Labs i GSAK och på GC.com

Diskussioner om programvara för datorer (GSAK, Mapsource och liknande).
Användarvisningsbild
hjontemyra
Geocachare
Inlägg: 830
Blev medlem: ons aug 09, 2006 23:00
Efternamn: Dahlin
Förnamn: Jonas
Ort: Örnsköldsvik
Kontakt:

Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av hjontemyra » fre okt 04, 2013 13:41

Med tanke på att många kommer logga labs på FAD så har jag skrivit en liten manual hur man får in lab-cacher i GSAK. Det är inte helt självklart. Det stora problemet är att labs inte inkluderas i MyFounds-gpx:en som man kan generera på gc.com.
Manualen kanske har brister och det kanske finns andra sätt, men det kan spara tid för en del kanske. Själv satt jag flera timmar för att få ordning på det och jag har vänner som ännu inte fått ihop statistiken.
Jag har även försökt att förklara hur labs räknas på den officiella sidan. Man kan säga att dom ställer till det lite grann, men om man vet på vilket sätt kan man själv åtgärda det.
Observera att manualen är skriven som situationen ser ut just nu. Vi vet ju inte hur gc.com kommer hantera dessa i framtiden, vi vet inte heller hur GSAK kommer hantera detta längre fram.

Dela gärna länken om ni vill.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/863 ... 20GSAK.pdf
Bild
Bild
flopflex
Geocachare
Inlägg: 564
Blev medlem: lör okt 20, 2012 9:39
Efternamn: F
Förnamn: Flopflex

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av flopflex » fre okt 04, 2013 14:23

Hur vet du att Labs cacherna kommer finnas vid FAD :?: :D
Användarvisningsbild
hjontemyra
Geocachare
Inlägg: 830
Blev medlem: ons aug 09, 2006 23:00
Efternamn: Dahlin
Förnamn: Jonas
Ort: Örnsköldsvik
Kontakt:

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av hjontemyra » fre okt 04, 2013 14:30

flopflex skrev:Hur vet du att Labs cacherna kommer finnas vid FAD :?: :D
Därför att dom själva sagt det...
Bild
Bild
tarlin
Geocachare
Inlägg: 400
Blev medlem: mån dec 08, 2008 1:44
Efternamn: Larsson
Förnamn: Hans Peter
Ort: Nynäshamn
Kontakt:

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av tarlin » mån nov 04, 2013 15:30

Tack för manualen, nu skall jag försöka om jag kan få den enda LAB cache jag loggade på eventet in i GSAK på annat sätt än jag har gjort, nämligen att skriva den in manuellt.
mvh Hans Peter
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av Sillen » tis nov 05, 2013 11:37

Tack!
Här funderat på hur jag skulle göra. Får testa när jag bättrar på min databas nästa gång.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av Sillen » sön dec 22, 2013 19:30

Jag pratade med några polare i dag och då kom vi in på just LABS caches. Jag kom på att jag aldrig la in dessa i GSAK och skulle testa att få in dessa som found. Nu lyckades inte jag och dropbox länken fungerar inte längre. Någon som kan tipsa mig hir jag får in LABS caches i GSAK som found?
Bild
Bild
Användarvisningsbild
hjontemyra
Geocachare
Inlägg: 830
Blev medlem: ons aug 09, 2006 23:00
Efternamn: Dahlin
Förnamn: Jonas
Ort: Örnsköldsvik
Kontakt:

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av hjontemyra » sön dec 22, 2013 19:35

Sillen skrev:Jag pratade med några polare i dag och då kom vi in på just LABS caches. Jag kom på att jag aldrig la in dessa i GSAK och skulle testa att få in dessa som found. Nu lyckades inte jag och dropbox länken fungerar inte längre. Någon som kan tipsa mig hir jag får in LABS caches i GSAK som found?
Jag hade bytt plats för filerna i min dropbox.
Nya länkar:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/863 ... 20GSAK.pdf
samt
https://dl.dropboxusercontent.com/u/863 ... D_labs.gpx
Sorry
//Jonas
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av Sillen » mån dec 23, 2013 11:33

Är det så att man vill ha din fil och inte hittar den så är det inte mer än att fråga efter filen. Jag valde att fråga här då det mycket väl kan vara fler som är intresserade. Är tacksam för att du gjort jobbet.

Mitt problem är att jag inte kan göra en GPX-fil av LABS-caches, hur kan jag göra en av dessa?
Jag testade att öppna dem igen via egen profil och loggade cacher. Den sidan som kommer fram ser inte alls ut som vanliga cacher där man kan välja att ladda ner en GPX på cachen!

Hoppas kunna få stöd för att kunna göra en GPX över de LABS som var med på FAD 2013
Bild
Bild
Användarvisningsbild
hjontemyra
Geocachare
Inlägg: 830
Blev medlem: ons aug 09, 2006 23:00
Efternamn: Dahlin
Förnamn: Jonas
Ort: Örnsköldsvik
Kontakt:

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av hjontemyra » mån dec 23, 2013 12:42

Sillen skrev:Är det så att man vill ha din fil och inte hittar den så är det inte mer än att fråga efter filen. Jag valde att fråga här då det mycket väl kan vara fler som är intresserade. Är tacksam för att du gjort jobbet.

Mitt problem är att jag inte kan göra en GPX-fil av LABS-caches, hur kan jag göra en av dessa?
Jag testade att öppna dem igen via egen profil och loggade cacher. Den sidan som kommer fram ser inte alls ut som vanliga cacher där man kan välja att ladda ner en GPX på cachen!

Hoppas kunna få stöd för att kunna göra en GPX över de LABS som var med på FAD 2013
Du fick ju länken i inlägget ovan. Man behöver inte fråga efter den... :)
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av Sillen » mån dec 23, 2013 12:51

Nu ser jag!
Jag var visst lite ivrig varför jag öppnade länken istället för att ladda ner den! :oops:
Gör ett nytt försök när jag kommit ut från glöggdimmorna!

TACK för snabbt svar!
Bild
Bild
Användarvisningsbild
hjontemyra
Geocachare
Inlägg: 830
Blev medlem: ons aug 09, 2006 23:00
Efternamn: Dahlin
Förnamn: Jonas
Ort: Örnsköldsvik
Kontakt:

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av hjontemyra » mån dec 23, 2013 14:31

Sillen skrev:Nu ser jag!
Jag var visst lite ivrig varför jag öppnade länken istället för att ladda ner den! :oops:
Gör ett nytt försök när jag kommit ut från glöggdimmorna!

TACK för snabbt svar!
Om man lägger på växeln ?dl=1 så laddar den ner direkt. Länken blir då:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/863 ... s.gpx?dl=1

//J
Bild
Bild
Användarvisningsbild
OlaHansson
Föreningsmedlem
Inlägg: 538
Blev medlem: tor mar 29, 2012 0:20
Efternamn: Hansson
Förnamn: Ola
Ort: Ålstorp/Löddeköpinge
Kontakt:

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av OlaHansson » tis maj 27, 2014 23:26

LABS blir officiella


Your Lab Cache finds are now more official than ever. Lab Caches are scheduled to be rolled into Geocaching find statistics and your milestones beginning on June 3, 2014. Besides cheering, there's one other thing you might want to consider doing.

The addition of your Lab Cache finds may alter your milestones. Check now to lock-in milestones on your Geocaching.com profile. After the update, you'll be able to use the tool to lock in a Lab Cache find as a milestone. You'll also find Lab Cache stats on your chronology and geocache types section. If you created a Lab Cache and it was logged, you'll find new stats on your owned geocaches page.

Thanks for finding a Lab Cache and helping to play a part in shaping the future of geocaching.

Sincerely,
Everyone at Geocaching HQ
Falkz
Geocachare
Inlägg: 954
Blev medlem: sön jan 18, 2009 20:29
Efternamn: .
Förnamn: Christian
Ort: Jönköping

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av Falkz » ons maj 28, 2014 0:48

Trevligt :)

Och för att låsa sina milestones så gör man det här
http://www.geocaching.com/my/statistics_edit.aspx
Användarvisningsbild
lillfiluren
Föreningsmedlem ★
Föreningsmedlem ★
Inlägg: 505
Blev medlem: ons jul 22, 2009 6:20
Efternamn: Högström
Förnamn: Jonas
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Labs i GSAK och på GC.com

Inlägg av lillfiluren » ons maj 28, 2014 20:05

Nu behövs det bara att dom ingår i API och "my finds" gpxen så blir alla glada.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Bild
Skriv svar