Nyfiken geocachare

Har du varit ute på en geocachingresa och har massor att berätta? Har du upplevt något roligt, fantastiskt eller underligt? Skriv din berättelse här.
Användarvisningsbild
Redexx
Ny i forumet
Inlägg: 1
Blev medlem: mån feb 24, 2014 17:15

Nyfiken geocachare

Inlägg av Redexx » lör mar 21, 2015 3:26

För några dagar sen tog jag en kvällstur på ett av de lokala bergen för att fånga några cacher. Klättrade som vanligt upp "fel väg" och njöt sedan av både loggning och bra utsikt. Fortsatte att cacha i en båge genom skogen, förbi en gammal militäranläggning. Det började bli mörkt.
Kom fram till anläggningens stängsel, där jag satte mig ner för att vänja ögonen vid mörkret, innan det var dags att plöja ner genom snårskogen till vägen. Då hörde jag en bil med aggressiv körstil mullra upp i gruset till en parkeringsplats precis utanför militäranläggningen. Det var en stor pickup. Bilen taxade in vid skogskanten och tystnade. Direkt fick jag känslan av att det var något skumt på gång och väntade mig en knarkuppgörelse eller liknande. Jag lyssnade spänt. Var det någon där?
Efter en stund gav jag mig ner mot vägen och villaområdet för att logga en sista cache som låg bättre till. Där bländades jag av en bil med extraljus som drog ett par rundor på vägen. Den verkade söka efter något. När den släckte extraljusen såg jag till min förvåning att det var vår lokala civila polisbil. Jaha, det var så det låg till!
Ett ögonblick senare dök en polisbil fram ur villaområdet, så jag gick fram till den och frågade om de letade efter något och pekade ut var bilen stod gömd. Polisbilar kom från alla håll och till slut var pickupen schack matt. En hundpatrull med ficklampor skickades upp i skogen för att leta efter föraren.
Jag informerade en av poliserna om att bilen stannat där 25 minuter tidigare för att de skulle få en tidsram. Polisen tackade, men tyckte att jag skulle hålla mig borta för att inte störa sökhundens känsliga nos. Det lät ju rimligt. Jag tillade att då skulle hunden antagligen känna min lukt i skogen, eftersom jag ju precis rört mig i en båge genom det området och cachat. Fast det där med cachandet sa jag inget om. Och polisen undrade inte vad jag gjorde i en snårskog på ett brant berg en mörk kväll.
Så gick jag bort till den sista cachen på min planerade runda för att logga och berätta om äventyret.
På väg tillbaka såg jag att poliserna verkade ha fått fast en person och berömde varandra för en väl utförd insats. Oklart om "nyfiken geocachare" nämndes i rapporten...
MatsAgeby
Föreningsmedlem
Inlägg: 2540
Blev medlem: tis dec 21, 2010 13:25
Efternamn: Ageby
Förnamn: Mats
Ort: Stockholm ( Södra delen )

Re: Nyfiken geocachare

Inlägg av MatsAgeby » lör mar 21, 2015 12:54

Det var verkligen en spännande händelse du beskrev.
Man blir nyfiken och fantasin skenar iväg om orsaken och vad konsekvensen blir för bilföraren...

Välkommen till forumet och jag tror att det är få som har lyckats skriva ett så spännande första inlägg.

.
Användarvisningsbild
OlaHansson
Föreningsmedlem
Inlägg: 538
Blev medlem: tor mar 29, 2012 0:20
Efternamn: Hansson
Förnamn: Ola
Ort: Ålstorp/Löddeköpinge
Kontakt:

Re: Nyfiken geocachare

Inlägg av OlaHansson » lör mar 21, 2015 17:42

Välkommen!

Synd du inte sa att du geocachade, det är trots allt ganska ofta vi stoppas för att vi är på lite konstiga ställen på konstiga tider.
Så det vore bra att det kommer ut att vi kan vara till nytta oxå :D
Skriv svar