MEGA - Lost in MV

Har du varit ute på en geocachingresa och har massor att berätta? Har du upplevt något roligt, fantastiskt eller underligt? Skriv din berättelse här.
camdan
Geocachare
Inlägg:544
Blev medlem:ons jan 16, 2008 9:45
MEGA - Lost in MV

Inlägg av camdan » mån aug 15, 2011 22:21

Lördag
Vi beger oss till Mega-eventet på den gamla flygbasen Putznitz. Byggnaderna är även här så där härligt förfallna, som de bara tillåts bli i de forna öststatsländerna. På flygbasen håller vanligtvis Technik-museum Putznitz till. Som betalande eventbesökare får man tillgång till museets alla utställningar.

Bild
Event-aktiviteter
Bild
Bild
Full rulle på eventplatsen


När undertecknad, Löjan och Snafas ska gå och köpa ett extra Event-coin blir vi haffade av en överentusiastisk funktionär. Självklart skall vi delta i 3-kamp med ”putta en Trabant” baklänges, Lastbilshjuls-rullning och slutligen brandsläckning. Vi måste hitta på ett lagnamn. Team Skåne bildas, vilket är en sanning med modifikation, eftersom de tre av lagmedlemmarna har sina rötter i Södertälje, Eskilstuna respektive Mölndal. Hur som helst, vårt flyt från fredagen fortsätter. Vi lyckas få bra tider i alla tre grenarna och det räcker till hedersam andraplats. Förutom en stor kasse med fina priser från diverse geoshoppar, vinner vi en åktur med ett amfibie-trupptransportfordon av öststatsmodell och det var en upplevelse utöver det vanliga.
Bild
Före Amfibieturen :D
Bild
Åter på landbacken

Det är fullt med aktiviteter på eventområdet. Tävlingar, ölstånd, utställningar och försäljning av kläder. Det går att åka med i olika slag av muséets stridsfordon, kolla på senaste GPS:erna från olika tillverkare och prova klättringsutrustning etc.
Innan kvällens svenskträff med grillning hinner vi ut på kort en cacherunda. En chirp-cache och en powertrail på hela 4 cacher blir det. På svenskträffen sluter Team MEJ, Dinosgang, Luels, Snafas, StormHill, Löjan, Bumba, uetp och undertecknad upp. Det blir en trevlig informell tillställning. Som tyvärr avbryts av åska och hällregn. Vi väljer därför att åka tillbaka till hotellet i Rostock och missar tyvärr kvällens konsert med det omåttligt populära geocachar-rockbandet Dosenfischer. http://www.youtube.com/watch?v=X9I676wtq8E

Söndag
Att bo på hotell visar sig vara ett genidrag. Under natten har det nämligen fallit omåttliga mängder regn. På vägen till eventplatsen möts vi av en brandbil som förgäves försöker pumpa bort vatten från den översvämmande vägbanan. Före oss har vi en liten VW Polo. Kan den forcera den nybildade sjön ska väl vi också klara det. När vi befinner oss i vattenansamlingens djupaste del får vi möte med en SUV som drar på en husvagn modell större. Svallvågen gör att vår stackars bil lättar för ett ögonblick. Lyckligtvis får hjulen kontakt med vägbanan igen och vi kan ta oss upp på torra land. Puh!!
Bild
Vägen till och från Mega-eventet

På eventplatsen råder rena rama Roskilde-kaoset. Lera och vatten överallt. Vissa tält står halvt under vatten. Våra svenska cachingkollegor har dock haft så mycket rutin att man slagit upp sitt tält på en liten höjd. Dom är hyfsat torra, men har inte sovit så mycket eftersom det ”var som att sova inne i bongotrumma”.
Dagens mål är att logga 10 olika cachetyper. Eftersom Megaeventet pågår hela helgen signeras eventloggboken idag. En vända på området och vi fyller en hel säck med sopor, och därmed kan vi inkassera en välförtjänt CITO-logg. Vidare till ett närliggande skogsområde där vi i snabb följd kan logga en Letterbox, en Traditionell och en Multi-cache. Vid ett snabbt matstopp på Gyllene M:et i Rostock träffar vi ”Ralleman”. Han blir, med rätta, föga imponerad av att vi försöker logga 10 cachetyper på en dag. Han tog ju 12 cachetyper i USA och Canada bara 2 veckor tidigare.
Eftersom vi inte har några färdiglösta mystery-cacher med oss hemifrån, har vi kollat ut en inne Rostock. Den visar sig vara lättlöst på plats. ”Bara” fyra cachetyper kvar. Vi börjar med en Wherigo-runda. Rundan visar sig vara betydligt längre än vi tänkt oss. Fast vi har turen att passera de saknade cachetyperna Earthcache, Webcam och Virtual på väg mot Dit-vi-skulle-gå-finalen.

Bild
CITO-eventet

Bild
Earthcacheloggning i Warnemünde

18:15 loggar vi Wherigo-finalen och de tio cachetyperna är äntligen i hamn. Incheckningen till vår färja på andra sidan stan stänger om mindre än en halvtimme, så sista biten på rundan går i rekordfart.
Bild
Äntligen! Sista cachetypen av tio loggad bara 30 minuter innan vi skulle med färjan :)

Ett gäng tyskar som hängt med oss på andra halvan av runda, är totalt slutpumpade. I sin logg skriver de: ”om några Svenska cachare frågar om ni vill hänga på och logga en cache… Tacka nej!!!”
Vi fortsätter med bil till färjan och klarar avgångstiden med 4 minuter, bara för att konstatera att färjan till Gedser är en kvart försenad.

Genom Danmark loggar vi ytterligare ett par cacher. Bland annat en Challengecache, som kanske skulle kunna bli en egen cachetyp i framtiden.

Edit: lagt till några bilder
Senast redigerad av 2 camdan, redigerad totalt 0 gång.
Bild
Bild
Anden81
Geocachare
Inlägg:507
Blev medlem:lör sep 20, 2008 18:22

Re: MEGA - Lost in MV

Inlägg av Anden81 » tis aug 16, 2011 11:37

Mycket trevlig läsning =D>
Hoppas att det blir ett liknande event nån gång, då ska jag med :D
Bild
Bild
tarlin
Geocachare
Inlägg:400
Blev medlem:mån dec 08, 2008 1:44

Re: MEGA - Lost in MV

Inlägg av tarlin » tor aug 18, 2011 22:10

Roligt att läsa. Det händer tydligen mycket i Vorpommern.
mvh Hans Peter
Användarvisningsbild
supergoofy
Geocachare
Inlägg:257
Blev medlem:mån sep 03, 2007 9:31

Re: MEGA - Lost in MV

Inlägg av supergoofy » tor aug 18, 2011 23:51

Tack för en trevlig reseberättelse! :)
Användarvisningsbild
*Danne*
Föreningsmedlem
Inlägg:3082
Blev medlem:lör sep 06, 2008 22:13

Re: MEGA - Lost in MV

Inlägg av *Danne* » fre aug 19, 2011 18:14

Härlig läsning tack för denna.
Bild

Bild
Skriv svar