund

Re: GSAK

Inlägg av FN-yxa » mån nov 03, 2014 19:30

Jag har samma problem. Det ligger i utklippet så jag får klistra in det manuellt.
Jag har haft mitt problem väldigt länge.
Bild
Användarvisningsbild
OlaHansson
Föreningsmedlem
Inlägg: 538
Blev medlem: tor mar 29, 2012 0:20
Efternamn: Hansson
Förnamn: Ola
Ort: Ålstorp/Löddeköpinge
Kontakt:

Re: GSAK

Inlägg av OlaHansson » mån nov 03, 2014 20:16

Det fungerade inte för mig heller...

Fick oxå lägga in det manuellt
Då fick jag iofs med att jag loggat en Labs o ett Giga oxå, det har inte gått innan
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: GSAK

Inlägg av The Forslunds » mån nov 03, 2014 21:54

Motorcycledude skrev:Ngn mer än jag som har problem att ladda upp statistik med genuploadstats? Jag kör allt som vanligt men min profil uppdateras inte. Statistics generated on 2014.10.05 är det sista jag har fått upp.
Det pajade när GC.COM byggde om profilsidan.
http://gsak.net/board/index.php?showtopic=17385&st=180 (scrolla ner till oktober)
BildBild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: GSAK

Inlägg av Motorcycledude » mån nov 03, 2014 22:47

The Forslunds skrev:
Motorcycledude skrev:Ngn mer än jag som har problem att ladda upp statistik med genuploadstats? Jag kör allt som vanligt men min profil uppdateras inte. Statistics generated on 2014.10.05 är det sista jag har fått upp.
Det pajade när GC.COM byggde om profilsidan.
http://gsak.net/board/index.php?showtopic=17385&st=180 (scrolla ner till oktober)
Fuck! :|

Men tack för infon!
Bild
Bild
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: GSAK

Inlägg av sydman » mån nov 03, 2014 23:48

Motorcycledude skrev:
The Forslunds skrev:
Motorcycledude skrev:Ngn mer än jag som har problem att ladda upp statistik med genuploadstats? Jag kör allt som vanligt men min profil uppdateras inte. Statistics generated on 2014.10.05 är det sista jag har fått upp.
Det pajade när GC.COM byggde om profilsidan.
http://gsak.net/board/index.php?showtopic=17385&st=180 (scrolla ner till oktober)
Fuck! :|

Men tack för infon!

"This is a....." .. TB-but.... ;)
Bild
pe 3
Geocachare
Inlägg: 161
Blev medlem: sön sep 28, 2008 20:56
Efternamn: Lahti
Förnamn: Petri
Ort: Köping
Kontakt:

Re: GSAK

Inlägg av pe 3 » fre nov 07, 2014 12:47

Kan någon förklara lite enklt för en idiot hur man lägger in det manuellt?
Varför ska jag hålla med dig då är vi två som har fel !!!!
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: GSAK

Inlägg av The Forslunds » lör nov 08, 2014 23:05

pe 3 skrev:Kan någon förklara lite enklt för en idiot hur man lägger in det manuellt?
Alltså statistiken?
Kör findstatgen (hela html-koden kopieras automatiskt till utklipp)
Öppna https://www.geocaching.com/account/settings/profile och klicka i fältet "bio" (på engelska), tryck ctrl-a för att markera allt och sedan ctrl-v för att klistra in och skriva över det gamla markerade, klicka på save changes. Klart
BildBild
Användarvisningsbild
doffy_74
Geocachare
Inlägg: 443
Blev medlem: mån sep 20, 2010 16:19
Efternamn: Dahlberg
Förnamn: Henrik
Ort: Göteborg

Fel i kommungränser i GSAK

Inlägg av doffy_74 » mån nov 10, 2014 0:43

Jag kan konstatera att GSAK har en konstig uppfattning om hur Göteborgskommun ser ut.
Speciellt NÖ har konstiga gränser.
Hur får jag in bättre gränser?
pe 3
Geocachare
Inlägg: 161
Blev medlem: sön sep 28, 2008 20:56
Efternamn: Lahti
Förnamn: Petri
Ort: Köping
Kontakt:

Re: GSAK

Inlägg av pe 3 » mån nov 10, 2014 11:01

The Forslunds skrev:
pe 3 skrev:Kan någon förklara lite enklt för en idiot hur man lägger in det manuellt?
Alltså statistiken?
Kör findstatgen (hela html-koden kopieras automatiskt till utklipp)
Öppna https://www.geocaching.com/account/settings/profile och klicka i fältet "bio" (på engelska), tryck ctrl-a för att markera allt och sedan ctrl-v för att klistra in och skriva över det gamla markerade, klicka på save changes. Klart
Tack!!
Varför ska jag hålla med dig då är vi två som har fel !!!!
Anden81
Geocachare
Inlägg: 507
Blev medlem: lör sep 20, 2008 18:22
Efternamn: Andskär
Förnamn: Mathias
Ort: Bro

Re: GSAK

Inlägg av Anden81 » fre nov 21, 2014 18:13

Går det att nollställa korrigerade koordinater i en gpx på något sätt?
Har kollat lite men hittar inget sätt och vill inte göra det manuellt för det är för många.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: GSAK

Inlägg av The Forslunds » fre nov 21, 2014 18:35

Anden81 skrev:Går det att nollställa korrigerade koordinater i en gpx på något sätt?
Har kollat lite men hittar inget sätt och vill inte göra det manuellt för det är för många.
Vad jag vet så finns ingen "flagga" för att det är korrigerade koordinater i GPX-filen, jag skulle ha laddat in den i GSAK och uppdaterat cacherna med ett GC-konto utan korrigerade koords och exportera den igen.

Eller vad vill du göra med filen?
BildBild
Användarvisningsbild
Djurets
Föreningsmedlem
Inlägg: 1706
Blev medlem: sön feb 10, 2008 20:49
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Mikael
Ort: Mariestad

Re: GSAK

Inlägg av Djurets » fre nov 21, 2014 18:37

Det går att exportera cacher i gsak utan att ta med dom korrigerade koordinaterna.
/Djurets
Bild
Användarvisningsbild
The Forslunds
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 1544
Blev medlem: sön okt 31, 2010 9:46
Efternamn: Forslund
Förnamn: Tommy
Ort: Näsåker

Re: GSAK

Inlägg av The Forslunds » fre nov 21, 2014 18:42

Djurets skrev:Det går att exportera cacher i gsak utan att ta med dom korrigerade koordinaterna.
Så sant, tänkte bara tillägga att det förutsätter att man har originalkoordinaten redan innan och lagt till den korrigerade koordinaten manuellt i GSAK, då kan man välja vid en export att använda original eller korrigerade koordinater.
BildBild
Skriv svar