The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Har du varit ute på en geocachingresa och har massor att berätta? Har du upplevt något roligt, fantastiskt eller underligt? Skriv din berättelse här.
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av Motorcycledude » tor jul 21, 2011 21:10

Ligger just nu och latar mig på soffan några timmar efter hemkomst från USA och en fantastisk georesa tillsammans med ralleman, Hallén, TMR68, Graazzt och disord3r. Jag har under resans gång lagt upp några bloginlägg på gcbook men tänkte att jag kunde klistra in dom här också så att dom kommer fler tillgodo. Kanske finns en del matnyttigt där för den som vill göra en liknande resa.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av Motorcycledude » tor jul 21, 2011 21:12

Snoqualmie, Washington 110714

För några månader föreslog Ralleman en Amerikaresa för att logga en del speciella cacher och annat kul. jag, Ralleman, Graazt, disord3er, TMR68 och Hallén är nu på plats i Washington State.

Vi möttes upp i Stockholm i tisdags för att ladda upp inför vårt tidiga flyg morgonen efter. Vi beslutade oss för att cacha hela natten och skippa sömnen, för att istället sova på planet och underlätta tidsomställningen. Planen funkade rätt bra och strax efter 11.00 på onsdagen landade vi i Seattle. Efter snabb incheckning på hotellet var vi ivriga att ta vår första logg. Det blev inget märkvärdigt men för flera av oss var det ett nytt land och för övriga i alla fall en ny delstat. Vi var dock inte nöjda med det utan tog hyrbilen upp till Kanada och några loggar i British Columbia. På tillbakavägen råkade vi ofrivilligt bli illegal immigrants två ggr om! Vi parkerade och gick för att logga en virtual precis vid gränsen. Vad vi inte visste var att den låg på USA-sidan, så faktum är att vi tog oss in i USA på illegal väg och samma sak med Kanada på tillbakavägen, vilket även observerades av gränsvakterna som kom rusande. En liten föreläsning och några ursäker så var allt ok dock.

Idag tog vi bilen till Snoqualmie och några mycket speciella loggar. Huvudmålet var en av de allra äldsta cacherna, en gömma som helt enkelt heter Geocache och har det speciella GC-numret GCD. Den ligger högt upp efter en brant vandringsled. Man parkerar på ca. 1000 höjdmeter och vandrar sedan upp, via några andra cacher, till ca. 1565 meters höjd. De sista 300 meterna vi vandrade var dessutom snötäckta så vi var rejält möra när vi lyckliga kunde logga. Vi åt lunch däruppe och vandrade sedan ner igen. Drygt 2 1/2 timma tog det inklusive lunch.

Hallén testar snödjupetDärefter väntade cachen Iron Horse. Vandringen dit är speciell, man går genom en 4 km lång övergiven tågtunnel. Extremt coolt! Bäst var dock ändå nästan lyckan i att komma ut ur tunneln vid cachen beredd på att nödgas sätta sig på huk under en gran och uträtta ett panikbehov - och så möts man av den vackra synen av en toalett!

Vi kunde sedan inte låta bli att vandra drygt 600 meter till för att beskåda platsen för det som var tänkt som resans huvudmål - den näst sista existerande Project A.P.E. cachen. Den mugglades tyvärr ca. en månad före vår resa och är nu borta för gott.
På väg tillbakla mötte vi ett amerikanske cachar-par som berättade att det även fanns en cache inne i själva tunneln, vilket vi missat. Det blev en kul bonus.
På väg hem passerade vi genom det lilla samhället North Bend. Här spelades TV-serien Twin Peaks in. Vi kunde inte låta bli att vara nördiga och ta en kaffe och en körsbärspaj på kafét. "I couldn't see that one coming!" yttrade servitrisen ironiskt när vi generade beställde.
Därefter återstod bara att cacha oss tillbaka till Seattle. I morgon ska vi besöka Groundspeaks HQ!

Bild

Bild

Bild

Bild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av Motorcycledude » tor jul 21, 2011 21:14

Seattle, Washington 110716

När jag skriver detta är vi mitt i vår s.k. "busy day", d.v.s. vårt försök att logga 12 cache-typer på 24 timmar. Vi inledde med att gå och lägga oss ett par timmar vid 20-snåret, för att sedan vara på plats vid en challenge-cache vid midnatt (för att kanske nå 13 om det blir en egen sort). Vi klarade sedan även av trad, multi, earthcache, virtual, letterbox och myst innan vi gick och la oss igen. Strax ska vi försöka ta webcam och wherigo innan vi har ett event nära flygplatsen och slutligen flyger till Kanada för resten.

Annars inledde vi gårdagen med en multi tillägnad Seattle-sonen Kurt Kobain och därefter blev det lite park-caching innan vi begav oss till Groundspeaks HQ, vilket blev ett mycket kul besök. Flera lackeys dök upp för en pratstund och moun10bike anmälde sig genast till vårt event.

Men nu hinner jag inte skriva mer - mot Kanada!
Bild

Bild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av Motorcycledude » tor jul 21, 2011 21:15

Three Hills, Alberta, Kanada 110717

Vi gjorde det!

Med cirka 2 timmar tillgodo satte vi våra signaturer i loggboken för den 12:e och sista cache-typen på 24 timmar. Vi misstänker att vi är de första svenskarna som klarat 12 stycken på ett dygn.

Klockan är nu 02.00 här i Kanada och jag ska strax gå och sova. Vi har nått slutet på ett låååångt caching-dygn som inleddes 00.10 ca. 45 minuter norr om Seattle med cachen 100 Stars challenge, som vi loggade utifall att challenge-cacher blir en egen cache-typ framöver. På samma plats loggade vi även tradden Intel Inside, som blev den egentliga första cachen i projektet. Några kilometer därifrån hittade vi den ganska enkla multin Bird Haven.

Nu åkte vi ner mot själva Seattle och earthcachen Wedgwood Erratic. Till vår förtjusning upptäckte vi nu den virtuella cachen Kalakala Kid och letterboxen Yugi-Oh Letterbox alldeles i närheten. Den senare rekommenderades inte på natten i beskrivningen men eftersom den låg så bra till körde vi ändå och det gick klockrent. Vi hade egentligen siktat in oss på två andra istället för dessa men hade helt missat hur bra de låg till geografiskt. Nattetappen avsklutades sedan med mysten Billy Swift. Vi hade egentligen bara tänkt ta challenge, earthcache och myst innan sängen väntade så nu låg vi plötsligt väldigt bra till. 03.00 kom vi i säng igen.

08.00 var det avfärd. För att krydda bedriften lite loggade vi först en benchmark och sedan en chirp, innan det var dags för det första riskmomentet - webcam. man vet aldrig om de funkar eller vart de pekar och dessutom behövdes online-hjälp på hemmaplan, vilket Hallén fixade i form av connyivar. Utan andra problem än regn kunde SR 520: NE 51st St. loggas.

Därefter väntade ngt som vi var väldigt oroliga för: wherigo. Vi valde att satsa på CITO Wherigo, som verkade relativt enkel och snabb. Det var fullt med folk i parken då denna firade 100 år, men just vid cachen satt bara en stackars ensam gubbe som nog undrade vad vi sysslade med när vi kutade fram och tillbaka över gräsmattorna. Jag fick fram koordinaterna först och strax därefter även disord3er, Graazzt och TMR68. Cachen låg bara 74 meter bort och nu började vi ana morgonluft.

Raskt iväg till flygplatsen, där vi själva ordnat ett event för att vara säkra på att få ett vanligt sådant. Det dök upp ganska många lokala cachare och även moun10bike från Groundspeak. 14.23 lyfte vi sedan mot Calgary.

Väl där hämtade vi ut vår hyrbil och styrde ut över den extremt platta prärien. Vägarna låg öde och raksträckorna kunde vara 5-6 mil långa. Snart var vi framme i Three Hills där vi raskt kunde logga CITO och MEGA-eventet. Vi var lite nojiga över om det verkligen skulle bli MEGA, men vi hann knappt mer än in i lokalen innan det förkunnades att loggen nu innehöll över 600 namn.
Vi stod nu på 11 men hade vårt största hinder framför oss. Man hade nämligen ändrat öppetiderna för GPS Adventures Canada - Three Hills Alberta och stängde nu ungefär samtidigt som vi landade i Calgary. En av de fantastiska värdarna fixade dock genast en privat tillställning åt oss och vi kunde rusa in i labyrinten och lösa uppgifterna och snart hade vi alla fått fram informationen som behövdes för att logga vår 12:e och sista cache-typ! Vi hade klarat det!

Efter all stress och sömnbrist var det skönt att varva ner med en god middag och en avslappnad caching-promenad i den lilla staden. Natt på er!
Bild

Lyckligt leende efter 12 cache-typer på 24 timmar!
Senast redigerad av 2 Motorcycledude, redigerad totalt 0 gång.
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av Motorcycledude » tor jul 21, 2011 21:16

Vancouver, Washington 110719

Vi är nu i Vancouver, men inte i Kanada utan i USA och Washington, strax norr om Portland, Oregon. En hel del har hänt de senaste två dagarna, däribland en smula dramatik.

När vi lämnade MEGA-eventet i Three Hills följde vi en trail med nya cacher som löpte ner mot Badlands och staden Tyrell, mest känd som en av de största fyndplatserna av gamla dinosauriefossil i världen. Man kan lugnt säga att det märks på stan - alla ställen heter ngt i stil med Dinos, Fred & Barneys o.s.v. och det dräller av stora plastdinosaurier. Vi loggade t.o.m. en cache som var uppkörd i röven på en 3 meter hög plastdino.

Från Tyrell styrde vi kurs mot flygplatsen i Calgary igen. Tyvärr hade vi nog varit lite völ optimistiska vad gäller tiden och dessutom råkade vi på ett vägarbete som tog en del tid. Graazzt och jag checkade in och rusade till säkerhetskontrollen i raketfart (och där fastnade naurligtvis jag en bra stund) men vad värre var att när vi passerade igenom syntes inte de andra till - och dom skulle med ett annat plan, 20 minuter före oss. Mycket riktigt - när vi kom fram till Seattle igen var de andra inte där och en koll mot mobilen gav vid handen att dom missat flyget och skulle bli kvar över natten. Det var bara att boka om hotellen.

På morgonen mötte vi upp resten av ligan igen och styrde sedan söderöver. Målet för de sista två dagarna är främst riktigt gamla burkar. Den första av gamlingarna var The Old Carty Place, från mars 2001. Därefter åkte vi till vårt hotell och checkade in, innan vi korsade Columbiafloden och for in i Oregon. Där skulle vi först ta Dr. Who, en gömma vi blivit tipsade om. Alla hävdade att den var fantastiskt bra men ingen hintade om vad den bestod av. Man kan lugnt säga att alla talade sanning. Jag har aldrig sett ngt liknande och jag tror inte ngn cache jag tagit kommer i närheten av att vara så snygg, cool och innovativ som denna.

Därefter gav vi oss på gamlingarna igen. Först multin Council Crest Cache, från februari 2001 inne i själva Portland och sedan The Burn, ca. 2 timmar västerut, från januari samma år.

Sedan blev det dramatiskt igen. Jag som haft körkort i 25 år och konsekvent kör 20-30 kmh för fort, men aldrig blivit stoppad blev stoppad av State Troopers - för att ha kört för sakta! alt Jag trodde helt enkelt att det var 45 mph men de skyltarna betyder bara att man ska sakta ner i kurvorna och sedan återgår det till 55 igen, utan ny skylt. Vi blev dock inte speciellt oroliga och det var mest rätt coolt att få höra de berömda orden "License and registration please!" på riktigt.

Vi var nu tvungna att göra en avstickare till den lilla hålan Tillamook för att tanka - och vad händer på väg ut från macken? Jo GPS:en vill inte stabilisera sig och samtidigt börjar det tjuta för att ngn inte stängt en dörr ordentligt och i stressen som uppstår råkar jag köra in på en enkelriktad gata, åt fel håll. Japp, mycket riktigt! Vi blir stoppade av polisen igen! Den här killen var dock lugn och trevlig även han och vi kunde snart köra vidare mot den sista gamlingen för dagen - Hembre Ridge, från november 2000. Den cachen visade sig ligga högt upp på ett berg i en State Forest och vägen upp var inte att leka med. Smal och slingrig grusväg av serpentintyp, dessutom i ganska dåligt skick. Lägg därtill att det nu blivit mörkt och dessutom svår dimma. Det kändes som att vara med i en b-skräckfilm. Vi slapp dock bli mördade och vi hittade cachen. Vi slapp t.o.m. fler polisincidenter på hemvägen.

I morgon väntar fler godbitar i Oregon. Dels några riktigt gamla burkar till och dessutom ska vi besöka platsen där den allra första geocachen låg!
Senast redigerad av 1 Motorcycledude, redigerad totalt 0 gånger.
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av Motorcycledude » tor jul 21, 2011 21:17

CDG, Paris, Frankrike 110721

Så var det dags att åka hem och det känns faktiskt ganska skönt,även om jag bävar för jetlaggen. Det är alltid värst när man flyger österut.

Gårdagen inleddes i spöregn. Vi körde upp till Mount Hood där vi först skulle ta världens näst äldsta fortfarande aktiva cache - GC12. Vi var inställda på att behöva vandra en bit men till vår förvåning lyckades vi hitta resterna av en gammal väg. Den var på sina håll mer eller mindre igenväxt, men den tog oss 55 meter från cachen. På platsen var det rejält snårigt och vi fick plöja oss fram och tillbaka geniom granar och ormbunkar innan ralleman kunde hitta den stora burken efter 10-15 minuter.
Därefter tog vi oss tillbaka ut igen på samma väg och körde på skogsvägar i ngn mil för att ta oss mot GC17. På slutet var vägen mer eller mindre bortspolad så där fick vi lämna bilen och börja gå. Vandringen gick stadigt uppför, på fina men bitvis branta stigar. Efter ca. 1 1/2 timma kom vi upp på en topp vid en glänta full med blommor och en bänk med ett minnesmärke över två män som brukade vandra här uppe när de levde. Ett 40-tal meter därifrån kunde vi hitta cachen, i form av en ammocan inne i en gran. det var sedan bara att börja vandra ner igen, då och då kunde vi höra automateld i skogen! Vi är ju inte i USA för inte.

Vi styrde sedan bilen mot The Original Stash, platsen där Dave Ulmer placerade den allra första geocachen år 2000. Cachen försvann på ett tidigt stadium men idag finns där ett minnesmärke och ett par andra cacher, bl.a. The Un-Original Stash, även den från år 2000.

Vi körde sedan in till Portland där vi hade stämt träff med boringgirl, en lokal cachare, på en restaurang inrymd i en gammal skola. Skolmiljön var bevarad och det kändes som att vara med i en Harry Potter-film. Restaurangen hade även ett eget bryggeri med mycket smaskig ale. Ett par andra lokala cachare dök också upp och det blev en trevlig stund.

Efter maten blev det lite stadscaching, först tillsammans med boringgirl och sedan på egen hand. Vi körde på till strax efter midnatt, så att även dagens datum skulle vara klart i statistiken.

Idag återstod egentligen bara att köra till flygplatsen och vi hade tänkt åka runt 9-9.30 men boriggirl rådde oss att åka tidigare än så. Trafiken flöt dock på bra och då vi insåg att vi hade tid för en sista nördig utflykt körde vi förbi den, igenom Seattle och ut till Green Lake i stadens norra utkanter. Varför då kan man ju undra? Jo Green Lake är default-startplatsen på kartan på gc.com (testa att gå in på www.geocaching.com/map) och från och med nu kommer vi alltid att mötas av 4 glada ansikten så fort vi hamnar där på sajten :-D

Statistik ja - det kommer en liten sammanfattning av vad jag fått ihop på den här resan senare. Men först väntar en lång och seg flygning hem, via Paris.
Bild
sydman
Geocachare
Inlägg: 3682
Blev medlem: lör okt 29, 2005 9:49
Efternamn: Robert
Förnamn: Holmgren
Ort: Krokarna av Lund eller där som slogs innan Lund

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av sydman » tor jul 21, 2011 21:27

Tack för härlig läsning .. avis.. NOT.. eller Hmm :D
Bild
madchicken
Geocachare
Inlägg: 162
Blev medlem: tor nov 11, 2010 1:22
Efternamn: Rydlinge
Förnamn: Lars
Ort: Gävle

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av madchicken » tor jul 21, 2011 22:25

:) Underbart att du delar med dig med reseberättelsen. Kul!
Bild
tarlin
Geocachare
Inlägg: 400
Blev medlem: mån dec 08, 2008 1:44
Efternamn: Larsson
Förnamn: Hans Peter
Ort: Nynäshamn
Kontakt:

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av tarlin » tor jul 21, 2011 23:22

Tusind tack för en mycket intressant berättelse. Jag njöt den riktigt mycket.
mvh Hans Peter
Användarvisningsbild
linsrille
Geocachare
Inlägg: 3112
Blev medlem: sön jun 21, 2009 11:24
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Richard
Ort: Jönköping

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av linsrille » fre jul 22, 2011 0:04

Mycket kul och intressant läsning! Som många andra är jag också aningen avundsjuk, därför tänkte jag påtala vilken otroligt nördig bild den där du poserar vid minnesmärket är :lol: :twisted:
Bild
KORSARKOFF
Geocachare
Inlägg: 256
Blev medlem: fre apr 22, 2011 20:52
Efternamn: Sjölin
Förnamn: Fredrik
Ort: Gånghester

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av KORSARKOFF » fre jul 22, 2011 0:12

Vilka 12 olika cach-sorter är det?

*funderar*

Traditional Cache, Multi-cache, Virtual Cache, Letterbox Hybrid, Event Cache, Unknown Cache, Webcam Cache, Earthcache, Wherigo Cache

Vilka fler finns det?
Bild
Användarvisningsbild
Motorcycledude
Föreningsmedlem
Inlägg: 1465
Blev medlem: sön aug 23, 2009 13:47
Efternamn: Esselöv
Förnamn: Hans
Ort: Hörksbyn
Kontakt:

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av Motorcycledude » fre jul 22, 2011 0:18

KORSARKOFF skrev:Vilka 12 olika cach-sorter är det?

*funderar*

Traditional Cache, Multi-cache, Virtual Cache, Letterbox Hybrid, Event Cache, Unknown Cache, Webcam Cache, Earthcache, Wherigo Cache

Vilka fler finns det?
Groundspeak HQ, MEGA-event, CITO, Project A.P.E., GPS adventures Maze Exhibit
Bild
Bild
KORSARKOFF
Geocachare
Inlägg: 256
Blev medlem: fre apr 22, 2011 20:52
Efternamn: Sjölin
Förnamn: Fredrik
Ort: Gånghester

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av KORSARKOFF » fre jul 22, 2011 0:29

All Event Cache Types = Event Cache, Cache In Trash Out Event, Mega-Event Cache, Lost and Found Event Cache
All Unknown Cache Types = Unknown Cache, Groundspeak HQ

Då dom är "undergrupper" så får jag det till 11 olika totalt:

Dom jag nämnde tidigare + GPS Adventures Exhibit & NGS Benchmarks
Bild
Användarvisningsbild
linsrille
Geocachare
Inlägg: 3112
Blev medlem: sön jun 21, 2009 11:24
Efternamn: Jonsson
Förnamn: Richard
Ort: Jönköping

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av linsrille » fre jul 22, 2011 0:34

Fast ska man bunta ihop kan man ju göra det ännu lättare, fysisk, virtuell och event, eller bara fysisk och virtuell då event inte heller har en burk.

Allt med egen ikon är en egen typ. Det är så de allra flesta räknar.
Bild
KORSARKOFF
Geocachare
Inlägg: 256
Blev medlem: fre apr 22, 2011 20:52
Efternamn: Sjölin
Förnamn: Fredrik
Ort: Gånghester

Re: The Original Stash, Groundspeak HQ, Mega i Kanada m.m.

Inlägg av KORSARKOFF » fre jul 22, 2011 0:37

linsrille skrev:Fast ska man bunta ihop kan man ju göra det ännu lättare, fysisk, virtuell och event, eller bara fysisk och virtuell då event inte heller har en burk.

Allt med egen ikon är en egen typ. Det är så de allra flesta räknar.
Då har Motorcycledude tagit 15 olika! =D>
Bild
Skriv svar