Trade up or trade equal, gäller det längre?

Hur svår? Vilken typ? Hur stor? Hur nära? osv...
Einarsson
Geocachare
Inlägg: 193
Blev medlem: fre jun 17, 2011 15:45
Efternamn: Einarsson
Förnamn: Marina

Re: Trade up or trade equal, gäller det längre?

Inlägg av Einarsson » lör apr 20, 2013 22:43

sist jag var på loppis hittade jag en 3-liters påse full med med plastdjur för en 10a :mrgreen: Så nu kan jag fylla på i alla cacher där det får plats. Jag brukar försöka lägga i något även om vi inte tar något.

Jag gillar verkligen inte enkronor som bytessaker, av princip, men det finns inget min stora blir så glad över att hitta som en enkrona... knasunge.
/Familjen Einarsson består av Herr, Fru, storebror och lillebror

Bild
Användarvisningsbild
niebustgaard
Geocachare
Inlägg: 583
Blev medlem: tis apr 29, 2008 10:23
Ort: Märsta, Stockholm

Re: Trade up or trade equal, gäller det längre?

Inlägg av niebustgaard » ons maj 01, 2013 2:54

Måste kanske gå och se hur min http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... 0248a1e22e ser ut. Den får inte så ofta besök men jag vill verkligen att den ska vara välfylld hela tiden. Har till och med funderingar på att lägga ut en större burk och ändra koordinaterna då den verkar ha andra gäster hela tiden i form av myror.
Den andra burken som jag är ansvarig för http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... 118f52a402 besöks tyvärr alldeles för sällan så den är jag inte orolig för att det försvinner för många saker. Runt jultid får barnen till och med plocka en sak utan att byta.
Fick dock en logg i en av mina cacher att loggaren torkade ut lådan och slängde gamla tåg och biobiljetter.
Jag tackade loggaren för rensningen men förstår inte hur man tänker när man lägger in värdelösa saker som byte. Det enda som jag kan komma på är att den som lägger tex en gammal biljett har sett det i en annan cache och tror att det är OK.

Nie
Användarvisningsbild
Magnus H
Geocachare
Inlägg: 69
Blev medlem: mån okt 11, 2004 21:35
Efternamn: Holmberg
Förnamn: Per
Ort: Ronneby

Re: Trade up or trade equal, gäller det längre?

Inlägg av Magnus H » mån okt 07, 2013 21:32

Att bytessakernas värde minkar med tiden har jag sett i flera år. Dock blev jag riktigt irriterad igår när jag kollade över mina gömmor en vecka efter årets upplaga av Blekingeeventet. Jag brukar lägga i ett antal bytesgrejor när jag lägger ut nya gömmor, lite smågrejor jag köpt och ibland småsaker hemma jag inte behöver. Inte speciellt värdefulla saker, men inte skräp. Så gjort även denna gång. I första cachen jag kollade igår var det helt tomt på bytessaker! Länsat. Inte ett godispapper att byta med. Bara "trade-up-or-trade-equal"-etiketten som lyste retfullt. På min andra cache var det en sak kvar (en av sakerna jag la från början). Detta alltså efter en vecka (eller en dag?). Är geocachingens tid med byteshandel över?
Bild
MatsAgeby
Föreningsmedlem
Inlägg: 2540
Blev medlem: tis dec 21, 2010 13:25
Efternamn: Ageby
Förnamn: Mats
Ort: Stockholm ( Södra delen )

Re: Trade up or trade equal, gäller det längre?

Inlägg av MatsAgeby » tis okt 08, 2013 0:45

Kan det vara den omedvetna (medvetna) stressen som infinner sig vid ett event som gör att det ska gå snabbt och då är det kanske lätt hänt att det plockas mer än det lämnas.
Kanske också att det beror på att det är en del "utsocknes" som inte då känner riktigt samma "ansvarstagande" som mer lokala cachare (kanske) känner.

Nu blev det en del gissande/antagande, och det kanske är helt felaktigt...

.
rispananna
Geocachare
Inlägg: 14
Blev medlem: lör aug 17, 2013 16:27

Re: Trade up or trade equal, gäller det längre?

Inlägg av rispananna » mån apr 21, 2014 12:33

Jag hoppas att det fortfarande gäller och tycker nog att de cacher jag såg i helgen hade en del bytessaker. Själv blev jag inspirerad så den cache jag har lagt ut och tagit in för service blev uppdaterad till en liten burk, från micro, och har nu plats för några bytessaker. Lade in några startsaker så jag hoppas att det fungerar.
Användarvisningsbild
wkstrm
Geocachare
Inlägg: 132
Blev medlem: tor aug 06, 2009 10:42
Efternamn: wkstrm
Förnamn: wkstrm
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Trade up or trade equal, gäller det längre?

Inlägg av wkstrm » tor jul 24, 2014 20:16

När jag borjade cascha för uhm.. 5 år sedan eller så så upplevde jag att det fanns fler saker i lådorna (appråpå lådor, jag tycker lådorna blir mer och mer filmburkar för övrigt). Mina första funna cachar var skitroliga och jag bytte ofta saker när det fanns något att byta med. Men så började det bli krångligt att komma ihåg vad jag tog ifrån vilken burk (det slutade ju alltid med att jag bara lade det jag tog i en annan burk ändå) så jag lade ner det där med att byta saker. Nu loggar jag bara, det är enklare att hålla reda på. Skulle jag råka snubbla över en TB så kan den få följa med mig en bit på vägen.

Kanske det är dags för mig att gömma en låda med lite bytessaker i? :)
Följ med på mina resor eller på mina geocachingäventyr eller både och på: www.ixploretheworld.com

Bild
Skriv svar