Gsak uppdatera mina hitttade

Diskussioner om programvara för datorer (GSAK, Mapsource och liknande).
TossiToker
Geocachare
Inlägg: 15
Blev medlem: fre jul 29, 2011 8:34
Efternamn: Niklas
Förnamn: Persson
Ort: Kumla

Gsak uppdatera mina hitttade

Inlägg av TossiToker » mån aug 15, 2016 19:00

Jag har ett problem och jag har sökt lite men hittar inget som skulle lösa mitt problem,

När jag är ute och letar lite, så brukar jag köra med min gps och sen snabbloggar jag med min mobil, Så jag har koll på vilka jag hittat. Men hur gör jag för att Gsak ska uppdatera mina hittade automatiskt. Istället för att ladda hem en PQ.
Bild
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: Gsak uppdatera mina hitttade

Inlägg av Sillen » mån aug 15, 2016 19:05

I en av flikarna finns uppdatera cacher. Du kan välja att uppdatera den du är på eller alla i filter. Hittar du inte så säg till så skriver jag nytt mer detaljerat när jag är vid datorn.
Bild
Bild
TossiToker
Geocachare
Inlägg: 15
Blev medlem: fre jul 29, 2011 8:34
Efternamn: Niklas
Förnamn: Persson
Ort: Kumla

Re: Gsak uppdatera mina hitttade

Inlägg av TossiToker » mån aug 15, 2016 19:51

Tackar, Nu funkar det, Har du några tips på bra makro att använda ? har precis börjat använda det.
Bild
Användarvisningsbild
OlaHansson
Föreningsmedlem
Inlägg: 538
Blev medlem: tor mar 29, 2012 0:20
Efternamn: Hansson
Förnamn: Ola
Ort: Ålstorp/Löddeköpinge
Kontakt:

Re: Gsak uppdatera mina hitttade

Inlägg av OlaHansson » mån aug 15, 2016 22:59

TossiToker skrev:Jag har ett problem och jag har sökt lite men hittar inget som skulle lösa mitt problem,

När jag är ute och letar lite, så brukar jag köra med min gps och sen snabbloggar jag med min mobil, Så jag har koll på vilka jag hittat. Men hur gör jag för att Gsak ska uppdatera mina hittade automatiskt. Istället för att ladda hem en PQ.

Jag loggar alltid dom som hittade i GPS'n
Sen när jag kommer hem kopplar jag in den o loggar från GSAK

Välj: Geocaching.com åtkomst / Publicera loggar...
I nästa ruta: Hämta o välj GPS så kommer allt upp du har loggat på ngt sätt
Sen är det bara att logga alla hemma i lugn o ro o sen skicka upp alla loggar på en gång.
Finns även möjlighet att lägga till bilder o logga TB's i loggen

Tänk på att co får mail om alla loggar (dina snabbloggar tex) men inte om dom ändras till en "bättre" logg senare.
(Det kan man få från P-GC men nog inte alla som har)
Macro
CountryStateCounty - för att uppdatera län kommuner
Google_map - för att se placering på google maps av allla cacher i ett filter
Elevation - uppdaterar höjd över havet på cacher
BadgeGen o FindStatGen - för att få fram statistik o publicera
TossiToker
Geocachare
Inlägg: 15
Blev medlem: fre jul 29, 2011 8:34
Efternamn: Niklas
Förnamn: Persson
Ort: Kumla

Re: Gsak uppdatera mina hitttade

Inlägg av TossiToker » tis aug 16, 2016 18:16

OlaHansson skrev:
TossiToker skrev:Jag har ett problem och jag har sökt lite men hittar inget som skulle lösa mitt problem,

När jag är ute och letar lite, så brukar jag köra med min gps och sen snabbloggar jag med min mobil, Så jag har koll på vilka jag hittat. Men hur gör jag för att Gsak ska uppdatera mina hittade automatiskt. Istället för att ladda hem en PQ.

Jag loggar alltid dom som hittade i GPS'n
Sen när jag kommer hem kopplar jag in den o loggar från GSAK

Välj: Geocaching.com åtkomst / Publicera loggar...
I nästa ruta: Hämta o välj GPS så kommer allt upp du har loggat på ngt sätt
Sen är det bara att logga alla hemma i lugn o ro o sen skicka upp alla loggar på en gång.
Finns även möjlighet att lägga till bilder o logga TB's i loggen

Tänk på att co får mail om alla loggar (dina snabbloggar tex) men inte om dom ändras till en "bättre" logg senare.
(Det kan man få från P-GC men nog inte alla som har)
Macro
CountryStateCounty - för att uppdatera län kommuner
Google_map - för att se placering på google maps av allla cacher i ett filter
Elevation - uppdaterar höjd över havet på cacher
BadgeGen o FindStatGen - för att få fram statistik o publicera
Aha, Tackar det har jag aldrig tänkt på. Då får jag ändra mitt logg ordning , så det blir ordentligt direkt.

Ska kolla på macro nu och ladda hem dom.
Bild
Användarvisningsbild
Sillen
Geocachare
Inlägg: 849
Blev medlem: fre dec 26, 2008 20:33

Re: Gsak uppdatera mina hitttade

Inlägg av Sillen » tis aug 16, 2016 22:33

Ola är kunnig och har koll. Vad du sen behöver beror lite på hur du kommer använda GSAK. Vilka du behöver mer får du ta vartefterbehov, det finns massor av bra. Skulle jag nämna utöver de Ola nämnt är det nog filtercombined.
Bild
Bild
Anden81
Geocachare
Inlägg: 507
Blev medlem: lör sep 20, 2008 18:22
Efternamn: Andskär
Förnamn: Mathias
Ort: Bro

Re: Gsak uppdatera mina hitttade

Inlägg av Anden81 » mån sep 05, 2016 23:05

En fråga på samma tema.
Loggar mina finds med gsak och ibland får den inte in min logg när jag skickat upp dom. Har cachen loggat för mycket mellan mitt datum för irl logg och när jag skickar upp den blir cachen enbart gul i gsak men finns inget founddatum på den.
Någon som har en enkel lösning på detta?
Vill inte dra ner alla loggar på alla jag hittar.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Djurets
Föreningsmedlem
Inlägg: 1706
Blev medlem: sön feb 10, 2008 20:49
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Mikael
Ort: Mariestad

Re: Gsak uppdatera mina hitttade

Inlägg av Djurets » tis sep 06, 2016 11:48

Längst ner på PQ sidan på GC.com finns "my finds" PQn som du kan ladda ner var tredje dag, den innehåller alla dina found loggar.

Skickat från mobilen med taskig tangentbords precision.
/Djurets
Bild
Anden81
Geocachare
Inlägg: 507
Blev medlem: lör sep 20, 2008 18:22
Efternamn: Andskär
Förnamn: Mathias
Ort: Bro

Re: Gsak uppdatera mina hitttade

Inlägg av Anden81 » tis sep 06, 2016 16:36

Djurets skrev:Längst ner på PQ sidan på GC.com finns "my finds" PQn som du kan ladda ner var tredje dag, den innehåller alla dina found loggar.

Skickat från mobilen med taskig tangentbords precision.
Jo den visste jag om men det måste finnas ett annat enklare sätt. Har man många finds så blir filen seg att ladda in i gsak.
Har hittat ett makro som funkar hyggligt men tänkte om det fanns ett som fångade upp specifika loggar istället för att ta ner alla på cachen till den får träff på användaren man söker på.
Bild
Bild
FN-yxa
Geocachare
Inlägg: 486
Blev medlem: mån nov 17, 2008 14:41
Efternamn: J
Förnamn: Micke
Ort: Lund

Re: Gsak uppdatera mina hitttade

Inlägg av FN-yxa » tis sep 06, 2016 18:08

Om det inte är så många cacher det handlar om kan du lägga till ett founddatum manuellt på varje cache. Då får du iof inte med dig din egen logg.

/ FN-yxa
Bild
Skriv svar